Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek a barátom volt?

Szerintetek a barátom volt?

Figyelt kérdés
Októberben ismertem meg facebookon egy srácot, akivel mint kiderült egy napon születtünk, voltak közös érdeklődési pontjaink és jól megértettük egymást. Mivel vidéken lakott, segítettem neki felköltözni Pestre, volt hogy két-három éjszakát nálam lakott. A viselkedése már ekkor is hagyott kívánnivalót, az ebédre amivel kínáltam, azt mondta szar és hozzátette éhes ember még a szart is megeszi, de ő ezt se tudja. Aztán az egyik vasárnapi programunkat is elszúrta a magánéleti problémái miatti kesergésével. Vigasztaltam, bátorítottam, de lelkileg nagyon megterhelt, emiatt vitatkoztunk is párszor. Egyszer nagyon összekaptunk, de bocsánatot kértem és azt mondta megbocsát nekem. Egy hónap telt el úgy, hogy anyagilag is támogattam. Ételt, gyógyszert, buszjegyet vettem neki, az állomásra többször is kivittem, és mivel a vidéki rokonaival nehezen tudta tartani a kapcsolatot, a laptopomat is kölcsönadtam neki, amikor pedig bedöglött, vettem helyette másikat. Pár nappal azelőtt, hogy az új laptopot odaadtam volna, megtudtam, hogy a hátam mögött kibeszélt azzal a csajjal, akit még csak egyszer látott, de rendszeresen leveleznek egymással. Az hagyján hogy kibeszélt, de csak a negatív dolgokat mondta rólam, azt a sok jót, amit érte tettem, nem. Emiatt megsértődtem és nem adtam oda a laptopot, ami miatt azt mondta hogy én lezártam a kapcsolatot. Rám hárít minden felelősséget.

2021. jan. 27. 09:06
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak elvette,ami kell neki.A barát nem itt kezdődik.

Majd rájössz,milyen sok ilyen ember van,ha elég sok sérelmet összegyűjtesz,akkor el kezded kiszelektálni az életedből a koloncokat. Mert egy ilyen ember az.

2021. jan. 27. 09:11
 2/39 anonim ***** válasza:
91%
Hát hogy eddig nagyon hülye voltál az biztos. NEM, nem volt a barátod. Remélem megjött az eszed.
2021. jan. 27. 09:11
 3/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem barát volt, kihasznált. De nagyon. Nagyon gyorsan engedd el, semmi támogatást ne adj neki, nem érdemli meg, szakítsd meg vele a kapcsolatot. Lehúz, anyagilag meg mindenhogy, elvárja a segítséget, de nincs benne hála, se szeretet. Egy bunkó ember, aki nem érdemelte meg a segítségedet. Menjen nyalizni ahhoz a lányhoz ezek után, az reméljük előbb átlát a szitán, és nem dől be neki. Szakítsd meg vele a kapcsolatot, nem ilyen barátokra van szükséged. Nincs benne kölcsönösség, itt csak arról van szó, hogy rajtad keresztül felapaszkodott, Te segítettél, ő meg még beléd rúg. Menjen a francba az ilyen. Remélem ezután nem boldogul majd, és mikor sírva könyörög, akkor se engedj neki. Takarodjon haza ha nem tud ezek után se önállósodni. Nem érdemli meg a barátságodat és a segítségedet. Csukd be a bukszát és tiltsd le, hogy ne tudjon nyöszörögni mikor segítség kell. Eljátszotta azzal, hogy egy hülye volt.
2021. jan. 27. 09:16
 4/39 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán miből gondolod, hogy valaha is a barátod volt? Csak adtál neki, cserébe nem adott semmit, csak nagy kegyesen elfogadta. Örülj neki, ha pattintott.
2021. jan. 27. 09:16
 5/39 A kérdező kommentje:

Abból gondoltam, hogy barát volt, hogy sokat tudtunk beszélgetni az élet dolgairol és a hobbinkról.

Köszönöm szépen a véleményeteket. Ma még próbáltam vele beszélni, de érvelés helyett csak sértegetni tudott és azt mondta én nem érdemlek még tintát se.

2021. jan. 27. 09:50
 6/39 anonim ***** válasza:
100%
Semmire nem becsülöd magad.
2021. jan. 27. 09:52
 7/39 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen ember eléggé messze van egy baráttól. A közös érdeklődés és kölcsönös (innentől már ez is megkérdőjelezhető az ő részéről) megértés még nem teszi azzá az embereket.

Kihasznált téged, nem becsült meg és élősködött egy sort. Örülj neki, hogy nem maradt ott a nyakadon valamilyen mondva csinált ürüggyel..

Tiltsd és töröld mindenhonnan, hogy ne tudjon újra kapcsolatba lépni veled és reméljük, hogy többet nem keres téged sehol sem.

2021. jan. 27. 09:52
 8/39 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy volt, az ilyen egy szociopata pióca. Ha van egy kis eszed minden kapcsolatot megszakítasz vele.

"Abból gondoltam, hogy barát volt, hogy sokat tudtunk beszélgetni az élet dolgairol és a hobbinkról."

Igen, már a kezdetektől használt téged, a bizalmadba férkőzött, hogy anyagilag, mentálisan kiszipolyozhasson. Már az első perctől kezdve valószínűleg egy számító féreg volt, csak nem vetted észre, mert az orrodnál fogva vezetett.

2021. jan. 27. 09:53
 9/39 anonim ***** válasza:
100%

"E zavart a társadalmi kötelezettségek figyelmen kívül hagyása jellemzi, a hűvös közömbösség mások érzéseivel szemben. Az érintettek frusztrációtoleranciája alacsony, agressziójuk, így erőszakosságuk nagyon könnyen megnyilvánul. Másokat hibáztatnak azért, illetve hihető módon racionalizálják azt a viselkedést, amely miatt konfliktusba kerültek a közösséggel, illetve a társadalommal. A többi embert tárgynak tekintik, akiket manipulálnak és kihasználnak. Ugyan ezt megjátszhatják, de a szociopata nem érez empátiát, szégyent vagy megbánást visszaélései miatt. Nem tudja magát különféle érzelmi helyzetekbe beleélni, mások helyébe képzelni."

[link]

Szerintem te pont egy ilyen élősködő szociopatába futottál bele.

2021. jan. 27. 09:55
 10/39 A kérdező kommentje:
Ez durva. Erre nem is gondoltam. Köszönöm, ebből is tanultam.
2021. jan. 27. 09:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!