Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem kommunikál a nyomtat...

Anita763 kérdése:

Miért nem kommunikál a nyomtatóm a számítógéppel?

Figyelt kérdés
Korábban XP volt a gépemen, de hirtelen meggondolásból Win7-et telepítettem rá. A nyomtatóm egy Lexmark 1200 series típusú x 1270-es modell multis gép. Sajnos szomorúan tapasztaltam, hogy a Word-ból egyáltalán nem akar nyomtatni. Letöltöttem hozzá a legfrissebb illesztőprogramot, de mindhiába, mert meg sem nyikkan, kivéve a kalibrációs lapok nyomtatását, ugyanis azokat simán viszi. Általában azt a hibaüzit írja ki, hogy a nyomtatást egy másik program végzi, várjam meg míg befejeződik, viszont én nem használok mást. Nem is tudom mi a teendő ilyenkor. A nyomtató alapértelmezettként van beállítva a gépen. Kérlek segítsetek, mert nagyon fontos lenne, hogy tudjak dolgozni a gépen.

2014. jan. 29. 11:55
 1/6 csacsi2 ***** válasza:

Csak tippelni tudok.

indítsd újra a Nyomtatásisor-kezelő -t a szolgáltatásokban és úgy próbáld meg.

Ki kellene ürítened a nyomtatási sort, hogy ne legyen folyamatban egyik sem.

[link]

Lehet a Word -öt kellen újratenni, de mint írtam csak találgatok.

2014. jan. 29. 12:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Folyamatosan kiürítem a nyomtatási sort a kezelőben, de minduntalan ugyanez a hiba áll fönn. Elképzelhető, hogy a word-el nem kompatibilis, mert a 2007-es van a gépemen.
2014. jan. 30. 08:16
 3/6 csacsi2 ***** válasza:

Word 2007-hez jött ki kompatibilitási csomag. lehet javítana rajta, legalább is megéri feltenni, mert képes lesz kezelni a docx formátumot is.

[link]

2014. jan. 30. 08:35
 4/6 csacsi2 ***** válasza:
de lehet tévedek és ez mégrégebbi office-hez van...minden esetre egy újratelepítés nem árthat.
2014. jan. 30. 08:37
 5/6 csacsi2 ***** válasza:

Megpróbálhatnád kikapcsolni a szolgáltatásokban: Nyomtatási várólista (Print Spooler service)

Vagy csak a nyomtatás idejére leállítani:

futtatás: cmd

Parancssor: net stop Print Spooler service

2014. jan. 30. 10:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönet a sok-sok okos válaszért... majd először megpróbálom a telepítéses módszert és beszámolok róla neked. :)
2014. jan. 31. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!