Normális, hogy egyre kevesebb emberrel tudok új, mély barátságokat kötni?
Olyan 14-18 éves koromig kb. "mindenkivel aki utamba került" 10ből 9 emberrel mély barátság alakult ki, kölcsönös érdeklődés mély érzésekről oda-vissza.
Aztán olyan 18-tól 22 éves koromig ez már csökkent olyan 10ből 6ra.
Majd most hogy így eltelt még 1-2 év hiába ismerek meg folyamatosan új embereket, nagyon jól elbeszélgetünk velük, közös témák rengeteg, humorérzék ugyanaz stb.
De alig-alig alakul ki valakivel már új emberrel szoros barátság. Hála az égnek vannak évekkel ezelőttről ilyenek, de az utóbbi egy évben jó ha 2-3at tudnék mondani akik újak, de azok is fiatalabbak tőlem évekkel.
Ez normális ennél a korosztálynál, vagy az én személyiségem lett zárkózottabb?
Normális. Abban a korban még barátságos és naív az ember. Aztán a sokadik pofáraesés után zárkózottabb lesz és rájön, hogy a minőség fontos, nem a mennyiség.
Régebben nekem is rengeteg barátom volt, aztán 30 éves koromra eljutottam oda, hogy van 3 barátom és jópár haverom. De nem keverem össze a haverságot a barátsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!