Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van az, hogy a legtöbb...

Miért van az, hogy a legtöbb ember iránt akik szenvednek (lelkileg, mentálisan) a többi a ember nem érez szánalmat, sajnálatot?

Figyelt kérdés

Sőt inkább még bántják őket, kritizálják őket.

Ez ilyen kannibál vonása az embernek, hogy a gyengébbeket írtani kell, esetleg megenni?

2020. nov. 13. 19:59
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

Az emberben belül ott van az állat, még ha sokan leplezik is. De sok helyzetben nagyon is előjön, például a mindennapi konfliktusokban, párválasztásnál, stb...

Amikor mindezt pedig az adott illető szemére veted, akkor meg megy a felháborodás, pedig a napnál világosabb!

2020. nov. 13. 20:51
 12/40 anonim ***** válasza:

Nem csupan emberi tulajdonsag.ezt nem is értem.

Az ember viszont megvalogatja kivel empatikus. Kivel rokonszenvez es kivel nem.

2020. nov. 13. 20:53
 13/40 A kérdező kommentje:

11

Nyilván. Az igazság másodlagos, senkit nem érdekel. Tisztelet a kivételnek.

2020. nov. 13. 20:54
 14/40 A kérdező kommentje:

12

Hogy lehet ezt megválogatni te jó ég?

Ha valakit elüt az autó és ott haldoklik az út szélén akkor eldöntöd, hogy érzel-e szánalmat iránta?

Ha igen, akkor jó nagy tahó vagy!

2020. nov. 13. 20:55
 15/40 anonim ***** válasza:
A legtöbb ember azzal rokonszenvez, akivel azonosulni tud. Aki nem olyan, annak fel se tudja fogni az érzéseit.
2020. nov. 13. 20:55
 16/40 anonim ***** válasza:

#12 Szerintem ez sem feltétlenül így van. Én akkor éreztem meg, amikor egy ember már zsigerből utáltam, pedig nem is ismertem... Egyszerűen ellenszenves, sunyi tekintetű volt.

Sosem értettem, hogy tudom utálni, amikor alapvetően nem tartottam magam egy ítélkező személynek. Végül kiderült, hogy milyen is ő (a munkatársai elmondása alapján minden, csak nem jó), és nem véletlenül tartottam tőle. Ő amúgy pont nem a szenvedő típus, sokkal inkább hűvös.

2020. nov. 13. 20:56
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

12 ugy hogy van aki energiavampir le akar huzni, van aki még neki àll a segitöjét szidni vagy felette akar hatalmaskodni es aljas szemét.

Attol hogy valaki maga alatt van még nem lesz egy jo ember.

2020. nov. 13. 20:58
 18/40 anonim ***** válasza:
*12 voltam
2020. nov. 13. 20:58
 19/40 A kérdező kommentje:

16

Kiről van szó? Név szerint. Remélem nem én vagyok :D

Privátban megírod?

2020. nov. 13. 21:03
 20/40 A kérdező kommentje:

17

De, hogy legyen jó ember valaki aki mentálisan beteg? Nem véletlen beteg!!!

2020. nov. 13. 21:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!