Van más is, aki a húszas éveiben jár és nincsenek
barátai?
Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy "nincsenek barátaim", de ezeknek az embereknek mindig van minimum egy ember. Nekem viszont 21 éves lány létemre tényleg nincs. Van a párom, akivel másfél éve vagyunk együtt és ennyi. Van 1-2 "haverom", akivel csak akkor beszélünk, amikor havi egyszer találkozunk egy kávéra. Viszont észre vettem, hogy tényleg senki mással még csak nem is beszélgetek üzenetben, csak a szüleimmel és a párommal. Régen ez másképp volt, de valahogy egyedül maradtam. Biztos megvan az oka, de nem is ez a lényeg. Mindössze érdekel, van más is, akinek nincsenek barátai? És ha igen, ti mit csináltok egész nap, van hobbitok, ami leköt?
18-as Csak ahhoz, hogy valaki társasági életet éljen kell egy társaság is. Nekem senkim nincsen akivel együtt el tudnék menni bárhova, soha nem is volt és mondjuk nem csak a 18. születésnapomat ünnepeltem a családommal vagy egyedül (se, mert nem feltétlenül nevezném ünneplésnek), hanem az összeset. Eleve nem szeretek bulizni, szórakozóhelyekre járni stb., mert nem az én világom, nem érdekel és nem is érezném jól magam, nem tudnék mit kezdeni magammal. Az én hobbijaimmal vagy érdeklődési körömmel kapcsolatos közösségek, programok pedig nincsenek, nem szoktak lenni.
2022. máj. 6. 08:37
22/25 A kérdező kommentje:
18: Neked igazából nagyszerűen alakult. A párom miatt én is benne vagyok a társaságban, de egyértelmű, ha valami történne, akkor már ők sem lennének. Valóban nehéz társaságot találni és ahhoz előbb talpra kéne állnom.
19: Már miért ne sajnálhatnám magam? Alapvető emberi érzés. Ha látsz egy törött lábú kutyát, sajnálod. Én már több éves magány után igenis csak sajnálni tudom magam, hogy "népszerű", barátokkal téli életből ide jutottam.
20: Tyű. Egyébként kutyád nincsen? Egyik nap beszélgettem egy nénivel, aki évekig magányos volt és azt hitte sosem lesz jobb, majd kapott egy kutyát a szomszédból és azóta mással sem foglalkozik.
2022. máj. 6. 09:20
23/25 anonim válasza:
Nekem nincs kutyám, a szüleimnek van, én meg a szüleimnél lakom, a kutyával meg úgy megtűrjük egymást, de mindketten egyéb helyre kívánjuk a másikat. Szóval én utálom őt, ő utál engem. Azért utálom, mert hülye, de nagyon. Csak felidegesít a létezésével és ennek hangot is adok. Láttam már értelmes kutyát, de ez nem az. Szomszédtól vagy ismerőstől soha többet nem kell kutya, szerintem egy menhelyi kutya 1000x értelmesebb. (#20)
2022. máj. 6. 16:34
24/25 A kérdező kommentje:
Jaj persze, nem is úgy értem, hogy szomszédból, csak egy sztori volt. Érthető, ha nem kedveled, ezért nem dob fel. Pedig egy háziállat nem hülyeség, tényleg fel tud dobni. Én legalábbis még a halaimban is találok örömöt, de azért mégsem ember :/
2022. máj. 7. 01:02
25/25 anonim válasza:
Nálam szintúgy ugyanez a helyzet. :/ Középsulis koromban viszonylag sok barátom volt, beleértve az általános iskolás baráti körömet is, de idővel vagy mindenki lekopott vagy én szakítottam meg a barátságot. Jelenleg már csak a párom és a szüleim maradtak, akikre tényleg számíthatok.
Én az időm nagy részét a párommal töltöm, emellett pedig van egy részmunkaidős állásom amit otthonról végzek. Szabadidőmben pedig körmösként tevékenykedek, videójátékozok, olvasok, tanulok :D Unatkozni nem szoktam viszont vágynék a korombeliek társaságára, elmenni ide-oda, vagy csak egy kis barátnős beszélgetésre. :/ 24/L
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!