Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Manapság nincsenek őszinte,...

Manapság nincsenek őszinte, igaz barátok?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 13. 19:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Képzeletben igen.Nem tudom,hogy merre haladunk.
2017. ápr. 13. 19:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Vannak, pl az enyémek.
2017. ápr. 13. 19:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Az voltam, de úgy látszik ez nem volt elegendő az illetőnek, úgyhogy eltávolodtunk. Most is az lennék annak aki érdemes rá(nehezen bízom meg ilyen szinten valakiben), sőt vagyok is most valakinek, és ő is nekem, de sajna így nem az igazi hogy tőlem 70 km-re lakik és ritkán találkozhatunk. Egy szavába kerülne és már ott is lennék ha szüksége lenne rám, mindig felhőtlenül örül a sikereimnek, én is annak ami neki sikerül. Nem hazudunk egymásnak, megbízom benne és fordítva is. Szerintem ez már valami olyasmi mint egy igaz barátság úgyhogy véleményem szerint létezik.
2017. ápr. 13. 19:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Ènis egyre kevèsbè találok ilyen embereket,de vannak hidd el:)

23N

2017. ápr. 13. 20:48
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem van 4-5 oszinte igaz baratom.
2017. ápr. 14. 08:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes óvakodni az abszolút kijelentésektől. Nyilván míg ember lesz a Földön, addig lesznek ilyenek. Addig pedig néha többen, néha kevesebben vannak igaz-barátságok.

Azonban az elvárásokkal is érdemes csínján bánni. Mert a fogyasztói társadalom hozza magával az "eldobhatós" és a "vásárolj újat" helyette filozófiát, kombinálva a tervezett elavulással. Nézzétek meg a házasságokat, párkapcsolatokat. Elméletileg ennek is épp az őszinte, igaz baráti kapcsolat lenne egyik fő pillére. Minden további - a szexet leszámítva - erre épül benne. És épp ez az őszinte barátság nem működik a legtöbb kapcsolatban, hisz ha működne, nem lenne annyi válás.

Ez egy társadalmi modell. Divat eldobni a tárgyakat, ha már rájuk untunk és divat eldobni barátainkat, embertársainkat. De fog ez változni, akárcsak a teljes társadalom és ez a szabadságot hirdető, ám valójában embertelen rendszer is folyamatosan változik, logikája lelepleződik.

Az a kérdés, hogy mi, a társadalom egyes tagja saját szintünkön mit tehetünk a változások érdekében. - nem a hangulatos szavakat pufogtatva.

- Ne dobáljuk el értékeinket, utasítsuk el ezt a filozófiát. Érték az emberi kapcsolat is.

- Mérlegeljünk, hogy elvárásaink, amiket támasztunk a másik élőlény felé megegyezik -e azzal, amit mi is bármikor megtennénk a másiknak.

- Legyünk türelmesek és értsük meg, hogy minden ember más és más. Egyiknek ilyen erényei és hibái vannak, másiknak pedig olyanok. Sem az állatok, sem az emberek nem a mai értelemben vett gépek - és még a gépek is elromolhatnak néha. Fogadjuk el olyannak őket, amilyenek és változást csak annyit várjunk el, amennyit mi magunk is képesek vagyunk változni. Mert nemcsak másokkal van baj, hanem saját elvárásaink is alaposan eltorzultak.

Nem véletlen a régi bölcsesség: Magunkat barátaink szemének tükrén át láthatjuk csak őszintén.

2017. ápr. 15. 06:45
 7/9 anonim ***** válasza:
6-os, nagyon érdekes amit írsz! Van benne igazság szerintem. Nekem amúgy 2 barátom van, akiket igaz barátnak tartok. Egyikük 60km-re, másikuk 165km-re lakik tőlem. Évente csak néhány (2-4) alkalommal találkozunk. Nagyritkán 3-an együtt, mert ők ketten is barátok, de a távolság és a munka miatt ezt egyre nehezebb összehozni. De ettől még tartjuk a kapcsolatot. Sőt, abban se vagyok biztos, hogy ha nem tartanánk, ne lennénk barátok, ne számíthatnánk egymásra akkor is. Szóval szerintem létezik igaz barát, de sosincs sok belőle, és nem mindenkinek van.
2017. ápr. 15. 08:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez évben hármat vezsítettem el, akit annak tartottam több nincs is, szerintem tehát megszűntek a baráti érzelmek. lelkemet kitehetm, ha a másik félnek csak tőlem vannak elvárásai.Nagyon sajnálatos, s nagyon fáj!
2017. ápr. 16. 16:57
 9/9 A kérdező kommentje:
A 6-ossal én is nagyon egyetértek, minden szó igaz, amit leírtal. Azért bízom benne, hogy még akadnak igaz emberek, akik az értékeket keresik a másikban és nem dobják el maguktól, mint egy tárgyat, ha már meguntak vagy egy jobb lépett a helyébe. Azért is tettem fel a kérdést, mert közel 25 évesen már nem olyan könnyű igaz barátokra lelni, mondjuk nagyon tapasztalatom sincs abban, milyen is egy igaz barát, csak egy elképzelés meg mások pozitív élményei ezzel kapcsolatban adnak egy képet erről. Remélem azért idővel sikerül találnom egy olyan barátot, aki mindig mellettem van és azt nyújtja, amit én neki. Jelenleg a párom a legjobb és legigazabb barátom, viszont nyilván jó lenne ha neki és nekem is lennének meg emberek, akikre számíthatunk joban-rosszban. Mivel jelenleg csak ketten vagyunk egymásnak, igaz ez is mindennél többet ér. Bízom benne, hogy jó irányba, de a barátok tekintetében is lesznek pozitív tapasztalatok.
2017. ápr. 16. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!