Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Élet barátok nélkül? Van még...

Élet barátok nélkül? Van még más is így, hogy nincsenek barátai?

Figyelt kérdés

Néhány éve úgy alakult hogy 3 gyerekkori cimborámmal is megszakadt a kapcsolat egy balhés buli miatt, azelőtt mi 4-en elválaszthatatlanok voltunk, együtt buliztunk ökörködtünk stb minden.

Sokat gondolok azokra az időkre, de akkor pl a magánéletem katasztrófa volt, nem igazán volt szerencsém benne. Na most fordítva van, megállapodtam, házas vagyok, viszont nulla baráti körrel.

Hiányzik egy-két dolog, de sok témában a vége felé már egyre kevésbé értettünk egyet. Mindig bombáztak az ostoba csajozási dumákkal, hogy így meg úgy csináljam, miközben 2-nek már akkor 5-6 éves kapcsolata volt, a 3.nak meg kvázi bármikor bárkivel összejött. Én kicsit kilógtam a sorból ebből a szempontból.

Voltak próbálkozások azóta, de sem nagyon részükről, sem részemről nem igazán volt ez "őszinte"...örök tüske maradt.

A kérdésem az, hogy igazán közeli barátok nélkül milyen az élet? Sok pro és kontrát hallottam már, persze van egy két távolabbi új haver azóta nekem, de ők nem igazi barátok.

A korábbi 4 es bandából szerintem igazán már senki sem akarja hogy visszaállítsuk a régi kapcsolatot, én sem, a többiek sem.

Tud teljes életet élni, akinek nincsenek barátai?

2021. jún. 21. 08:20
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

ami lemaradt:

30 fölött vagyok már életkorban

úgy 4 éve szakadt meg a kapcsolat

2021. jún. 21. 08:22
 2/15 anonim ***** válasza:
77%

Nekem sose volt igazi barátom, igy nem is tudom milyen ha hiányzik.

28 vagyok, nem késtem még le h legyen. De ha nem lesz sem érdekel, szükségem nincsen rá, csak örülnék ha lenne.

2021. jún. 21. 08:36
 3/15 anonim ***** válasza:
90%

Nekem úgy 24 éves korom óta nincsen barátom és tudatosan nem is keresek. Én csalódtam az ún. barátokban, csak ismerősöket, szóval nem hasonlóak az okaink.

A helyedben azt csinálnám, amit én. A közös hobby összehozza az embereket alapon, ezen a vonalon indulnék el. Sok ismerőst lehet szerezni fb. és egyeb netes csoportokban (kirandulós, sport, festészet, fotózás, a paletta végtelen). A trükk abban rejlik, hogy csoporttalálkozót kell tartani. Szervezz egy pl. közös kirándulást. Annyian elmennek, hogy biztos találsz szimpatikus embert.

A régi haverokat sajnos el kell engedni, ha ők már nem nyitnak feléd, akkor azt jelenti, hogy ennek is vége. Ez a szakasz lezárult az életedben, talán nem véletlen, ideje más emberekkel ismerkedni.

2021. jún. 21. 08:42
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Amíg máshol nem tudsz, addig talán itt is találsz:

https://www.gyakorikerdesek.hu/ismerkedes__baratkozas

2021. jún. 21. 08:53
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Már vagy ezer éve nincsenek barátaim, nem mondom hogy szörnyű, de néha jó lenne valakivel kikapcsolódni. 48F
2021. jún. 21. 09:14
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Barátokban én is csalódtam, vagy talán nem is igazán voltak barátok. Inkább haverok hiányoznak néha. De ahogy a környezetemben láttam, általában a "barátok" addig barátok, amíg valami érdek összeköti őket. Viszont ha kellene segítség vagy szívesség, akkor már nem olyan nagy barátok.
2021. jún. 21. 10:07
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Bár, nekem vannak barátaim, de már nem vagyok olyan naív, mint régebben, nem bízok senkiben igazán. Úgy állok minden baráti kapcsolatomhoz, hogy valószínűleg egyszer majd úgy is véget ér/eltávolodunk, mivel eddig ezt tapasztaltam. Olyan csalódások értek ezen a téren, amiket évekbe telt kihevernem, többet ilyet nem akarok így mindig emlékeztetem magam, hogy az igazi, örök barátságok ritkák, mint a fehér hollók.
2021. jún. 21. 10:21
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sincs, nem is tudom elképzelni, milyen is lenne, ha 1× lenne egy tartósabb barátságom.
2021. jún. 21. 19:54
 9/15 Senior Séf ***** válasza:
92%
Rengeteg felmérés igazolja, hogy lényegesen rövidebb várható élettartam elé néz, akinek nincsenek barátai. Egyébként az majdhogynem természetes, hogy fiatal felnőttként elveszítjük a baráti társaságunkat. Evolúciós okokból ilyenkor a társkeresés, az utódnemzés élvez elsőbbséget. Aztán 40 felé felelevenednek a régi barátságok, vagy újak születnek.
2021. jún. 22. 13:11
 10/15 A kérdező kommentje:
rövidebb élettatam barátok nélkül? ezt még nem halottam...
2021. jún. 22. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!