Mit kezdenétek egy ilyen szaktárssal vagy "baráttal"?
Mondd neki azt, hogy beszéljetek ezen túl csak pozitív dolgokról. Azért mert nagyon empatikus vagy, ha valaki, akit kedvelsz negatív dolgokat zúdít rád, az neked is nagyon elrontja a kedved, mert nagyon együtt tudsz érezni vele.
És akkor nincs az, hogy bunkón mondod azt, hogy neked nem kell energiavámpírok társasága. Ha lelki szemetesként kellettél csak neki, akkor erre keres majd mást.
Velem közölték, hogy mennyire negatív tudok lenni és sündisznó vagyok. Átgondoltam és igazat adtam nekik...bááár mondta olyan ember is, aki nálam ezerszer leterhelőbb volt, csak neki nem merte senki megmondani.
Én változtam a kritika hatására, kétszer meggondolom, hogy van-e értelme panaszkodni, és általában rájövök, hogy nincsen értelme másokat ezzel terhelni, mert ők nem tudnak segíteni benne és ezzel nekik is gondot okozok.
Esetleg egy próbát megérhet, hogy nem is reagálsz arra, amikor nyavalyog vagy szólsz, hogy ne haragudj, de ezt már ezerszer megbeszéltük és nem tudok okosat mondani erre stb stb. A fóbiák más téma, nekem is vannak fóbiáim, de nem ennyire durvák.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!