Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Vettem LED szalagot, fél óra...

Norbi658441 kérdése:

Vettem LED szalagot, fél óra után miért kezdett el villogni?

Figyelt kérdés
Vettem 3m hosszú 12V-os 48W LED szallagot, volt egy meglévő LED adapterem aminek az adatai DC 12V 2A, arra lettem figyelmes, hogy a semmiből elkezdett úgy villogni mint a stroboszkóp, megfogtam a ledcsíkot és langyos volt, nemtudom, hogy ez normális-e. Túlmelegedhetett volna?Vagy más adapter kellene? Hogyan tudnám kiküszöbölni ezt a hibát?

2018. dec. 20. 12:44
 1/3 repulo ***** válasza:
100%
Nem karcsú az az adapter egy kicsit? 48÷12=4 Amper.
2018. dec. 20. 13:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg gyenge a táp. Egyebet tudsz mondani a szalagról? Hány LED per méter és mekkorák a LED-ek? Ha pl. 60/méteres a szalag 5050-es LED-ekkel, akkor biztos, hogy gyenge a táp.

De amúgy te is írtad, hogy 48W. P=I*U -> I=P/U, tehát 4A-re van szükség.

De első körben mielőtt pénzt költesz egy új tápra, ellenőrizd, hogy biztos mindenhol jó-e az érintkezés.

2018. dec. 20. 13:29
 3/3 Szirty ***** válasza:

Azt se tudod mit csinálsz, aztán meg nem érted mi történik.

Rosszul csinálod!

2018. dec. 21. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!