A társadalom miért a kedves embereket szorítja háttérbe és a tudatlan, erőszakos embereket előtérbe?
Nem tudom hogyan fogalmazhatnám meg a jelenséget egész pontosan. Én mindenféle korlátok nélkül próbálok másoknak segíteni mindig, próbálok a lehető legkedvesebb lenni mindenkivel. Így rengeteg segítek, senkit sem sértek meg és aki nem annyira ügyes mint a többiek, feljebb tudom emelni őket.
Ennek ellenére azt látom, hogy mindig azok az emberek lesznek kedveltebbek akik annyival elintézek hogy "leszarom, kit érdekel" bunkó parasztok, mint azok akik a kedvességet nyújtják másoknak.
Ha látok nagyon nagyon ritkán egy olyan embert aki másoknak segít és mellette nem beszél ki senkit, nem tesz keresztbe másoknak, önzetlenül segít másoknak, ezek mindig valahogy hátrébb lesznek szorítva. Mintha természet ellenes lenne a segítség és az a normál amit az emberek 90% művel hogy pletyka,keresztbe tenni másnak, kibeszélni mást a háta mögött stb...
Emellett azt látom hogy sokan arra sem képesek hogy felismerjék a jóindulatú embereket akikbe érdemes időt és energiát fektetni.
Mit gondoltok ez miért lehet? Más is tapasztalt hasonlót? Mi "helperek" miért vagyunk egyáltalán? Hogy néha elő jöjjünk a sötétségből segíteni másnak majd vissza húzódni mintha semmi sem történt volna?
2:
Kicsit félre értettél. Mondok egy konkrét példát.
Segítek valakinek mindenben, kedves vagyok, megértő és hasznos tanácsokkal látom el. van 2-3 ilyen alkalom amikor kitudja magát sírni a vállamon, majd soha többet nem keres és még kerül is.
4#
Mert nem barátot keresett benned, csak te voltál aki felajánlkozott, vagy pedig ő tudta, hogy úgyis meghallgatod majd a problemajat. Alapvetően inkább úgy fogalmaznam meg, hogy te az a fajta vagy, aki tök nem tudja hogyan működnek az emberek. Az nem az ő hibaja, hogy te segitettel rajta, az egy cselekedet amit te onszantadbol csinaltal. Nem vonhatod ot felellosegre egy tettert, amit te tettel meg. Alapvetoen rosszul gondolod ezt a helyzetet. Ha annyira rosszul erezned magad miatta, tobbet nem csinalnad. De ujra es ujra csinalod, majd pedig az aldozat szerepeben tetszelegsz. Ezzel csak magadnak artasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!