Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A munka, esetleg család...

A munka, esetleg család mellett Ti ápoltok baráti kapcsolatokat?

Figyelt kérdés

Sokaktól hallom, h nincs idejük vagy energiájuk hozzá, jó így nekik, h csak a családnak és a munkájuknak élnek.

Sajnos az utóbbi időkben sokat költöztem, munkalyeket váltottam, így elkoptak a barátaim, viszont azt érzem, h borzalmasan hiányzik valaki, akivel kibeszélhetnénk a napunkat, tanácsot kérhetnénk egymástól, esetleg együtt kikapcsolódnánk.

Ti hogy vagytok ezzel? Mennyire jellemző ez rátok? Ez csak nekem lenne igényem? Vagy esetleg másnak is?

2020. nov. 26. 12:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

#9 Kérdező!

8-as vagyok

Pontosan erre írtam azt az opciót, hogyha a távolság miatt megszakad, akkor az nem is volt barátság, legfeljebb egy közelebbi ismeretség.

Az 1 órán meg nincs mit cáfolnod, mert egyrészt odaírtam, hogy "kis túlzással", ami akár igaz is lehet, kivéve ha egyikőtök Győrbe költözött, a másik meg Szegedre.

De hogy pontosan mennyire van igazam, azt a 10-es válasz is igazolja, ahol több mint 2300 km távolságból is barátok maradtak a barátok.

2020. nov. 26. 15:01
 12/15 anonim ***** válasza:
76%
Nekem a családom egy szar, 2 ember számít kb onnan. Nyilvánvalóan a barátaimmal töltődök fel. És ez a nincs időm dolog is csak egy szánalmas kifogás. Munka+képzés+edzések mellett is volt időm arra, akire akartam.
2020. nov. 26. 15:10
 13/15 A kérdező kommentje:

Én azt tapasztalom, h 80 km-es távolságot is sokszor kb 2,5 óra alatt tudok megtenni. Mondjuk attól is függ, h honnan hova akarok utazni, mikor mennyit kell az összeköttetésre várni. Teljesen mindegy is, nem ezen múlt, ebben igazatok van...

A barátnőmmel kb 8 évig voltumk elválaszthatatlanok, ha nem találkoztunk, naponta vagy 2 naponta órákat beszéltünk telefonon. Majd én is elköltöztem 300 km-rel az otthonomtól, ő is elköltözött egy másik országba. Ennek augusztusban volt 10 éve, de tavasszal hallottam róla utoljára. Hiába írtam neki, érdeklődtem, a szülinapján is üziben felköszöntöttem, de semmi reakció. Erre mondom pl, h elkopott. 2 éve láttam utoljára és nagyon hiányzik, sokat álmodok vele. Viszont, mikor legutóbb sikerült találkoznunk, olyan hatást keltett, minha 2 idegen lennénk, nem az az ember, akire emlékszem, nagyon fura volt. Valóban a távolságnak nem lett volna szabad szétszakítaia minket, de mégis fokozatosan eltávolodtunk egymástól.

A többi ember, akiket a barátomnak hittem, valószínűleg tényleg nem tartott annyira fontosnak, mint én őket, ezért is lett mindnek vége. Mindegy, ez van.

Csak irigylem azokat, akiknek a hosszan tartó barátságokat sikerült megőrizniük!

Köszönöm a válaszokat!

2020. nov. 26. 18:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Nincsenek barátaim.
2020. nov. 26. 19:42
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Én sokáig megvoltam barátok nélkül, de nagyon rosszul. Csak a munkára és a páromra figyeltem, nem is tudatosult. Amikor a szakítás mellett döntöttem, feltűnt, hogy nincs senkim lelkizni, csak a családom. Elkezdtem visszaépíteni néhány régi barátságot, de hosszútávon, nem csak akkorra kellenek, amikor bajom van. Azóta figyelek rá, hogy a mindennapokban is ápoljam velük a kapcsolatot, szerencsére kölcsönös. Nem mindig van sok időm rá, de néha le is mondok más dolgokról, mert a barátok nagyon fontosak ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyek.
2020. nov. 27. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!