Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A társadalom miért a kedves...

A társadalom miért a kedves embereket szorítja háttérbe és a tudatlan, erőszakos embereket előtérbe?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogyan fogalmazhatnám meg a jelenséget egész pontosan. Én mindenféle korlátok nélkül próbálok másoknak segíteni mindig, próbálok a lehető legkedvesebb lenni mindenkivel. Így rengeteg segítek, senkit sem sértek meg és aki nem annyira ügyes mint a többiek, feljebb tudom emelni őket.

Ennek ellenére azt látom, hogy mindig azok az emberek lesznek kedveltebbek akik annyival elintézek hogy "leszarom, kit érdekel" bunkó parasztok, mint azok akik a kedvességet nyújtják másoknak.

Ha látok nagyon nagyon ritkán egy olyan embert aki másoknak segít és mellette nem beszél ki senkit, nem tesz keresztbe másoknak, önzetlenül segít másoknak, ezek mindig valahogy hátrébb lesznek szorítva. Mintha természet ellenes lenne a segítség és az a normál amit az emberek 90% művel hogy pletyka,keresztbe tenni másnak, kibeszélni mást a háta mögött stb...

Emellett azt látom hogy sokan arra sem képesek hogy felismerjék a jóindulatú embereket akikbe érdemes időt és energiát fektetni.

Mit gondoltok ez miért lehet? Más is tapasztalt hasonlót? Mi "helperek" miért vagyunk egyáltalán? Hogy néha elő jöjjünk a sötétségből segíteni másnak majd vissza húzódni mintha semmi sem történt volna?

2020. szept. 25. 20:12
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
8%
Mert az evolúció során az erőszakosokat vitték előre a társadalmat. Ha mi nem lennénk még mindig a kőkorban lennétek, mert egy Mammutot sem bírnátok leteríteni és még ti néztek ki minket sitteseket Hehe
2020. szept. 25. 20:30
 2/42 anonim ***** válasza:
35%
Talán mert rosszul latod a helyzetet. Általában a kedves, megértő emberek viselkednek csendesebben, visszafogottabban, jól nevelkedetten, es egyben kivulallokent. En pl nem sokszor latok egy kozossegben a “menők” csoportjaban kifejezetten empatikus embereket. Ez nem azt jelenti hogy nem lehetnek kedvesek, csak hogy egy olyan körben vannak benne, ahol más fontossági sorrend van. Ergo te nem a kedvességét latod bennük, hanem hogy hova mennek ma bulizni, xy mit csinált mar megint, ki mit vett legutoljára (most erősebben a nőkre fókuszálok, mert en is az vagyok, es több nő van a kozelemben). Ettol még lehet, hogy ha kérdezel valamit tőlük, rendesen válaszolnak. Csak te mint kivulallo, aki csak a felszínt latja belőlük, eloiteletesen azt veszed le, hogy ők esetlegesen rosszindulatúak, mert ki beszéltek pl. valakit, es mert más dolgokkal foglalkoznak, más mozgatja őket mint téged.
2020. szept. 25. 20:31
 3/42 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom pont ez különböztet meg minket az állatoktól hogy végre nem ösztönből cselekszünk. De köszi a véleményt :)
2020. szept. 25. 20:31
 4/42 A kérdező kommentje:

2:

Kicsit félre értettél. Mondok egy konkrét példát.

Segítek valakinek mindenben, kedves vagyok, megértő és hasznos tanácsokkal látom el. van 2-3 ilyen alkalom amikor kitudja magát sírni a vállamon, majd soha többet nem keres és még kerül is.

2020. szept. 25. 20:36
 5/42 anonim ***** válasza:
100%

4#

Mert nem barátot keresett benned, csak te voltál aki felajánlkozott, vagy pedig ő tudta, hogy úgyis meghallgatod majd a problemajat. Alapvetően inkább úgy fogalmaznam meg, hogy te az a fajta vagy, aki tök nem tudja hogyan működnek az emberek. Az nem az ő hibaja, hogy te segitettel rajta, az egy cselekedet amit te onszantadbol csinaltal. Nem vonhatod ot felellosegre egy tettert, amit te tettel meg. Alapvetoen rosszul gondolod ezt a helyzetet. Ha annyira rosszul erezned magad miatta, tobbet nem csinalnad. De ujra es ujra csinalod, majd pedig az aldozat szerepeben tetszelegsz. Ezzel csak magadnak artasz.

2020. szept. 25. 20:57
 6/42 A kérdező kommentje:
Akkor azt tanácsolod, hogy soha senkinek ne segítsek? Ezt elég nehéz megállnom. Mert van egy olyan képességem hogy átlátok az embereken és ezt arra fordítom hogy segítsek másoknak.
2020. szept. 25. 21:00
 7/42 anonim ***** válasza:
75%
mert megérzi hogy ki lehet téged használi, de gondolom ahhoz túl nyomulós vagy, hogy maga mellett akarjon tartani barátnak... én is kedves vagyok, de nem engedem, hogy lelki szemetsnek használjanak, alapvetően azért mindenki álljon szépen önállóan a két kis lábacskáján. érdekes módon mellőlem nem tűnnek el csak úgy az emberek. meg mondjuk nem is terhelem őket a mindentlátó világmegváltó-képességemmel.
2020. szept. 25. 21:24
 8/42 A kérdező kommentje:
akkor ezek szerint saját magamat okolhatok mindenért :D mindegy legalább az alkohol a barátom :D Köszi mindenkinek!
2020. szept. 25. 21:31
 9/42 anonim ***** válasza:
47%
Vezéreink ezt követelik meg a népünktől, amit népünk mint a jó pincsikutya, végre is hajt, mert népünk alapból egy harcos nemzet. Kipcsak nemzet vagyunk...
2020. szept. 26. 09:32
 10/42 A kérdező kommentje:
király vagy, ment is a zöld pipa :D
2020. szept. 26. 17:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!