TV összekötése laptoppal hogyan?
Van egy laptop, és egy tv.
Egy normál monitor kábel van, és az egyik végét össze kellett kötni egy scart kábel átalakítóval, mert csak olyan (meg hdmi) bemenet van a tv-be.
Tehát a kábelekkel össze van kötve, csak valamit a boltba magyarázott az eladó az analóg meg digitális jelekről, és mivel nem én voltam ott amikor meg lett véve nem tudom hogy pontosan miről is beszélt.
Tehát örülnék valami leírásnak.
Windows 7 van a gépen, a vezérlőpult/megjelenítés vagy valami hasonlónál már mindent próbálgattam, de nem sikerült.
.
Igen, ha figyeltél volna a boltban, akkor most tudnád, hogy a VGA analóg jel. A HDMI interfész prdig digitális.
Kb annyira kompatibilisek egymással, mint a felhúzós vekker a kvarcórával, noha mind a kettő az időt jelzi.
attól hogy vettél valami kábelt és összedugdostad, a tény még tény marad. Nem lesz kép.
A megoldás olyan eszköz, amelyik aktív módon képes a két különböző szabvány között átalakítani a kép jelét.
Mondjuk egy ilyen: [link]
Remélem hasznos voltam.
.
Tisztelt válaszoló.
1. Én adtam megoldást a kérdésre.
2. Ön el sem olvasta azt, hiszen akkor nem kérdezgetné, hogy nincs-e VGA csatlakozó a tévén. A kérdezőt idézem: "... scart kábel átalakítóval, mert csak olyan (meg hdmi) bemenet van a tv-be. "
A kérdezőt meg kell követnem, ha nem volt ott a vásárlásnál, akkor nyilván nem lehet fogalma róla, úgy mint a kedves kritikus válaszadónknak.
Mivel nekem az említett eszközzel van összekötve a latop a tv-vel, így bátorkodom tényként elkönyvelni hogy ez a megoldás megfelel a célnak.
Aki kíváncsi rá, megtekintheti működés közben: http://www.youtube.com/watch?v=vZfKk2GwS_4&feature=player_em..
Laptop típusa: HP Compaq 6730s
TV típusa: Panasonic Viera
Ha jól tudom több viera is van, ez ez a fajta akar lenni:
Amúgy ilyen kábel van a laptopban:
És a kábel másik végén van a scart átalakító.
Ha jól tudom a fent linkelt csatlakozó nem HDMi.
Minden választ 2x elolvastam, de semmit sem értettem, szóval ha volt már valami válasz, ami segített volna egy kis magyarázat jól jönne, ha még nem volt válasz akkor meg végképp örülnék a válaszoknak.
Hiába olvasod el 2x a válaszokat.
NEM lehet aktív elem nélkül megoldani.
Ha a HDMI-re akarsz csatlakozni, olyan 23-26 ezer körül jön ki.
A scart csatlakozás ennek a harmada áron.
Mivel eltérő videószabványokról van szó, az sem segít hogy van olyan kábel, aminek a végein olyan csatlakozó van, amit éppen be tudsz dugni a tv és a laptop megfelelő helyeire.
Belinkeltem neked egy videót is a VGA konverterről, hogy lásd a működését. Értem hogy megoldást szeretnél, de AKTÍV eszköz nélkül nincs megoldás.
Természetesen magad is megépíthatad az áramkört, ha nem akasz sokat költeni: [link]
Igen, vannak olyan kábelek, amiket belinkeltek a kedves amatőr hozzászólók, de az csak olyan speciális videókártyával működik, amibe ezt a jelgenerátort már gyárilag beépítették, így a jel ott van készen a VGA porton. Igen, ahhoz nem kell csak egy kábel.
De könyörgöm, a tiéd nem ilyen. Tudnál róla, mert azokon nagy betűvel hirdetik mikor megveszed. hogy TV KIMENET.
Ez olyan mint a vekkeróra és a kvarcóra. Nem kompatibilisek egymással, holott mindkettő időmérő eszköz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!