Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nem barátkoznak velem...

Miért nem barátkoznak velem az emberek?

Figyelt kérdés

21 éves srác vagyok, jelenleg az egyetemi tanulmányaimat végzem. Mivel osztatlan képzésen vagyok, ezért még hátra van 2-3 évem, és már kezdem magam nagyon sza*ul érezni, hogy nincsennek valódi barátaim;

Az egész általános iskolában kezdődött, már akkor sem voltam valami népszerű, én voltam az osztályban az a srác aki minden órára normálisan készül, a tanár összes kérdésére tudja a választ, és hát bevallom, szerettem nyíltan okoskodni is, mások előtt. Ez az okoskodó személyiségjegy viszont nem egyből jött elő, hanem akkor, amikor rájöttem, hogy az osztály nagy része utál, a másik része pedig csak azért próbál valami féle "álbaráti" kapcsolatot fenttartani velem, hogy segítsek neki a háziban, vagy éppen a dolgozataikban.

Ez gimiben változott, próbáltam nyitni az emberek felé, viszont még mindig én voltam az osztályban, és az évfolyamban is a legjobb tanuló, csomó versenyre eljártam, ahol egész szép eredményeket értem el, persze ezt az egész osztályom leszarta, viszont ha valamelyik sportoló srác ért el hasonló volumenű eredményt, akkor az osztály lánytagjai kb körberajongták őt.

Egyetemen szintén próbáltam megnyílni, de itt sem jártam sikerrel, viszont itt is egész jó jegyeim vannak, így erre itt sem panaszkodom, viszont nagyon zavaró, hogy a szaktársaim nagy része csak azért beszélget velem, hogy vizsgaidőszakban jegyzethez jussanak, vagy ha hiányoznak, akkor elkérjék tőlem az aznapi anyagot.

Alapvetően egy zárkózott srác vagyok, picit eltérő stílussal, (hosszabb haj, fekete ruhák, térdig érő fekete kabát, stb.) ámbár konzervatív szemlélettel. A nyári diákmunkákon is észrevettem, hogy sokkal jobban elbeszélgetek az idősebb, +40 éves dolgozókkal, mint a korombeliekkel. Egész egyszerűen nem találok velük közös témát. Engem érdekel a politika, a történelem, őket pedig teljesen más. Ilyenkor az szokott lenni, hogy a csapatmunkák során inkább igyekszem az idősebbekhez beállni, mert úgy érzem, hogy nekik tényleg nem vagyok idegesítő, illetve a többségükkel legalább egy közös témám van, míg ha a korombeliekkel osztanak be, akkor általában ők elvannak maguk között, én pedig csinálom a munkám.

2020. dec. 31. 22:37
 1/10 A kérdező kommentje:

Azt még elfelejtettem hozzáírni, hogy olyan hobbijaim vannak, amiket egyedül szoktam csinálni; főzés, videójátékok, szakkönyvek olvasása, cikkírás.

Illetve még annyit, hogy még nem volt párkapcsolatom.

2020. dec. 31. 22:38
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

hűbazz. nagyon rossz a nézőpontod. emeld meg az orrocskád, nézz le magasról, és innentől fogva csak azt nézd, hogy TE kivel vagy hajlandó barátkozni.

föl a fejjel, faszikám. remélem, nem sokáig leszel ennyire zöld. válts nézőpontot!!!!

2020. dec. 31. 22:51
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
Talán túlságosan magadba forduló, kissé bezárkózó vagy és különállásodat még külsőddel is hangsúlyozod. Ez riasztó a korosztályodat illetően.
2020. dec. 31. 22:59
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
Nem, nem, nem. Te nem kezded szarul érezni magad. Te ezt élvezed! Pontrol pontra mehetnénk, de talán a legjobban rávilágit furcsaságodra: "olyan hobbijaim vannak, amiket egyedül szoktam csinálni; főzés, ..." A fözés kimondottan az az elfoglaltság ami társasággal élvezetes és nagyon jo kapcsolatépitö. Ne mondd, hogy te még ezt is el tudod baltázni!!!!!
2020. dec. 31. 23:21
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Mert nem nyitsz feléjük. Mindig tartasz egy kis távolságot.
2021. jan. 1. 00:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
sportolj, ott lehet a legtöbb havert összeszedni, amiből barátság is lehet
2021. jan. 1. 01:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A sport jó, de még jobban kéne nyitnod.
2021. jan. 1. 01:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Általában az "eminens" tanulók magányosak, mert a tudás megszerzése bizony kemény áldozatokkal jár. Az önbizalom erősítésén kell dolgoznod. Az életcéljaidat kell magadban tisztáznod. Mit szeretnél elérni?! Ha a céljaid megvalósításán (megvalósításáért) teszed a dolgod, akkor a boldogulásod útjára lépsz. Ha anyagilag erős leszel, akkor tudsz ismerkedni és dönteni a kapcsolatod felől.
2021. jan. 1. 09:30
 9/10 anonim ***** válasza:

nézd, úgy nehéz barátkozni, hogy te tök extra vagy, kis special snowflake, a többiek meg mind korlátolt bunkók akik biztos mindig csak le akarnak húzni jegyzettel.

főzöl, játszol, irkálsz a téged érdeklő témában, ez alapján szimpatikus is lehetnél, akár az öcsémet is körülírhatnánk így, még a fura ruha is stimmel, csak ez a tenyérbemászó "én okos kisfiú vagy, a többiek pedig mint buták és kevesebbek nálam" rész nem jön be az embereknek.

2021. jan. 1. 13:19
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem számít, hogy bunkók, muszáj nyitni. nem biztos, hogy bunkóság, csak a kérdező túl félénk.

A házit pedig megcsinálhatnátok együtt. Nagyobb házikat majdnem mindig együtt, többen csinálták, ez máskor is így volt.

2021. jan. 1. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!