Régi típusú Hifi milyen lejátszási módban kommunikál a számítógéppel?
Sziasztok!
Összekötöttem a régi hifimet átalakító kábelekkel.
A rádió is pocséksan halkan szól rajt,a de nem találok a Tuner, Cass Deck, Phono/TV, Compact Disk -en kívül más opciát és egyikkel sem vitte a számítógépes zenéket.
Mi lehet a baj?
Úgy kötöttem be, hogy 2 rca kábel (fekete és piros) van a hifin és egy fekete jack megy a gépembe.
A "régi hifi" gyártója és típusa?
A számítógép melyik portját kötötted össze a "régi hifi" melyik portjával?
Lehet hozzá kábelt kapni. RCA-Jack átalakító. mivel sztereórol beszélünk, 2 darab RCA-t kell a HI-FI-be dugni.
A jackot a "zöld csatiba" kell dugni
Philips Ft 9600 a típusa
A phono in részt kötöttem össze a számítógép zölb színű alaplap vagy hangkártya csatlakozóval.
Így van.
" Lehet hozzá kábelt kapni. RCA-Jack átalakító. mivel sztereórol beszélünk, 2 darab RCA-t kell a HI-FI-be dugni.
A jackot a "zöld csatiba" kell dugni
"
Ezeket meg is vettem és összekötöttem vele a Hifit és a gépet.
Az Philips FA 9600 (az FT 9600 a tuner) phono bemenet a lemezjátszó kisjelű jelet vár (pár - 2,5 - 25 - mV), nem a hangkártya vonalszintű - 100 mV - kimenetét.
A tuner, compact disc, casette deck, esetleg a TV (ha jól értettem, hogy az egy külön bemenet) már vonalszintű ( [link] ).
Az FA960 esetében legalábbis így van:
Szia. Tuner, cass deck, compact disc, ezek mind vonalszintű bemenetek, tehát bármelyikkel rákötheted a számítógépre, működnie kell. Esetleg a számítógéped próbáltad más eszközzel, akár fülhallgatóval? Talán azzal van a baj. Bár itt egy régi kompakt hifi toronyról van szó, ami kb alsó-közép kategóriás lehetett a fénykorában így ránézésre, plusz ehhez hozzá adódik az idő vasfoga... szóval sokkal valószínűbb, hogy a hifitoronyban van a hiba. Az elektronikus alkatrészek idővel elöregednek, kiszáradnak, korrodálódnak, stb.
Esetleg még az jutott eszembe, hogy nézd át részletesebben a gombokat, hátha elkerülte a figyelmed valami gomb amivel kiválasztod, hogy külső eszközt szeretnél használni.
Lehet, hogy a hangkártyám szar?
Az asztali Hifi sem működik jól, sistereg sajnos.
Próbáltam már mindenhogy, de nem jó.
Van egy újabb Sony hifi, aminél van Aux csatlakozás, ami lehetővé teszi, hogy youtube és a winchesteren lévő zenéket játsszak le a gépre kötött hifivel, viszont ott meg szintén nagyon halk az adás. Max hangerőn alig hallom.
Honnan ismerem fel, ha a hangkártya hibás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!