Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A VHS szalagjaim elején miért...

A VHS szalagjaim elején miért látszik a hullámosodása és a szalag szélén cikkcakkozása?

Figyelt kérdés

Szekrényen voltak tárolva régen, de most már dobozba és a szekrény alján vannak.

Nem gyűrött szalagok.

#VHS #Szalag?
2019. márc. 16. 09:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Levegő nedvességtartalma lehet a probléma. Tedd légmentesen záródó dobozba és rakj mellé elég szilika gélt.
2019. márc. 16. 09:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Mert az a része nem volt feltekerve a szalagnak (fizikailag nem is lehetett) és az állandó hőtágulás miatt deformálódott. Elvileg semmi bajt nem okoz, főleg ha azon a részén nincs felvétel. Ha van, akkor az auto tracking mechanizmust kicsit megzavarhatja a hullámos szalag, de ennyi.
2019. márc. 16. 09:13
 3/4 A kérdező kommentje:

A szalag széle miért cikkcakkos?

Minél többet beraktam a videómagnóba annál csúnyább lett a széle. De már megcsináltattam a magnót.

Az lehet kazetta hiba hogy vesszek a kazettára és nyomok egy STOP gombot és el kezd bugni a magnó és ki kapcsolt és utána akartam visszapörgetni de szintén bugot és ki kapcsolt de 3x-ra sikerült, egyenlőre egy kazettán vettem észre de utána még vetem rá filmet és nem volt már gond vele.

Tavaly sok kazettánál csinált ilyent bugást, de elvileg megcsinálták ezt is a szervizben.

Ez kazetta hiba lehetett vagy magnó hiba?

Egyenlőre csak 1 db kazettánál csinálta.

2019. márc. 16. 14:42
 4/4 A kérdező kommentje:
?
2019. márc. 16. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!