Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Helyre lehet még hozni ezt a...

Helyre lehet még hozni ezt a barátságot valahogy?

Figyelt kérdés

Nagyjából 14 éve ismerek egy csajszit, a férjem lánybarátnője volt még anno a gimiben. Ahogyan idősödtünk úgy ők ketten eltávolodtak egymástól, mi viszont közelebb kerültünk egymáshoz a lánnyal és most már nagyon jó barátok vagyunk.

Neki is lett időközben egy párkapcsolata, ami azóta is megvan, ahogyan nekem is a párommal. Ők már több éve jegyben járnak, engem viszont a párom csak tavaly jegyzett el, idén pedig megtartjuk az esküvőt. Mindig is tudtam, hogy ők szerényebb körülmények között élnek mint mi, a csajszi eladó egy élelmiszerboltban, a párja pedig építkezéseken segédmunkás. Nekem és a páromnak is diplomája van, illetve évekkel ezelőtt vettünk egy házat, felújítottuk és tavaly decemberbe be is költöztünk. Mindig is észleltem rajta egyfajta frusztrációt emiatt, féltékenységnek nem mondanám, vagy legalábbis nagyon nem szeretném, hogy az legyen, ugyanis én sosem éreztettem vele a köztünk lévő különbségeket.

Na de ami a lényeg, hogy ugye mi elkezdtük a párommal az esküvőnket szervezni, erre bejelentették ők is, hogy ők is jövőre tartják. Meglepődtem a döntésen, de végülis örültem velük, legyen így ha ezt akarják.

Megbeszéltük a lánnyal, hogy kölcsönösen segítjük egymást, például ruhaválasztásban meg magában a szervezésben. És hát itt kezdődtek a problémák...

Mindketten kb 50 főben gondolkodtunk, így egyik nap beállítottam hozzá egy nagy adag papírral, amiken esküvői helyszínek voltak árlistával lekérve. Mondtam, hogy válogassunk együtt, kinek mi tetszik. Erre tisztára idegbe jött, hogy mégis hogy gondoltam én ezt, hogy ilyen drága helyszíneket hozok ide neki,nekik erre nincs pénzük. Mondtam,hogy minden féle árkategóriában vannak helyek, amit mi a párommal választottunk az például egy lakodalmas ház, olyan közepes árban. A vége az lett, hogy mondta, hogy inkább ne terheljük egymást hülyeségekkel, mert náluk az lesz, hogy bemennek a helyi önkormányzathoz, ott meglesz a polgári szertartás, aztán meg a szülei udvarán a lagzi.

Ezután hónapokon át nem beszéltünk egymással, én próbáltam keresni őt, de sosem reagált, így később fel is adtam ezt az egészet. Szerveztem tovább a nagy napunkat.

Mígnem néhány héttel ezelőtt felhívott, hogy mi újság és bocsánatot kért a legutóbbi viselkedéséért. Nagyon megkönnyebbültem hogy minden oké, de erre megint jött a hiszti. Megkérdezte, hogy van-e már vőfélyünk, mondtam, hogy nincs és felajánlotta hogy legyen az ő nagybácsija, mivel az övéjükön is ő lesz és ő tényleg nagyon jó. A probléma csak annyi, hogy az az ember egy lecsúszott alkoholista, aki lagzi előtt és közben csatak részegre issza magát, gusztustalanul viselkedik, tehát tuti voltam benne, hogy ő nem lesz. Kedvesen ezt közöltem is vele, valami olyasmit mondtam, hogy mi kicsit másabb stílusú vőfélyt keresünk. Erre megint dühös lett, hogy miért nem jó nekem semmi, régebben nem ilyen voltam, elszállt velem a ló és hogy "látszik, hogy sok pénz van a sggem alatt"...

Ez a történet megint nagyon megviselt, hiába mondta a párom, hogy ne hibáztassam magamat, mégis rosszul esett.

Ám az igazi arconcsapás ma ért, amikoris a facebookon kellett meglátnom, hogy összeházasodtak. Meg sem hívott, nem is szólt, semmi nem történt.

Szerintetek miért csinálta ezt? Féltékenységből? Helyre lehet még hozni ezt a barátságot valahogy?

2022. febr. 18. 15:52
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

10!

Köszönöm a kommentedet, tényleg nagyot csalódtam a lányba.

Természetesen nem szerettem volna lenézni a villanyszerelőket, ez egy nagyon hasznos és fontos munka. De a párom jelenleg a diplomájával 2x annyit keres mint egy villanyszerelő keresne, illetve örömmel is végzi a munkáját :)

2022. febr. 19. 09:58
 12/20 anonim válasza:
74%
Én szerintem, ha igazán szeretnéd még bőven meghívhatod. Ha ott is féltékeny lesz és veszekedni fog akkor felmutathatod neki hogy miket értél el. Nem számít hogy ő szegényebb, ha valami baja van majd szól. A "genyóságra" a legjobb válasz a kedvesség. Bánj vele jól aztán majd nem tud mire szólni :D
2022. febr. 21. 17:14
 13/20 anonim ***** válasza:
86%
Én biztos nem hívnék olyat az esküvőmre, akiből kinézem, hogy botrányt csinál, vagy lefitymál valamit, vagy képeket vág. Ha nem képes őszintén örülni, nem oda való.
2022. febr. 21. 17:18
 14/20 A kérdező kommentje:

12!

Igen, ahogy telnek a napok bennem is ez fogalmazódik meg a leginkább. Mindent, amit a vőlegényemmel felépítettünk a kettőnk munkája, kőkeményen megdolgoztunk mindenért. Ha eljön és nekiáll parádézni hát majd végignézheti, hogy senki sem vele foglalkozik, hanem mindenki élvezi a minőségi zenét, a finom ételeket és a csodálatos helyszínt :)

2022. febr. 21. 18:27
 15/20 A kérdező kommentje:

13!

Az esélyt megadom neki, meglátjuk, hogy ő eljön-e

2022. febr. 21. 18:27
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is emgedd el. Elégy szégyen (az ő részéről) hogy még te próbálkozol kapcsolatot teremteni vele, holott egyáltalán nem te vagy a hibás. Feleszi a féltékenység a csajt.
2022. febr. 21. 18:42
 17/20 A kérdező kommentje:

16!

Igen, sajnos.

Undorítóak az ilyen emberek. Pedig én próbáltam vele mindig kedves lenni, volt, hogy anyagilag is segítettem neki, ezeket egyébként vissza is adta, tehát ezt nem róhatom fel neki.

Más világban éltünk ez tény, de én igyekeztem megmutatni neki, hogy én miket szeretek. Meghívtam kávézni ha úgy volt, együtt ünnepeltünk Karácsonykor, mikor covidosak voltak még a bevásárlást is intéztem nekik

2022. febr. 21. 18:45
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tök nagy kockázat meghívni őket. Irigységből mérgezné a hangulatot.
2022. febr. 22. 08:31
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne hívd el az esküvődre. Ő sem hívott el téged. Őt az zavarja, hogy nektek olyan esküvőtök lesz, amilyet szeretnétek, neki meg olyan volt, amire futotta. Erről szól az egész élete.
2022. febr. 22. 19:17
 20/20 anonim ***** válasza:
46%
Először is. Debrecen egy szép hely, meg kell hagyni. Ne bánkódj hogy az esküvőjükre nem hívtak meg, úgyis csak lecsúszott alkoholisták voltak ott (én is ott vonat)
2022. máj. 4. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!