Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ti ezek után feladnátok,...

Ti ezek után feladnátok, feladtátok volna már a barátnőtöket, barátotokat? 18/l (kifejtés lent)

Figyelt kérdés

Általános iskola felső tagozat óta ismerjük egymást. Akkoriban depressziós voltam, amiből ő kb 2 év alatt kiszedett, bár nem konkrét céllal, hanem szimplán barátok lettünk, a hatás jött magától.

Jelenlegi helyzet az, hogy a barátnőm depressziós, de olyan szinten, hogy maximum a kisboltba megy le kajáért, talán oda se. Nappal alszik, iskolába nem jár, mindenkivel megszakította a kapcsolatot, a kilencediket se fejezte be. Előbb éreztem, hogy valami nem oké benne, minthogy ő elismerte magának, de ugye tagadott mindent, míg végül gyorsan ment lefelé a lejtőn. Kb 7 hónap után írt rám, bocsánatkérő levéllel, mert azalatt semmit nem tudtam róla, eltűnt, aztán kb 1 hónappal később megint eltűnt. Utóbbi a jelen.

Az összes ismerőse, barátja közül csak én tartottam ki eddig. Írtam régen az osztálytársaira, akik már feladták, a közös, általánosból ismert ismerősök is már feladták. Mindenki feladta, amikor csak úgy eltűnt. Én ezt nem tudom megtenni... próbáltam, sokáig, volt rá időm, mégsem ment. A barátja vagyok, ezért kitartok mellette, és ezúttal eldöntöttem, hogy valahogy kirángatom. Eddig is próbáltam, de mivel 1 órára lakik, nem egyszerű eljutni oda, és amikor voltam nála néhányszor, vagy nem hallotta, vagy senki nem volt otthon. Hívtam, üzentem mindenhol, stb. Sehol nem elérhető.

Apja már meghalt, az anyjával él. Ma ő tájékoztatott, jelenleg mi van vele. Anyja mondta, csak néhány családtaggal tart kapcsolatot, azt sem gyakran. Tehát mondhatjuk, teljesen maga alatt van, depressziós és nem kér senkiből.

Ez a dolog már nagyjából másfél éve megy.

Ti mit tennétek, tettek volna? Nem mintha változtatnék a terveimen, csak érdekel, hogy mások véleménye szerint ez vezet valahova vagy sem.

Nem szimpla hála, hogy ő kirángatott, most én jövök. Okos, kreatív lány, aki előtt szép jövő állhatna, ha sikerülne összeszednie magát.

Szerintetek bolond vagyok? :/

2020. febr. 4. 18:06
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
4: Akkor is kell kezelés. Lehet, hogy eleve nem pszichológus, hanem pszichiáter. Nehéz megtalálni, aki segít, de ha nem próbálkoznak, akkor nem is fog sikerülni. A családjának kéne támogatni, hogy keressék a megfelelő kezelést. Ha ilyen súlyos, csak úgy magától nem fog meggyógyulni.
2020. febr. 5. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!