Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy mentálisan beteg ember...

Egy mentálisan beteg ember szenvedése miért nem vált ki részvétet a társadalmunkban?

Figyelt kérdés
Mindenhol kirekesztik,és nem tud érvényesülni az életben.

#Mentális betegség.
2020. jún. 25. 10:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
27%

Nekem is vannak mentális gondjaim. A munkahelyem (egy nagy nevű, elfogadásról híres svéd telko cég) hirdette, hogy nyugodtan comingoutoljak, mert segítenek. Elmondta a két nagy bajom, azóta csökkent a fizum és kizártnak a fizu emelésből is.

Egyáltalán nem olyan dolog a mentális betegség, amit rá kell kötni más orrára. Én biztos titkolni fogom ezen túl mindneki elől. Küzdök vele. Kezeltetem magam, amannyire lehet, vagy tudom. De nem több.

Azt a dumát meg el lehet felejteni, hogy valaki megértő és segítő kész a mentális betegekkel szemben. Ez ótvar nagy hazugság. Csak az segít, akinek ez a hivatása (mert akinek a munkája, az nem mindig segít), mindenki más csak megvet.

Ez az én tapasztalatom.

Szerencsére vannak anyagok neten (diamon net csatorna pl), ahol segítséget lehet találni.

2020. jún. 25. 12:38
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Mert az embereknek vannak saját gondjaik, nincs energiájuk mások bajával foglalkozni ( kivéve falun, ott meg a pletyka ezerrrel)
2020. jún. 25. 12:54
 13/23 anonim ***** válasza:
43%
Energia még lenne, de félnek tőle inkább. Mert csempét rakni jön és segít a Lajos ingyen is, de ha elmondom, hogy mi a lelki bajom, már nem ér rá heti 7xr órát...
2020. jún. 25. 12:58
 14/23 anonim ***** válasza:
80%

13# de miért kéne hogy ráérjen?

téged talán érdekel az ő baja?

ezért mondom,hogy önzőek a mentális betegek,csak ők a világ közepe,csak nekik lehet problémájuk...lehet a Lajosnak megélhetési gondjai vannak,ami téged ugyanúgy nem érdekel,mint őt a te lelki bajod

2020. jún. 25. 13:06
 15/23 anonim ***** válasza:
31%
Mert az emberekbe teljesen beleivódott ez az "erősebb kutya b.szik", "minek ment oda" mentalitás, ráadásul fantáziálatlanok is. Nem tudják egy másik ember szemszögéből vizsgálni a világot, csak a saját látókörükből. A saját ítéleteik alapján osztályoznak mindent és mindenkit, ami valahol természetes, de egy fejlett lelkű ember azért már túllép ezen. Nem tudják elképzelni azt sem, hogy az emberek érzékenységben is mások. Aztán dobálóznak azzal, hogy "bezzeg én, én ezt meg ezt szenvedtem el, mégis életben maradtam, akkor neked nincs jogod panaszkodni".
2020. jún. 25. 13:52
 16/23 anonim ***** válasza:
83%
Az én társaságomba is volt régebben egy ilyen problémás figura. Szerintem mi maximálisan toleránsan álltunk hozzá, mondván kb mindenkinek meg van a saját keresztje közülünk. De egy idő után már tényleg olyan viselkedést produkált amit már nem tud hova tolerálni az ember. Gyakorlatilag ő löki el saját magától az embereket a tévképzeteivel, meg a beteges viselkedésével. Aztán meg kesereg magán hogy ő aztán olyan rendes gyerek, de hát mindenki más meg...
2020. jún. 25. 14:07
 17/23 anonim ***** válasza:
52%

A saját anyámnak van mentális problémája, nekem sok nyomozómunkámba került, hogy felderítsem a forrásokat, hogyan jutott odáig a dolog, mert egyrészt az egykori orvosa (nemrég halt meg) már úgy láttam, kiöregedett a szakmából, nem figyelt oda egy rakás dologra, másrészt a gyereke vagyok, és magyarázatra volt szükségem, hogy tudatosan odafigyelhessek arra, ha rajtam bármilyen korai tünet megjelenne.

Nem vetettem meg soha a betegsége miatt, nem azért, mert az anyám, de nem tehet erről, sok-sok több generációs probléma ütközött ki rajta, ami akár sokkal rosszabb is lehetne rosszabb közegben. Viszont baromi nehéz együtt élni vele, amikor bekattan.

Most új orvoshoz került, aki pszichológus is (az előző nem volt az), és odafigyel arra, hogy más betegségekre szedett gyógyszerek hatását ne ássák alá. Anyám túlsúlyos, 2-es típusú cukorbeteg, és a pszichés problémákra olyan gyógyszert kapott az előző orvostól, ami hizlal...

2020. jún. 25. 14:57
 18/23 anonim ***** válasza:
8%

#14 hamis dolgokkal küzdesz, amit te hoztál létre. Ezt hívják szalmabábnak.

Én szoktam segíteni lelkileg és fizikailag is.

De ezt még is kérdezhetted volna a vádak helyett.

2020. jún. 25. 15:34
 19/23 anonim ***** válasza:
78%

"Nem mindegy neked, hogy mi az autizmus?"

Hatos, hogy a fenébe lenne már mindegy? Az autizmus születési rendellenesség, nem gyógyítható. A mentális betegségek idővel alakulhatnak ki, és egy részük gyógyítható. Tényleg nem érted a különbséget a kettő között?

2020. jún. 25. 18:16
 20/23 anonim ***** válasza:
11%
Nem értik a gondolkodását, a cselekedeteit, és sajnos nem is akarják megérteni.
2020. jún. 25. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!