A munka, esetleg család mellett Ti ápoltok baráti kapcsolatokat?
Sokaktól hallom, h nincs idejük vagy energiájuk hozzá, jó így nekik, h csak a családnak és a munkájuknak élnek.
Sajnos az utóbbi időkben sokat költöztem, munkalyeket váltottam, így elkoptak a barátaim, viszont azt érzem, h borzalmasan hiányzik valaki, akivel kibeszélhetnénk a napunkat, tanácsot kérhetnénk egymástól, esetleg együtt kikapcsolódnánk.
Ti hogy vagytok ezzel? Mennyire jellemző ez rátok? Ez csak nekem lenne igényem? Vagy esetleg másnak is?
#9 Kérdező!
8-as vagyok
Pontosan erre írtam azt az opciót, hogyha a távolság miatt megszakad, akkor az nem is volt barátság, legfeljebb egy közelebbi ismeretség.
Az 1 órán meg nincs mit cáfolnod, mert egyrészt odaírtam, hogy "kis túlzással", ami akár igaz is lehet, kivéve ha egyikőtök Győrbe költözött, a másik meg Szegedre.
De hogy pontosan mennyire van igazam, azt a 10-es válasz is igazolja, ahol több mint 2300 km távolságból is barátok maradtak a barátok.
Én azt tapasztalom, h 80 km-es távolságot is sokszor kb 2,5 óra alatt tudok megtenni. Mondjuk attól is függ, h honnan hova akarok utazni, mikor mennyit kell az összeköttetésre várni. Teljesen mindegy is, nem ezen múlt, ebben igazatok van...
A barátnőmmel kb 8 évig voltumk elválaszthatatlanok, ha nem találkoztunk, naponta vagy 2 naponta órákat beszéltünk telefonon. Majd én is elköltöztem 300 km-rel az otthonomtól, ő is elköltözött egy másik országba. Ennek augusztusban volt 10 éve, de tavasszal hallottam róla utoljára. Hiába írtam neki, érdeklődtem, a szülinapján is üziben felköszöntöttem, de semmi reakció. Erre mondom pl, h elkopott. 2 éve láttam utoljára és nagyon hiányzik, sokat álmodok vele. Viszont, mikor legutóbb sikerült találkoznunk, olyan hatást keltett, minha 2 idegen lennénk, nem az az ember, akire emlékszem, nagyon fura volt. Valóban a távolságnak nem lett volna szabad szétszakítaia minket, de mégis fokozatosan eltávolodtunk egymástól.
A többi ember, akiket a barátomnak hittem, valószínűleg tényleg nem tartott annyira fontosnak, mint én őket, ezért is lett mindnek vége. Mindegy, ez van.
Csak irigylem azokat, akiknek a hosszan tartó barátságokat sikerült megőrizniük!
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!