Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Meg lehet bocsátani egy...

Meg lehet bocsátani egy "barátnak" hogy betegen meglátogatott, majd amikor kiderült, hogy én is covid pozitív vagyok, akkor közölte hogy tőle kaptam el?

Figyelt kérdés
Nem az a baj, hogy elkaptam. Még ha mikor kiderül, hogy ő elkapta, és szól, akkor sincs semmi probléma. Mondta, hogy meg van fázva, de negatív a tesztje, így nem aggódtam. De így abban a tudatban voltam idős rokonoknál, hogy nem találkoztam beteggel, és nem vagyok beteg. Szerencsére a rokonok oltottak, és szóltam is nekik, hogy mi történt. Közben én beteg is lettem. De ez a "barát?" tudta, hogy miért nem megyek sehova, és azt is, hogy idős rokonok miatt tartok a fertőzéstől. Nagyon nagy szakadék keletkezett bennem. Nagyon haragszom rá. Mit gondoltok, durva lenne, ha mindenhonnan letiltanám, a telefonszámát meg fekete listára tenném? Ezek után nem tudok bízni benne, és nem akarom többet látni sem. Azért nem, mert nem szólt, mikor jelentkeztek a tünetek. Annyit vártam volna, hogy szóljon, hogy "hülye, maradj a picsádon, mert pozitív lettem." Semmi probléma nem lett volna belőle, és ezt is tudja, nem ő lett volna az első.
2021. dec. 22. 21:41
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
75%
Ne pörgesd már túl magad, semmi bajod nem lesz.
2021. dec. 23. 14:28
 22/30 anonim ***** válasza:
32%

Random válaszoló: "Tehát csak kb 6* írtad le h NEGATÍV"

Kérdező: "Hol írtam le 6x, Okostojás? Azt írtam, hogy a tesztje negatív lett."

Szerintem innentől kezdve nincs is miről beszélni :D

2021. dec. 23. 17:49
 23/30 anonim ***** válasza:
86%

Latom, nagyon nehéz felfogni egyeseknek, hogy többféle teszt van, és talán nem az a legmegbízhatóbb amit a patikában megveszel.

Ha tudtad, hogy beteg/náthás akkor is talalkozhattatok volna később, ha ennyire aggódsz, hogy esetleg átadhatod a fertőzést az idős/beteg rokonaidnak. Pont azért, mert egyik teszt sem 100%-ban megbízható. Ahogy nálad sem mutatja ki, csak később a pcr.

Szólni szólt, hogy beteg. Neked kellett volna úgy dönteni, hogy "biztos ami biztos" vártok pár napot mielőtt talalkoztok. Biztos nem lett volna gond, azt mondod tudja, hogy félted az idős rokonaidat és emiatt óvatos vagy.

1es valaszolo:

Sehol nem írta, hogy több tesztet csináltatott az haverja. Egyről van szó. Egy sima patikában kapható tesztrol, ami negatív lett. Csakúgy mint a kerdezonek, az elején.

Te döntésed, de szerintem nem annyira a haverod a hibás. Én beszélnék vele. Emiatt nem tartanék haragot. Sima félreértés az egész.

2021. dec. 23. 20:55
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
Jav.:, 3as valaszolo, nem az 1es.
2021. dec. 23. 20:56
 25/30 anonim ***** válasza:
16%
Semmi nem értette meg a kérdezőt, valószínűleg mert nem voltak hasonló szituban. Én is ugyanígy jártam valakivel, persze és a végén még majdnem én lettem mindenért a hibás, én fertőztem meg biztos. Attól függ mit tennék, hogy a barát belátja- e o hol hibázott, agyatlanokkal nem tartok fenn kapcsolatot.
2021. dec. 24. 03:48
 26/30 anonim ***** válasza:
53%

Szóval tudtad, hogy beteg de mégis találkozni akartál?

Aztán azt írod, hogy haragszol mert nem szólt, mikor jelentkeztek a tünetek. Ezek szerint mégiscsak szólt, mert tudtad, hogy beteg, még mielőtt találkoztok. Ez alapján eléggé úgy tűnik, hogy a saját hülyeséged miatt lettél beteg. De egyszerűen nem akarod felfogni, hogy a saját cselekedeteidnek következményei vannak, mindent másra hárítasz. Ha jobban érzed magad attól, hogy ezt másra kivetíted, akkor hajrá, tiltsd le!

2021. dec. 25. 08:40
 27/30 anonim ***** válasza:
14%
Azért egy megfázás meg kovid között nagy különbség van. Nem hiába van egyértelműen lekommunikálva mindenütt, ha valaki elkapta, vagy te láttál már olyat,hogy valakit karanténba dugnak csak úgy, betegség címszóval? Két dolgot nem fognak fel sokan:- ha beteg vagyok meggyőződök róla egyértelműen,hogy kovid-e. Ha az, egyértelműen közlöm mindenkivel, akivel kontaktba kerültem, nem odadünnyögöm, hogy jaj beteg vagyok
2021. dec. 25. 11:29
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
Jaj, a sok értetlen, pontozzatok le akkor és terjesszelétek a járványt, ha elkaptad ne is vegyél róla tudomást sőt még hibáztasd azt aki ezért szólni mert. Vicc!
2021. dec. 25. 17:40
 29/30 anonim ***** válasza:
52%

27. "Azért egy megfázás meg kovid között nagy különbség van. "

Miért is? Tünetek ugyan azok a szaglás/ízlelés kivételével, ami nem mindenkinél lesz! Több ismerősöm is járt úgy, hogy csináltak tesztet otthon negatív lett. Szaglásuk elment, így bementek kórházba tesztelni ami pozitív lett. Biztosan csak kórházban tudják megállapítani ezzel csak annyit akarok mondani.

2021. dec. 25. 19:18
 30/30 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy a tünetek ugyanazok, csak épp a kimenetele(lehet) sokkal rosszabb. Léptem is ebből a társaságból, itt senki nem ért semmit.
2022. jan. 3. 17:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!