Mi az oka annak, ha valakinek nincsenek barátai?
Társaság hiánya. Nem tudok már hol barátkozni. Dolgozok. Egy évig most nyelvtanfolyamra jártam, de rajtam kívül mindenki 40 éves volt. Tavaly egy takarítónő jött kitakaraítani az új irodát a munkahelyemen. Velem egyidős fiatal lány volt. Elkezdtünk beszélgetni, de kb 1 óra után elmondta ezerszer, hogy szerinte én milyen rendes meg közvetlen vagyok, ritka az ilyen. Szervezzünk közös programokat. Viszont ez már sok volt nekem. Nem is ismertük egymást.
Hiányoznak a régi, csajos programok. A közös mozizások, kajálások, kirándulások. Egyetem után eltűnt mindenki. Maradt a magány. Főleg ilyenkor rossz ünnepnapokon. Jó lenne valamerre menni, de egyedül nem az igazi.
Szerintem alapvetően ott kezdődik a probléma, hogy sokan a "semmire" akarnak barátságot. Soha nem szerveznek egy programot, nem mennek sehova, csak elvárják, hogy a másik átmenjen és beszélgessen velük egész nap, meg szórakoztassa őket.
Illetve a barátásgot valami szigorú kapcsolatként kezelik ami örök érvényű kötelezően sírig tartó dolog. Aztán meg ha nem így alakul akkor jön az átvertek, eldobtak duma. Holott az életben sokszor változunk mi is, a barátaink is, van úgy, hogy más társaság lesz optimális számunkra vagy az addigi barátaink számára.
Másik az, hogy meg kell találni az összhangot. Ápolni is kell a barátságot, de nem is kell teljesen rátelepedni a másikra.
ÉS sokaknak egyszerűen nem fejlettek a szociális készségei, nem lakult ki náluk ilyen-olyan okból. Így nehezen/furán ismerkednek, és sikertelenség esetén csak még inkább rossz irányba fejlődnek a negatív tapasztalatok miatt.
Messze laknak, többsege émígrált szóval mostmar senki sincs akivel összejárhatnánk.
Keresek új baratokat, nem erőszakosan, vagy programszerűen, éppcsak nyitottan. Na es az utóbbi időben ket ilyen eset is volt hogy amikor szemelyesen talalkoztunk, kiderült hogx más volt az illető, mint aminek beállította magát. Pl. a magát rendesnek beallító személy lakásara inkább a nébihnek kellett volna kimenni es felszámolni, nem pedig minket meghívni. Vagy a párkapcsolatokról papoló személy kínosan ocsmányul bánt a társával. Szó sem lehet folytatásról, ha eleve megtévesztéssel indított. Minek megtéveszteni az embereket, főleg barátkozásnál, en ezt sosem fogom megérteni. Hát remenykedünk továbbra is nyitottak vagyunk, de mar sokkal óvatosabbak es sajnos bizalmatlanok. Ami megint csak nem egy jó indítás.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!