Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mit a véleményetek a régi...

Mit a véleményetek a régi lemezjátszókról, kazettásmagnókról, orsósmagnókról, VHS videomagnókról-lejátszókról?

Figyelt kérdés

Valakinek van még ilyen eszközei?

Szerintetek vissza térnek hamarosan?

Cikkek:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Szerintetek vissza térnek?

Ha igen, akkor csináltassam meg a hifimet 15-20 ezerért vagy többért, VHS videomagnómat is?

VHS videomagnóm pár éve meg csináltattam 23 999 Ft ért

Még működnek de már rájuk férne egy szerviz, a hifim elég drága lenne mert sók mindent meg hibásodott rajta, bakelit, DECK 1-2, 3 CD-s.

Néha be rakok egy magnókazettát, vagy egy bakelitlemezt, VHS kazettát, ritkán jó retrozni egy évben legalább egyszer, ha nincs net mert csinálják a faluba a netet akkor be rakok egy magnókazettát.

2018. márc. 3. 15:32
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Én még mindig azt mondom, hogy jobban járnál külön komponensekkel. Először vegyél egy lemezjátszót, később egy deck-et, vagy fordítva, attól függően, hogy melyiket használod gyakrabban.
2018. márc. 3. 17:07
 12/34 A kérdező kommentje:
Nektek is vannak ilyen lejátszotok?
2018. márc. 3. 19:16
 13/34 anonim ***** válasza:
Nekem volt külön lemezjátszó, meg kompakt hifi is amibe volt lemezjátszó építve, a különálló lemezjátszó fényévekkel jobb volt, pedig az se volt csúcskategória
2018. márc. 3. 19:37
 14/34 A kérdező kommentje:

Ezeket érdemes megcsináltatnom?

Trion vision TR-6117 DVD lejátszó

Avi filmeket nézek DVD-n akadoznak (nem mindig), számítógépen tökéletesen működik.

Írtam ki avi-ba filmeket és én leszoktam ellenőrizni pc-n, és tökéletesen ki írta hiba nélkül. És be raktam a Trion lejátszóba el kezdett akadozni és fura hangja volt a lejátszóban mikkor akadozott a film, és vissza raktam a pc írójába és már ott is akadozott, tönkre tette a lemezt a Trion lejátszó. 8x-osan szoktam ki írni a filmeket.

Néha a feliratos filmeken a feliratot nem úgy jeleníti meg mint pc-n, pl: az angol hang előbb ki mondja mint a magyar feliraton olvasom, ez így elég zavaró, magyar szinkronos filmekben meg néha más feliratú filmek magyar feliratait írja ki.

DVD videóban írt ki filmeket szépen le játssza, még a karcos DVD videókat is.

Philips DVDR3480 DVD felvevő

4 éve volt szervizben, akkor is ez a hiba volt 6000 Ft ért csinálták meg.

A tálca nem akar ki nyílni, mindig ki írja ERR hiba, (néha teljesen le is fagy a készülék).

Rá kell üssek a tetejére hogy ki jöjjön a tálca.

4 Éve is ezt csinálta, de később olyan hiba is lett nem tudtam be kapcsolni már és éget szaga is volt, de már 4 éve volt.

Most csak nem nyílik ki a tálca és néha le fagy.

Érdemes még rájuk költenem?

2018. márc. 3. 21:00
 15/34 anonim ***** válasza:

Ezt csak te döntheted el. Mondhatnánk azt, hogy hagyd a fenébe ezt a sok hibás, c kategóriás cuccot, és vegyél helyette jobbakat, de akkor lehet, kiderülne, hogy te nagyon hozzá vagy nőve ezekhez, és nem akarsz mást. Ha meg nem akarsz mást, hanem ezeket, akkor meg az egyetlen lehetőség a javítás.

Mit nem tudsz még ezen eldönteni?

(egy másik kérdésednél, ami ugyanerről szólt is válaszoltam)

2018. márc. 4. 11:39
 16/34 A kérdező kommentje:

# 15: "Mit nem tudsz még ezen eldönteni"

Igen hozzájuk vagyok nőve, de szerintem is DVD lejátszót nem érdemes javíttatni mert drágább lenne mint egy új, 10 ezer felett lenne a javítása.

DVD felvevőt meg olcsón meg csinálják, és sajnos DVD felvevők már nincsenek újak, ma át néztem az egész árukereső oldalt csak mid lejátszó, BLU-RAY-t is néztem egy páran de ott se találtam felvevőt, az érdekes új DVD lejátszó 116 ezerbe kerül de felvenni nem tud, én DVD felvevőm meg 30 ezerbe került Tescoba.

VHS lejátszom is szerintem megint 10 ezer felett lenne a javítása ami nem éri meg, de sajnos meg sem tudták csinálni rendesen az LP módú kép ugrálási hibát, többi hiba meg tavaly vettem észre. 5x volt már szervizben.

Hifim is szerintem 10 ezer felett lenne mert az egész részét meg kellene csináltatnom ami nem éri meg.

Megvettem a hifit a Tescoban 2008-ban haza hoztam be gyűrte a szalagokat és egyet szét tépet, CD résznél az egyik hangfal résznél nem szólt a zene, vissza vittem a Tescoba, kicserélték másikra ugyan olyanra, haza hoztam másikat megint be gyűrte a szalagokat, zörögtek a hangfalak, irány a szerviz 2008-ban 2x mindig a kazetta részel voltak a hibák, 2009-ben egyszer volt szervizben kazetta részével, most meg az egész hifit kellene javítani ami nagyon drága lenne. 1 alkatrész csere majdnem 10 ezer forint.

Felháborító nem gyártanak már új DVD felvevőket, mostanság nem vesszek fel semmit a tévéből mert ott a torrent, de azért volt pár felvétel VHS kazettáról olyan filmek ami neten nincsen fent. Hamarosan családi VHS kazettát is át kell másoljak DVD lemezre.

2018. márc. 4. 13:28
 17/34 anonim ***** válasza:
Szerintem vannak még helyek, ahol digitalizálnak vhs kazettákat, nézz utána. Azt hiszem általában fényképészek foglalkoznak ilyesmivel. És mielőbb digitalizáltasd az összes vhs kazettád, mert tényleg ki fog halni a vhs, aztán már se digitalizálni nem fogják, se lejátszót nem fogsz találni, szóval a vhs kazetták mehetnek majd a kukába...
2018. márc. 4. 14:01
 18/34 A kérdező kommentje:
Én is meg tudom csinálni itthon a DVD felvevőmmel.
2018. márc. 4. 15:53
 19/34 anonim ***** válasza:
De azt nem értem, kérdező, ha mindenről tudod, hogy mennyibe kerülne, és mindenről tudod, mennyire fontos neked akkor mi a kérdés? Hát tedd, amit tenned kell.
2018. márc. 4. 16:38
 20/34 A kérdező kommentje:

"De azt nem értem, kérdező, ha mindenről tudod, hogy mennyibe kerülne, és mindenről tudod, mennyire fontos neked akkor mi a kérdés"

Mennyibe kerülne a javítása, és meg éri e javíttatni a VHS-t hifit DVD lejátszót ilyen sok hiba esetén, de itt is mondták meg egy másik fórumon hogy nem éri meg 10 ezer felett lenne a javításuk, a DVD felvevőt se nagyon is is re ajánlják a javítását, de azt mondták a másik fórumon lehet el sem vállalják a szervizben.

2018. márc. 4. 17:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!