Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Asszertívnak lenni kiknek szabad?

Asszertívnak lenni kiknek szabad?

Figyelt kérdés

Én amikor asszertív vagyok akkor mindig kiakadnak, beszólogatnak, olykor meg akarnak verni.

Gondolom ez a fajta viselkedés nem mindenkinek megengedett...

2020. júl. 8. 09:33
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"Hová nem megyek? Nem értem.

Meg sem szólalok? Tehát a meghunyászkodás az asszertív?"

Úgy értem, hogy válogasd meg h milyen környezetbe mész. Nekem pl soha sem kell asszertívnak lennem, mert nem szoktam idiótákkal találkozni.

De ha mégis úgy alakul, akkor inkább kimaradok a dologból, és meg sem szólalok. Mindig mindenből ki lehet maradni. Kivéve ha erőszak van ugye, de akkor meg el lehet futni, vagy ha Amerikába vagy, akkor le lehet lőni is a másikat, és még hozzá sem kell érned, közel sem kell menned hozzá. Vagy harcművészet (de ahhoz legalább 20 év aktív gyakorlás kell, h érdemben megvédd magad)

Én pl imádok vonatozni, meg lepukkant vasúti kocsmákban kólát inni, pedig mehetnék autóval is, de szeretem ezt. Maximum ilyenkor találkozok nehéz emberekkel.

Az olyan főnökök, meg nagy hatalmú emberek, akik pszichopaták, vagy nárcisztikusok, azok mindig azt bántják akit lehet. A kiszolgáltatottakat, akiknek szinte semmi hatalmuk sincs.

Ha te egy 40 kilós széplelkűvirágszál vagy, de van pénzed, van sok ismerősöd, látszik rajtad, hogy nem fél lábbal az autcán alszol, akkor nincs az a nagy hatalmú pszichopata állat aki kikezdene veled. És nem azért mert nem tudna veled "elbánni" fél perc alatt, hanem mert tudja, hogy egy csomó helyről nagyon hiányoznál embereknek, és egyszerűen kockázatos a dolog.

Ugye nem véletlenül a prostikra, meg csórókra vadásztak a sorozatgyilkosok. Ott van pl a Brian Epstein, akit nemrég kaptak el. Ő is csóró lányokat szervezett be magának, csak velük tudta ezt ilyen sokáig csinálni.

2020. júl. 9. 08:59
 22/22 anonim ***** válasza:

Vagyis Jeffrey Epstein, mert a Brian az a Beatles intézője volt mindegy...

Meg eszembe jutott az is közben, hogy ha látsz vmilyen erőszakos dolgot a villamoson, vagy az utcán, és odamész szólni higgadtan, hogy "ne csináljuk ezt jó?" akkor annak attól függően lesz hatása hogy te ki vagy. Egy volt osztálytársam 210cmvolt, és mellé még közepesen nagydarab. Ő ezt bármikor megcsinálhatná, és tuti hatása lenne.

Én 190centi vagyok, de még így is kb a válláig érek. Viszont én vékony vagyok, és egy ütés lennék bárkinek. eszembe sem jutna bármilyen balhéba beleavatkozni.

De ha 170cm vagy, és vékony, akkor meg visszaszólnának. (kivéve ha egy törpe állat vagy, mint az al pacino, vagy jason statham)

2020. júl. 9. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!