Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy mentálisan beteg ember...

Egy mentálisan beteg ember szenvedése miért nem vált ki részvétet a társadalmunkban?

Figyelt kérdés
Mindenhol kirekesztik,és nem tud érvényesülni az életben.

#Mentális betegség.
2020. jún. 25. 10:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
67%

Azért különítsük már el, hogy milyen mentális betegségről van szó!

Tériszonya van, vagy autista, esetleg skizofrén?

Vált ki részvétet, de ez nem azonos azzal, hogy a - betegségétől függően - esetleg elviselhetetlen a környezet számára, mert pokollá teszi mások életét.

2020. jún. 25. 11:04
 2/23 anonim ***** válasza:
73%
Egyes, az autizmus az nem mentális betegség, hanem idegi fejlődési rendellenesség. Ég és a föld a kettő, egyiket pszichiáter kezeli, a másikat neurológus.
2020. jún. 25. 11:06
 3/23 anonim ***** válasza:
85%

Találkoztam már ilyen emberrel.

Pont a beteges viselkedésével taszított el minden embert maga körül, utána meg beállt áldozati szerepben pózolni, hogy őt mindenki cserben hagyja meg elhagyja. Ilyen embereken nem tudom hogy lehet segíteni.

2020. jún. 25. 11:07
 4/23 anonim ***** válasza:
29%

Kettes:

Akkor nyilván a Wikipédia téved:

[link]

2020. jún. 25. 11:08
 5/23 anonim ***** válasza:
73%

Négyes, egyrészt a Wikipédia rengeteget téved, másrészt amit hivatkoztál, az nem is a szócikk, hanem csak egy kategória összefoglaló, ami meg hibás. Ez a szócikk:

[link]

Idézek belőle, mert látom, hogy gyenge képességgel van dolgom:

"Az autizmus spektrumzavar, állapotok széles spektrumát felölelő gyűjtőfogalom, a spektrumzavar (a kifejezésben a spektrum szó arra utal, hogy az autizmusnak számtalan megjelenési formája van) egy idegi-fejlődési rendellenesség (...)

Illetve

"Ez a spektrumzavar a neurobiológiai betegségnek számító pervazív fejlődési zavarok egyik kategóriája (...)"

Neuro - ideg. Tehát nem mentális. Ég és föld, ahogy már írtam is.

Most sajnos mennem kell, de vitatkozhatsz még, és akkor millió tudományos cikket fogok linkelni, amit leírja, hogy az autizmus neurológiai betegség, és nem mentális.

2020. jún. 25. 11:12
 6/23 anonim ***** válasza:
18%

Látom fogtad a lényeget!

Nem mindegy neked, hogy mi az autizmus?

A környezet számára tök mindegy, hogy mi generálja, a lényeg, hogy mentális tüneteket produkál.

Egyébként nem ez volt a kérdés, de arra nem tudtál válaszolni, csak offolsz!

2020. jún. 25. 11:18
 7/23 anonim ***** válasza:
86%
A kerdezot kerdezem: azt tudjuk, hogy mi a kulonbseg a mentalis zavar es a mentalis betegseg kozott? Hagyjuk most a wikipediat, a sajat, egyeni tudasod es tapasztalataid erdekelnek. Csak ezutan lehet(ne) szo a tarsadalmi megitelesrol.
2020. jún. 25. 11:49
 8/23 anonim ***** válasza:
94%

Nem mindig egyértelmű, hogy valaki szimplán egy gonosz ember, vagy kognitív disszonanciája és nárcisztikus személyiségzavara van-e.

Egy ember, aki hazudik arról, ami a valóság és csapódik és üvölt és mindneki mást tart híbásnak és ellenségének tart mindneki és 2 méter magas, kigyúrt állat és közben félelmetes, amit csinál.

No ezt senkinek nem kötelesség azonosítani azzal, hogy beteg-e, vagy csak veszélyes.

Aki veszélyes, azt a társadalomból ki kell emelni.

Aki csak fenyeget, azt lehet kezelni, de az is csak bajt okoz feleslegesen.

2020. jún. 25. 12:07
 9/23 anonim ***** válasza:
90%

Én voltam is nagyon mélyen (bipoláris depresszió) és sok olyan embert ismerek,akik valamilyen mentális betegségben szenvednek (borderline,depresszió,stb) és lassanként rájöttem valamire..

Abban az állapotban az ember a lehető legönzőbb és csak saját magával törődik...de komolyan,gondoljátok végig...az összes gondolat magad körül forog...jajj,szegény ÉN..VELEM senki sem törődik ENGEM senki sem szeret :(

Nem is léteik más...ugyanilyen voltam én is mikor nagyon mély depresszióban voltam,és őszintén..önző ember senkinek sem szimpatikus..volt,hogy találtam valakit,aki meghallgat,de utólag rájöttem,hogy csak magamról beszéltem neki.csak panaszkodtam,meg se fordult a fejemben akkor hogy mások is szenvednek,másnak is problémája van...

Ismerek több borderlinost...végig se gondolják,mikor odaszúrnak a szeretteiknek.csak maguknak akarnak ezzel megkönnyebülést szerezni a feszültség alól..aztán mikor vált bennük az érzés,akkor eszmélnek rá,hogy a másik mit érezhetett..

Le lehet pontozni,el lehet ítélni,de érintettként mondom,hogy nem könnyű a mentális problémásokon segíteni.nagyon nem

2020. jún. 25. 12:16
 10/23 anonim ***** válasza:
88%

Nekem vannak mentális problémáim és úgy látom, hogy egyedi eseteket egyedien ítél meg a társadalom.

Mindenesetre engem nem érdekel a részvét, annak jobban örülnék, ha hozzáférhető és korszerű segítőrendszerek lennének és pl. a gyerekekre, tinikre jobban odafigyelnének és nem csak akkor ha már öngyilkos lett.

2020. jún. 25. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!