Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ilyenkor mit tennétek? Kit...

Ilyenkor mit tennétek? Kit hívnátok?

Figyelt kérdés

Egy facebook csoportban olvastam, hogy a posztoló késő éjjel sétált az utcán, és szembejött vele valaki. Összeesett.

Eleinte továbbsietett, de hamar visszafordult, hogy a kockázat (pl. ha a fickó drogos, és agresszívan reagálna ha megszólítaná) ellenére megnézze hogy van, és esetleg mentőt hívjon - de mire megfordult, hűlt helye volt.

Később újra látta, megint összeesett. A posztoló az előző eset parássága miatt inkább elsietett - a fickó követte, és megint összeesett.

A kommentek közül sokan leírták, hogy ez egy emberrablós, jobb esetben csak kirabolós trükk - ha a jószándékú áldozat odamegy, akkor lefogja amíg odaérnek a társai.

Ti mit tennétek, ha éjszaka láttok valakit összeesni? Segítenétek, vagy otthagynátok? Hívnátok mentőt? Esetleg rendőrt?

Csak mert múltkor én is (fiatal nő, könnyű célpont...) mászkáltam egyedül a sötétben, és most így visszagondolva nem tudom, mi lenne a helyes lépés, ha én is ilyen helyzetbe kerültem volna. Honnan tudom, hogy csapda, vagy tényleg rajtam múlhat az élete?

2021. szept. 22. 15:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Én a 112-t hívnám, nem mennék oda hozzá. Eleve nem vagyok orvos sem mentős, nem is tudnám mit csináljak.
2021. szept. 22. 15:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell odamenned ahogy az első írja hívd a 112 t ha biztonságban vagy
2021. szept. 22. 17:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Őrület milyen szarságok vannak
2021. szept. 22. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!