Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Led szalag valós áramfelvétele?

Füli33 kérdése:

Led szalag valós áramfelvétele?

Figyelt kérdés
Adott egy rgb led szalag amihez egy 12V 2A tapegységet adnak. Meg tudom ezt "hajtani" 1db 9V elemmel? Esetleg valami egyszerű mobil áramforrásal?
2019. jún. 6. 21:09
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
A pontos tipus ismerete nélkül lehetetlen megmondani, de ha 12V-os táp kell hozzá akkor a 9V-os elemmel nemigen. Az általad "mobil áramforrásnak" nevezett akksik 3.7V-osak, szóval az nem jó hacsak nem kötsz sorba 3-at.
2019. jún. 6. 21:35
 2/27 anonim ***** válasza:
44%

12 V-os szalagon hármasával vannak sorosan kötve a LED-ek és egy ellenállás.

Egy fehér LED névleges nyitófeszültsége 3 V, azaz 9 V esne a LED-eken összesen és még 3 V az ellenálláson, de a gyakorlatban utóbbi valamivel kevesebbre jön ki.

A szalag pedig 8 V körül kezd halványan és egyenetlenül világítani, mivel nem pont egyformán nyitnak a LED-ek.

Ekkor még nem is vesz fel sok áramot, azaz nem zárható ki, hogy halványan látsz valamit parázslani, mert ezek a LED-ek elég érzékenyek a kis áramokra.

De normális világításra ne számíts.

2019. jún. 6. 22:24
 3/27 anonim ***** válasza:

"Meg tudom ezt "hajtani" 1db 9V elemmel? Esetleg valami egyszerű mobil áramforrásal?"

Meg, de értelme nem sok van.

2019. jún. 6. 22:31
 4/27 ThodEE GoD ***** válasza:
9V os elemtől azért nagyobb de pl táskában kényelmesen mozgatható Reddot 12V 7Ah zselés akkumulátor T1 3.680 Ft, ráadásul újra is lehet tölteni, ez már túl lő a mobil forráson?
2019. jún. 6. 22:54
 5/27 anonim ***** válasza:
#2 jó volt a fehér ledről szóló értekezés, bár a kérdező jelezte, hogy RGB-szalagról van szó...
2019. jún. 7. 10:04
 6/27 Szirty ***** válasza:
9V-os elem ide nem lesz elég. Sem a feszültsége, sem az általa biztosított áram nem elég ide.
2019. jún. 7. 16:41
 7/27 Szirty ***** válasza:
38%

"#2 jó volt a fehér ledről szóló értekezés"

Túltolta a dezinfót. Úgy hívják ezt hogy: okoskodás.

2019. jún. 7. 16:43
 8/27 anonim ***** válasza:
22%

Szirti megint trollkodik / irigykedik, csak most már névtelenül.

#2 válaszom írásakor tegnap este már siettem is, mert más dolgom is akadt, ezért a kisbetűs rgb-n átsiklottam.

Talán azért is, mert az én fogalmaim szerint az RGB.

Eleve butaságon rugóztok, mert az G és B egyforma ilyen szempontból (egyforma ellenállások is vannak szalagon), az R vagyis piros LED nyitófeszültsége kisebb, azon az ágon nagyobb ellenállások találhatók.

Tehát a piros ág kisebb feszültségen is már világítani kezd.

De írtam a lényeget, hogy csak gyengén, hiszen az elem is gyenge.

2019. jún. 7. 17:02
 9/27 anonim ***** válasza:
29%

Egyébként igen vicces, hogy okoskodással vádolsz Szirtisas.

Pont engem, a professzionális okoskodót.

Eleve, a fórumok mozgatórugói a jó értelemben vett okoskodók. Probléma? Ez nem probléma. Nekem.

2019. jún. 7. 22:45
 10/27 Szirty ***** válasza:
55%

"Probléma?"

Igen ha elsiklasz a lényeg fölött és mellébeszélés lesz belőle ami a saját vélt vagy valós tudásod csillogtatását szolgálja azzal az ürüggyel hogy a kérdésre válaszolsz. :)

"Ez nem probléma. Nekem."

Nyilvánvaló! :D

2019. jún. 8. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!