PC összekötése Laptoppal -crosslink kábel? . Hogyan?
Üdv.. lenne kérdésem, hátha tud valaki segíteni..
Nos, PC-t akarok összekötni Laptoppal, ha jól tudom ehhez UTP crosslink kábel kell.. adatot kellene lementenem a Laptolról mivel van rajt egy szép kis vírus..
Annyira lenne szükségem, hogy a PC lássa a Laptop HDD-jét és tudjak is róla másolni.
Milyen beállítások szükségesek ehhez, hogy lássa a PC a Laptopot, és másolni is tudjak róla?
Sikerülhet-e akkor a dolog, ha a Laptopot annyira felemésztette a vírus, hogy be sem kapcsol.
Az UTP crosslink kábelt hova kell pontosan bedugni? Van-e kifejezettem helye neki.
Köszi, ha valaki tud segíteni
- Ha vírusos, akkor ezzel megfertőzöd a másik gépet.
- Hogy létrejöjjön a kapcsolat, mindkét gépen futtatni kell a hálózat létrehozása varázslót (feltéve ha microsoft rendszered van mindkét gépen). Ebből a kérdésből ered az, hogyha az operációs rendszer már nem áll fel, akkor nem érsz el semmilyen adatot.
- A crosslink a hálókártyába csatlakozik, addig muszáj vagy kihúzni ami oda van dugva.
A legjobb megoldás ilyenkor, hogy keresel valakit, akinek van külső USB 2,5" méretű wincsije. A laptopodból kikapod a tiéd, és berakod az övé helyére. Így nem gond a másolás.
Ha a lapi már be se kapcsol akkor abba már fölösleges kábelt tuszkolni.
Ilyenkor egy Linuxos lemezzel lehet róla legegyszerűbben leszedni a dolgokat.
Szerintem.
Ez eddig oké dolog, de valahogy az op-t is fel kéne telepítenem a laptopra.. (CD/DVD iró-olvasó behalt..)
Elvileg a gép bekapcsol még. Megprobálom valahogy a hálózatot felépíteni a laptopon is..
A vírust itt az szg-n már alapból kifogja nekem lőni elviekben
Az UTP kábelt nem tudod, csak a hálózati csatolóba dugni mindkét oldalon. Ha újabb a gép és a laptop is, akkor jó eséllyel mindegy a kábel, mert a csatolók tudják fordítani a kábelt.
Viszont az op.rendszer mindenképpen kell a laptopon, mert anélkül nincs ami vezérelje a megosztást. Ha kiszeded (fizikailag) a HDD-t a laptopból, akkor egy arra alkalmas csatolóval rá tudod kötni USB-re, és akkor tudod kezelni a laptop nélkül. De valóban akár ezzel, akár megosztással könnyen megfertőzheted az asztali gépedet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!