T-home set box-ot lehet laptoppal összekötni tv-nézés céljából?
Van egy ilyen setbox-unk, de nincs tv-nk... :(
T-home tv előfizetés van rajta
Lehet venni valami átalakítót hogy laptopon tévézhessünk?
Vagy nagyon nagy hülyeséget kérdeztem?
öööööhhhhh
T-home előfizetés van rajta. TV és internet.
Csak a tv-t fizetjük, internetet nem használhatjuk.
Albérletben vagyunk, nem akarunk bajt belőle hogy használjuk...
Van mobilnetünk, de az korlátos. (nem nagyon tudunk online streameket nézni)
Elvileg egy kábel jön ki belőle amit gondolom a TV antenna helyére kellene dugni.
Másik lehetőség RJ45-ös csatlakozós kábel helye, ami valóban az internet lenne. Mint mondtam ezt nem használjuk, mert csak a tv-t fizetjük (csak még nincs tv)
és nem akarunk balhét hogy használjuk a netet.
(mert az simán visszakereshető adatforgalom alapján)
Amúgy bocsi, de rosszat linkeltem.
Ez nem a sajátunk, csak netről szedtem.
A miénken van egy USB "gomb" a power és az enet között
Hmm.ez egy X-akta lesz akkor.
Ugyanis ez csak netmodem van rajta ugyan koax csati de az bemenet és egy Rj csati az meg a netkimenet azon kívul semmi.
Lehet hogy analóg ktv előfizetés van a net mellett azért nincs hozzá set-top box.
De kíváncsivá tettél és szeretném megnézni a hátulját ha lefényképeznéd mert több éve szerelünk kábeltévét de eddig tv funkciós modemet nem láttunk.
Pill, fel kell tölteni a fényképező akksiját :(
Egyébként ez egy Ambit márkájú valami :D
Bocsi a válaszom azelőtt elment hogy te leírtad azt a tényt hogy neked nem az a kütyü van mint a képen és ezért siklottunk félre meg főleg azért mert te állítottad hogy set-top boxod van pedig az teljesen más!
Válaszodból leszűrve hogy milyen sorrendű és feliratú lámpácskák vannak kiderült hogy neked egy HGW-d(home gateway)van.Ez egy olyan modem ami szétosztja a net és IPTV-jelet.Mert ha jól tetted volna fel a kérdést és egyből azt mondtad volna hogy net és IPTV előfizetésed van nem kínlódtunk volna ennyit.
Nos a lényeg:ezzel alapból netezni tudsz, tv-nézéshez kell még egy IPTV-Set-top box amin majd a tv-jelet kapod.
Az IPTV stb-n lesz többféle AV-kimenet amit vagy közvetlenül vagy átalakítóval össze tudod hozni a laptop AV bemenetével.
Ehhez még kell valami hogy tévézhessünk?
Érdekes módon a tulaj nem mondott erről semmit...
Ennyit adott csak nekünk.
Egyébként nem emlékszem pontosan, de mintha nem IPTV előfizetés lett volna a számlán hanem sima kábel tv vagy mi
(nincs itt a számla, nemtom megnézni, a barátnőm elvitte)
Pedig így van, az általad leírt Ambit HGW Net/IPTV/telefon előfizetéshez jár amihez még IPTV stb kell.
Ha viszont a számlán sima ktv előfizetés van ahhoz semmi nem kell csak simán a koax kábelt a tv-be dugni, harmdik lehetőség a digitális kábeltv amihez szintén set-top box kell.
Megoldások:
Iptv esetén megszerezni az iptv stb-t és azzal összeköthető a laptop
sima ktv esetén legegyszerűbb ha beszerzel egy usb tv tunert amibe bedugod a koxot azt meg a laptop Usb bemenetébe
Digitális tv esetén pedigszintén az stb vel köthető össze a laptop
Köszönöm a segítséget!
Szerintem sima kábel lesz és a 2. megoldás lehet a nyerő.
Laptop típus?
Esetleg van valamid hozzá hogy fogadjon videót?
Vagy egyéb infó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!