Más is úgy érzi, hogy az, hogy a Földre leszületett az olyan mintha bedobták volna valami állatok közé?
Igazából az emberekkel van bajom, nem tudom értelmezni és megérteni a viselkedésformáikat.
Idegen vagyok.
Sokáig így éltem, de aztan városból kiköltöztem egy kicsiny faluba, ahova lassan sikerült beilleszkednem, de mióta ez megtörtént, azóta a közösség része vagyok és imádom...
Itt a fiatalok segítik az öregeket, az öregek pedig hatalmas tudást adnak át a fiataloknak... az életröl, világról, mindenről.
Sokkal szélesebb a látóköröm ma, mint pár éve pöstiként.
Nem, én nem vagyok spektrumzavaros (:|
Igazából az emberek és az állatok is nagyjából ugyanúgy működnek. Alaphangon az megy, hogy védik a falkájukat, harcolnak az életben maradásért, a dominanciáért, és néha persze mutatnak azért racionális viselkedésmintákat is. Ez az ösztön, efölött, magasabb szinten mindenki a saját prekondíciónálódott magatartásmintái szerint cselekszik.
De az emberek alapvetően egyszerűek, mint a százasszög.
Amit leírsz én úgy nevezném hogy szélsőséges önhittség.
Az igazság pedig az hogy marhára nem vagy különleges, de te szeretnéd nagyon elhinni magadról hogy több vagy jobb vagy mint mások.
4
Azt sehová nem írtam, hogy jobb lennék. Csak azt, hogy más és nem értem az emberek viselkedését, ami oly gyakran ösztönös és ez a viselkedséforma csak ritkán van felülbírálva a tudatosság által.
Ezt mondjuk valóban nem lehet úgy leírni, hogy az úgy tűnjön az ember jobbnak képzeli magát. Pedig attól még valós megfigyelésen alapszik.
#6:
Igen, a kérdező rá az ékes példa.
2
Hogy érted spektrumzavaros? :) Hogy rajta van az autizmus spektrumon, például Aspergeres?
Olvastam egy tanulmányt, mely bebizonyította, hogy az autizmus spektrumon lévők kisebb eséllyel követnek el becstelen dolgokat, mint a normális (neurotipikus) emberek. De akkor felteszi az ember a kérdést, hogy ki is a normális? :) Az aki normálisnak van kikiáltva, vagy az akit betegnek nyilvánítanak a "normálisak" :)
Szerintem ez csakis azon múlik, hogy kik vannak többen.
"Hogy érted spektrumzavaros? :) Hogy rajta van az autizmus spektrumon, például Aspergeres?"
Igen, pont úgy. Ők szoktak ilyeneket mondani, hogy nem értik az emberek viselkedését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!