Ti ezek után feladnátok, feladtátok volna már a barátnőtöket, barátotokat? 18/l (kifejtés lent)
Általános iskola felső tagozat óta ismerjük egymást. Akkoriban depressziós voltam, amiből ő kb 2 év alatt kiszedett, bár nem konkrét céllal, hanem szimplán barátok lettünk, a hatás jött magától.
Jelenlegi helyzet az, hogy a barátnőm depressziós, de olyan szinten, hogy maximum a kisboltba megy le kajáért, talán oda se. Nappal alszik, iskolába nem jár, mindenkivel megszakította a kapcsolatot, a kilencediket se fejezte be. Előbb éreztem, hogy valami nem oké benne, minthogy ő elismerte magának, de ugye tagadott mindent, míg végül gyorsan ment lefelé a lejtőn. Kb 7 hónap után írt rám, bocsánatkérő levéllel, mert azalatt semmit nem tudtam róla, eltűnt, aztán kb 1 hónappal később megint eltűnt. Utóbbi a jelen.
Az összes ismerőse, barátja közül csak én tartottam ki eddig. Írtam régen az osztálytársaira, akik már feladták, a közös, általánosból ismert ismerősök is már feladták. Mindenki feladta, amikor csak úgy eltűnt. Én ezt nem tudom megtenni... próbáltam, sokáig, volt rá időm, mégsem ment. A barátja vagyok, ezért kitartok mellette, és ezúttal eldöntöttem, hogy valahogy kirángatom. Eddig is próbáltam, de mivel 1 órára lakik, nem egyszerű eljutni oda, és amikor voltam nála néhányszor, vagy nem hallotta, vagy senki nem volt otthon. Hívtam, üzentem mindenhol, stb. Sehol nem elérhető.
Apja már meghalt, az anyjával él. Ma ő tájékoztatott, jelenleg mi van vele. Anyja mondta, csak néhány családtaggal tart kapcsolatot, azt sem gyakran. Tehát mondhatjuk, teljesen maga alatt van, depressziós és nem kér senkiből.
Ez a dolog már nagyjából másfél éve megy.
Ti mit tennétek, tettek volna? Nem mintha változtatnék a terveimen, csak érdekel, hogy mások véleménye szerint ez vezet valahova vagy sem.
Nem szimpla hála, hogy ő kirángatott, most én jövök. Okos, kreatív lány, aki előtt szép jövő állhatna, ha sikerülne összeszednie magát.
Szerintetek bolond vagyok? :/
Szia.
Ha egy barátod a szakadékba esik, leraksz egy létrát amire nem mászik fel, mit csinálsz?
Ahogy írtad, csak küldesz neki egy üzenetet, jól vagy még?
Néha ezt elküldöd, vagy egy hosszabb üzenetet, amiben kifejted, hogy sajnálod ami történt vele, és számíthat rád, akármeddig is van rosszul.
Ez neked pár perc az életedből, neki viszont hatalmasat jelenthet, amikor meglátja. És ahogy említetted, ő is kiszedett téged a rosszból.
Én nem is értem, hogy lehet másoknak "feladni".
Mit adtak fel? Mintha valami óriási teherrel járna, hogy érdeklődnek valaki iránt, aki rosszul van. Inkább mondták volna az igazat - szerintem -, hogy leszarják, mivan vele.
De talán az is lehet, úgy fogják fel a többiek, hogy ha nem reagál valaki a segítségre, akkor az sikertelenség, és az rossz, ezért fel kell adni, abba kell hagyni, nem működik. Én azt látom, hogy nyújtasz valakinek valamit, amikor pedig látja ezt a lehetőséget, akkor nyúl érte, és mindketten jól lesztek.
"
Szerintetek bolond vagyok? :"
Nem érte mazt sem, miből feltételezed ezt.
Lehet, túl sokat hallgatsz másra. Magadnak fogalmazd meg azt, hogy mit miért csinálsz. A barátnőd? Igen? Segített neked, és viszonozni akarod? Akarod, hogy jól legyen? Akkor "tarts ki mellette", ami ahogy mondtam, csak szimplán csinálod a dolgaid, és havonta ráírsz egy üzenetet.
