Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nincs nekem egy barátom...

Miért nincs nekem egy barátom se? És mit tegyek, hogy anyám ne sértegessen ezért?

Figyelt kérdés

Volt egy legjobb barátnőm általánosban, de én Németországban élek most már. Amikor otthon vagyok akkor szoktunk találkozni, legutóbb nyáron láttuk egymást,sokszor találkoztunk akkor. Én mondtam neki, hogy tartsuk a kapcsolatot, mert nekem hiányzik a barátsága, ő persze ugyanezt mondta erre, hogy ja nekem is. És ő is mondta, hogy persze tartjuk majd a kapcsolatot. De az azelőtti alkommal is ezt mondta, aztán azelőtt se keresett. Azt hittem most más lesz, de nem. Nyár óta ő egyszer sem keresett. Én egyszer írtam neki még szeptemberben, de akkor is csak én kérdeztem, ő nem kérdezett semmit. Meg én kérdeztem valamit, és arra már nem is válaszolt, hanem szó nélkül lelépett. Vártam, hogy majd talán ír, de nem írt azóta sem, én sem, mert én meg félek, mert nem akarom zavarni, ha ő nem akar velem beszélni. Nem vesztünk össze meg semmi, pont ezért fura. 2 napja volt a szülinapja, írtam facebookon neki, de azt le se reagálta, bezzeg akik utánam írtak meg előttem azokat reagálta, csak az enyémet nem. Én nem tudom mivel érdemeltem ezt ki. Nem tettem neki semmi rosszat, sőt mindig kedves voltam, meg amúgy mindenkivel az vagyok. És ő mégis semmibe vesz. Pedig általánosban elválaszthatatlanok voltunk. Nem tudom mi a baja velem, az hogy elköltöztem, mert az nem az én hibám, és amikor újra nyitni próbálok felé ő már nem vevő rá.

Rajta kívűl még van egy barátnőm, de vele nem lehet megbeszélni semmit, mert olyan csendes még velem is, ő nem azért nem mond magától semmit mert nem akar, mert neki csak én vagyok és ragaszkodik hozzám, hanem azért mert fél kimondani a véleményét mindenről. Anya meg azt mondja, hogy az ilyen nem barát, mert nem lehet vele semmiről beszélni, nem tud semmihez hozzászólni. És most kiderült, hogy ez a lány sem a barátnőm már.A gimiben nincs egy barátnőm sem. Anya meg állandóan azt vágja a fejemhez, hogy én mekkora lúzer vagyok, hogy nincs senkim, nem tudok kapcsolatokat kialakítani és az ennyi idősek tele vannak barátokkal csak nekem nincs egy se. De én akárhányszor kedves vagyok valakivel, ők elutasítanak, meg több volt eddig az életemben az egyoldalú barátság, hogy ők le se sz*rtak, nekem meg még utána is fontosak voltak. Állandóan látom más lányok képeit a barátnőikkel, és mindig irigykedem, hogy milyen jó nekik. Több mint 1 évig még tuti nem lesznek barátaim (suli végéig). Suliból biztos nem lesznek barátaim, suliváltás nem opció,faluban élünk, az egyetlen suli ami a közelben van nagyon rosszhírű, meg most amúgyis karantén van, szóval jelenleg mindegy hova járok, és már csak a jövő évem van vissza.

A fő problémám azzal van, hogy mit mondjak anyámnak, ha előjön azzal, hogy nekem nincs senkim és így nem is lesz soha, ha most 16 évesen nincsenek barátaim. Állandóan ezzel jön, meg elmond engem mindennek, hogy hát milyen ember vagyok már így!? Pedig egyelőre elviselem a magányt, persze igényelném ha lennének barátaim, de jelenleg még úgy ahogy elviselem. Viszont ha legközelebb megyünk haza akkor ezek után én már nem akarok találkozni ezzel a lánnyal, és akkor így nem lesz kivel találkoznom, anyámnak meg oka lesz, hogy felhozza ezeket meg sértegessen. Sétálni majd eljárok egyedül, tehát nem anyám nyakán fogok lógni, de azt tudni fogja, hogy nem a barátaimmal találkozom, mert nincsenek. Amikor tavaly nyáron sokszor összejártam ezzel a lánnyal akkor anyám is nézett nagyokat, meglepődött, hogy na mégis van kivel találkoznom,és talán el is gondolkozott rajta, hogy tévedett amikor azt mondta,hogy nincs senkim, de ez most már nem lesz, így azt kell majd hallgatnom anyámtól, hogy igaza volt, mert eddig amikor ezzel sértegetett, mindig ezt a lányt feltudtam hozni, hogy de ő a barátom. Így meg kérdezi majd anyám, hogy miért nem találkozom vele és be kell vallanom, hogy már nem vagyunk barátok, mire ő mondhatja, hogy ő megmondta, hogy nekem nincs senkim.

2021. jan. 28. 12:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Anyád törõdjön a saját dolgával
2021. jan. 28. 13:06
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyád az élet nyomorát rajta tölti ki. Ne foglalkozz vele.

Egyébként az régen rossz ha valakik mondják hogy tartsuk a kapcsolatot. Azt figyeltem meg hogy ha ezt külön ki kell mondani akkor az egyik félnek fontos a másiknak nem vagy egyiküknek se.

