Más is rühelli a domináns embereket?
Nem is tudom miért, egyszerűen rossz közérzet kerülget engem a közelükben. Árad belőlük egyfajta most rólam szól minden te húzd meg magad kisugárzás. Meg érezhető, hogy most megint kezdődik a hierarchia játszma.
Nekem az ilyen emberek nem mennek mert szabadságszerető személy vagyok, nem szeretek alárendelve lenne de mást sem szeretek alárendelni.
4
De mit csinálsz ha mind ilyen felettesekbe, főnökökbe botolsz. Egyik például még fizikai bántalmazással is fenyegetett, mert náluk a dominancia mindenáron a jelszó. A megfélemlítéstől sem riadnak vissza. Ha a kedves szó működik akkor kedvesek lesznek, ha a kiabálás működik akkor azt használják, ha a megfélemlítés akkor azt. Szóval nem érdekli őket az eszköz.
Egy nyilván szélsőséges eset mert nem mindenki megy el a végletekig, de a domináns emberekben van egyfajta rejtett agresszió, simán kinézed belőlük, hogy ezek sokáig képesek elmenni a dominanciájuk érdekében.
7
Ez az. Én azt tapasztalom itt külföldön (lehet a magyar helyzet még rosszabb), hogy nem sok esélye van győzni egy alkalmazottnak egy munkaadóval szembe egymaga. Esetleg közösen fellépve lehetne tenni valamit de egyedül szinte semmi esélyed. A törvények jobban védik a cégeket mint az alkalmazottakat. A szakszervezetek is csak egy vicc és tagsági díj begyűjtéséért vannak csupán. Ugyanakkor egy munkaadó ezerszer jobb ügyvédeket tud megfizetni mint egy munkavállaló. Csak a cégünkkel kapcsolatban tapasztalom, hogy szinte semmilyen volt alkalmazott követelését nem kellett kifizetnünk (pld munkabaleset) mert a cégünk mindet megnyerte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!