Kedves utolsó: Az anyukájának a telefonszámát soha nem tudtam, nem tartottam vele a kapcsolatot, a lánynál meg alig voltunk. Beszélt két emberről, akikkel jóban volt akkoriban, őket megtaláltam facebook-on. Ráírtam mindkettőre, hogy Xy barátja vagyok, tudom bizonyítani, hogy így van, közös képek, beszélgetések, stb, amit akar. Az egyik írta, hogy igen, majd, most nyaral, aztán bocsi, elfelejtette, aztán nem is írt vissza. A másik ugyanez. Utána kész, nem tudtam megszerezni a számát. Általános iskolámba is elmentem, hátha a volt osztályfőnökünk tudja, de már nem, nincs meg, van helyette ezer másik szülő száma.
Ja és, ezt így mindenkinek. NE DÖNTSÉTEK EL, HOGY NEKEM MENNYIRE FONTOS! Aki kommentel, legyen szíves a kérdésre válaszolni. Igenis fontos. Nem fogok oldalakat írni, minden ki*aszott részletről.
Velem is hasonló volt a helyzet...
Én 2 évre zárkóztam be, bár én a szüleimmel sem beszéltem. Napközben bezartam az ajtót és senkinek sem nyitottam ki, akárki jött. A legjobb barátaim, akikkel minden nap találkoztunk és az életem is rájuk mertem volna bízni, ők majdnem 1,5 évig próbálkoztak velem beszélni, de semmilyen külső bezárásra nem reagáltam, csak egymagad akartam lenni.
Az emberektől olyan szinten elidegenedtem, hogyha a közéjük mentem, akkor remegni és izzadni kezdtem, akkor is ha 50 méterre álltak tőlem. Annyira szorongtam a közelükben, hogy elképzelhetetlen volt, hogy bárkivel is beszeljek, ennek ellenére 2 pszichológussal is valahogy sikeredett beszélnem, de egyik sem hatott rám semmit.
Engem egy "trauma" hozott ki ebből ami szép lassan egyre kevésbé tűnt traumának és szép lassan feloldodtam.
Fontos, hogy az ilyen ember kapjon sok szeretetet, de nem elhanyagolható a kritika sem, csak figyelni kell a lányra hogy ezt ő hogyan reagalja le és annak módja szerint nem túlnyomni azt.
Valahogyan muszáj vagy rávenni, hogy kimozduljon, de szerintem ne emberek közé próbáld vinni.
Menjetek el és setaljatok egy erdőben, egy mezőn, akárhol ahol nincs ember és nyugodt a környezet.
Előre mondom, hogy biztos nem fog kimenni veled elsőre sehova (neten meg se próbáld megkérni, mert ott 0 az esély)
De ha már 3-4 alkalommal hívod el ugyan oda, akkor már párszor biztos lezajlik benne, hogy milyen is lehetne az.
Ilyenkor már lehetsz kicsit erőszakosabb, de ez is ember függő. Szerintem most saját magán kívül senki sincs a bizalmi szferajaban, ezért fontos, hogy beszélj vele minél többet.egjobb az lenne, ha a szülei elmennének otthonról és mondanak a lánynak, hogy menjen át hozzád aludni.
Ismeretlen lenne neki a környezet, ezért muszáj lenne rád támaszkodjon és egész éjjel tudnátok beszélgetni.
Biztos vagyok benne, hogy ha a saját kis kuckójában akarod rávenni valamire, az nem fog menni. Ha nálatok van, akkor muszáj lesz neki kimenni veled sétálni, hisz egymaga nem valószínű, hogy ottmarad nálatok.
Utolsó, ment a zöld kéz.
Naponta írok rá. Nem jár fel facebook-ra, nem jelzi, hogy bármit is látott, és az anyja is ma mondta, már nem használja, hogy ne érjen el senkit, és őt se senki. Ettől független naponta írok rá, hogy mi volt velem, aztán a régi jó kérdés, vele mi van. Amikor újra próbáltuk felvenni a fonalat, eléggé nehéz volt, hiszen semmit nm tudtunk egymásról, ezért írok neki, nagyvonalakban mi helyzet nálam, hogy ne teljesen idegenek legyünk, ha sikerül megoldanom, hogy találkozzunk. Aztán reménykedem, egyszer majd válaszol a "Veled mi a helyzet, milyen napod volt?".
Biztosítottam régen, amikor minden jó volt, és amikor először tűnt el, és azt sem tudtam, hogy él vagy hal, hogy számíthat rám. Ez máig igaz. Megyek látogatóba majd, de új próbálkozás szerint estefelé... talán akkor nem küld el az anyja, hogy még alszik, mert nappal szokott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!