Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van az, hogy a legtöbb...

Miért van az, hogy a legtöbb ember iránt akik szenvednek (lelkileg, mentálisan) a többi a ember nem érez szánalmat, sajnálatot?

Figyelt kérdés

Sőt inkább még bántják őket, kritizálják őket.

Ez ilyen kannibál vonása az embernek, hogy a gyengébbeket írtani kell, esetleg megenni?

2020. nov. 13. 19:59
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

#19 Miért gondolod, hogy ismered őt? :D

Én ismerem élőben (sajnos), amúgy nem híresség.

2020. nov. 13. 21:06
 22/40 anonim ***** válasza:
48%
20#Te is közejük tartozol? Az èrtetlenek köze. Jol sejtem szerintem
2020. nov. 13. 21:08
 23/40 anonim ***** válasza:
66%
Az ilyenek várjàk az empatià de forditva nem nyujtanak semmit söt ha kell kést döfnek a hàtadba is
2020. nov. 13. 21:09
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Népünk kipcsak, harcos nép, leginkább 2006 óta. Már el lett mondva többször, több nézőpontból, hogy ki milyen, mennyit ér, ami elfogadottá vált a társadalomban. Ha "rólam" van szó, akkor lehetek szerencsétlen, de ha "róla" van szó, akkor csépelni kell. Fura ez a nemgondolkodás...
2020. nov. 13. 21:28
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek vannak problémái meg nehézségei és mindenki máshogy kezeli (vagy épp hogy nem kezeli) őket. Mivel mindenki magából indul ki, az emberek mások látszólag ugyanolyannak kinéző problémáját és nehézségét is ugyanúgy kezelik (vagy épp hogy nem kezelik) mint a sajátjukat.

Amit az ember saját magában elítél, azt ítéli el másban is. Legyen az egy tulajdonság vagy döntés vagy akar egy mentális betegség.

(És pl mentális betegségeknél sajnos eléggé megmaradt meg a társadalomban hogy húúúú ez egy elítélendő dolog, mert....)

2020. nov. 13. 21:46
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne szánalmat meg sajnálatot érezni? Normális ember nem is vágyik ilyesmire. Együttérezni szoktam, én is annak örülnék ilyen helyzetben nem annak la lesajnálnak. Az nem is segítség inkább ront a helyzeten.
2020. nov. 13. 21:47
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Azt tegyük hozzá, hogy sok esetben a "látványosan szenvedők" nem is igazán szorulnak segítségre, csak ezzel akarják kivívni a figyelmet. Adott esetben kifejezetten az a céljuk, hogy megvezessenek, befolyásoljanak.

Kicsit olyan mint amikor a hisztiző kisgyerek megkapja amit akar, ezért legközelebb is hisztizni fog.

Másrészt a mentális, lelki gondok megoldása 90%-ban az egyéntől függ. A másiknak is vannak gondjai, nem tudja megoldani a problémát. Adott esetben még csak segíteni sem tud. Pont ezért nem feltétlen kell traktálni a másikat.

Illetve ott vannak az örök panaszkodók. Akiket meghallgatsz, azt hiszed segítettél. Majd 5 perc múlva ugyanazt sírja el másnak, majd megint másnak. Majd másnap kezdi elölről.

Az sem egyszerű, hogy sokszor a "szenvedő fél" a saját "fájdalma" mögé burkolózva viselkedik paraszt, eltaszító módon a másikkal. Aztán csodálkozik, hogy nem kap szeretetet, miközben csak elvárja de nem viszonozza.

2020. nov. 13. 22:49
 28/40 anonim ***** válasza:
65%
#27 Az a része miért probléma, ha az ember vágyik a szeretetre, támogatásra és figyelemre? Sok ember az utolsó reménysugarakba kapaszkodik, mielőtt feladja. Én már nem szoktam panaszkodni, de csak azért nem teszem, mert tudom, úgysem érdekel senkit. Talán ha 7-8 éve megkaptam volna a figyelmet, akkor most nem szenvednék magamban
2020. nov. 13. 22:58
 29/40 A kérdező kommentje:

26

De nem normális emberekről beszélünk hanem mentálisan beteg emberekről. Ismertem ilyen embereket és elmondták, hogy amikor olyan mélyen voltak akkor semmi egyébre nem vágytak csak egy kis társaságra, megértő, támogató, segítő társaságra. Miért megtagadni ezt tőlük, ha lehet életet mentük általa?

2020. nov. 13. 23:05
 30/40 A kérdező kommentje:

25

Akkor ez azért van, mert az emberek a mentális betegséget nem is úgy kezelik mint egy igazi betegséget, hanem mint döntés kérdését? Tehát ha valaki nem akar mentális beteg lenni akkor attól perctől már nem lesz az?

Ez az emberi inkultúrából, tudatlanságból, és érzéketlenségből eredhet tehát. Mivel fel sem tudják fogni, hogy miről van szó, illetve érzelmileg sincsenek olyan szinten, hogy segítők legyenek.

A segítés nem mindenkinek okoz örömet. De szerencsére vannak emberek akiknek igen.

2020. nov. 13. 23:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!