2021. jan. 28. 13:13
 3/15 A kérdező kommentje:
2-es,én mondtam ki ezt először, szóval ebből látszik, hogy nekem fontos, de neki nem annyira, mert olyan hangsúllyal mondta, hogy "aha, persze..." mint aki nem gondolja komolyan csak azért mondja, mert így illik és nem akart megbántani.
2021. jan. 28. 13:15
 4/15 anonim ***** válasza:

"Állandóan látom más lányok képeit a barátnőikkel, és mindig irigykedem, hogy milyen jó nekik."

Na ez az, amiért csak a facebook messengert használom. Honnan tudod mi volt a kép előtt és után? Sokan csak addig mosolyognak amíg elkészül.

"És most kiderült, hogy ez a lány sem a barátnőm már."

Hogy derült ki?

Egyébként a barátságok nem épülnek könnyen, rövid idő alatt. Lépj ki az egyoldalú dolgokból. Legyél nyitottabb, lépj először te másokfelé.

Édesanyádnak meg legközelebb közöld, hogy nem támogatod az egyoldalú kapcsolatokat és majd te eldöntöd, hogy kire szánod rá az idődet és figyelmed. Bizonyára 20 barátnője van aki folyton hívogatja, hogy hogy érzi magát és mi van vele. :)

2021. jan. 28. 13:19
 5/15 A kérdező kommentje:

,,Hogy derült ki?" Úgy, hogy csak én tartottam eddig a barátnőmnek, de ő nem. Ha annak tartana keresne, vagy hiányoznék neki, de ennek jelét se mutatja. Azt nem értem, hogy a 20 barátnőt kire értetted, anyámra vagy erre a csajra? Anyámnak nincs sok barátnője, de van 2-3 nagyon jó. Meg mindig azt mondja, hogy ennyi idősen ő bulizni járt, meg akkor sok barátnője volt akive hülyültek, nekem meg nincs kivel buliznom, meg eljárnom. Nem tudom, én nem is vágyom rá, hogy bulizzak, jelenleg a tanulás fontosabb, mert én egyetemre szeretnék menni, a bulizással úgy vagyok, hogy majd az egyetemi éveim alatt kiélem magam, de még felesleges. Mert anyám már kamaszkorától bulizott,aztán huszonéves korára ki is égett. Amúgy ne gondoljatok semmi rosszat anyámról, azért mert gyakran bulizott, nem feküdt össze senkivel, nem is nagyon ivott, meg semmi, tehát ne így képzeljétek el, csak gyakran eljárt diszkóba táncolni a baráti társaságával.

Azt mondja, hogy ő csak aggódik értem, mert szerinte aki kamaszkorában nem szerez barátokat annak soha nem is lesznek, meg pasim se lesz soha...stb. Pedig már több embertől hallottam, hogy a gimiben nem volt senkijük, magányosak voltak, és nem is tartják a kapcsolatot onnan senkivel, az egyetmi évek alatt találták meg a baráti társaságukat akikkel nagyon jó a kapcsolatuk. De mivel anyám nem járt egyetemre, ezért ő csak azt gondolja, hogy az élet annyi, hogy kijárom a gimit aztán egyből mehetek is dolgozni.

2021. jan. 28. 13:31
 6/15 A kérdező kommentje:
A lánynak akiről írtam rengeteg barátnője van, szóval neki fel sem tűnne, ha kilépnék az életéből, mert mindig van kivel lógnia, meg van egy csomó barátnője aki fontosabb mint én. Sőt, én nem is vagyok neki fontos. De az annyira bosszant, hogy nem tudom mi vezetett idáig. Én nem tettem ellene semmit, sőt, mindig figyelmes voltam, meg kedves és támogató. Mégis ezt kapom tőle, hogy figyelembe se vesz, meg a létezésemről sem tud, hacsak nem írok rá, vagy nem keresem.
2021. jan. 28. 13:36
 7/15 anonim ***** válasza:

Írtad, hogy Németországban élsz mostmár, úgy viszont nem egyszerű új kapcsolatokat kialakítani.

Ha ennyire aggódik lehet nem csesztetnie kéne. Egyébként sokan az egyetemen találják meg a saját körüket.

(#4)

2021. jan. 28. 13:48
 8/15 anonim ***** válasza:
Ooo mennyire magamra ismertem, en is iszonyat egyedul maradtam mijor kijottem bar en mar idősebb voltam 21 mikor kijottem. De nagyon eltuntek az emberek az eletembol es mikor azabin voltam otthon ae jott össze semmi mert mas dolga volt mindig mindenkinek. Igy en is egyedul setalgattam a városban sokszor hosszan az ejszakaban. Gondolkoztam elneztem helyekre ahol regen jartam stb. Nem egy egyszerű szitu, de hamar raebredtem h egyedül maradtam :(
2021. jan. 28. 15:09
 9/15 A kérdező kommentje:
8, és hogy sikerült ezt elfogadnod?
2021. jan. 28. 15:12
 10/15 anonim ***** válasza:
Sokaig próbálkoztam emberekkel talalkozni, majd meguntam h senkinek se számítok igy part kerestem h majd vele kitoltom az urt magamban. Es talaltam is es raforditottam minden figyelmemet, sajnos nem lett jo vege azota ismet egyedul vagyok. Online baratkozok es amint eler olyan szintre osszetalalkozunk. Itt kint nek terveztem sokaig maradni igy nem igen kerestem v talaltam baratokat magamnak, vannak kollegaim de tenyleg barataim azota se. Mar nem kuszkodok mert elegem lett, meg vagyok magamban majd lesz parom valamikor remelem ezuttal jo lesz. Addig is elfoglalom magam mindenfelevel, ha gobdolod dumalgathatnank meg kesobbiekben valahol ha olyan egyedul vagy.
2021. jan. 28. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!