Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogy tudok tévét nézni az...

Hogy tudok tévét nézni az alábbi körülmények között?

Figyelt kérdés
Csak áram van és minden szolgáltató elkerül nem tudok kábeltévét beköttetni. Van egy régi tv-m nemrég szereztem még be se kapcsoltam de jó. Milyen antenna kell hogy valami adást fogjak vele? Déli határnál lakom. Nem ragaszkodom a magyar adókhoz csak megtörje a csendet.

2016. okt. 17. 13:45
1 2
 11/19 Wadmalac ***** válasza:

Hát, nem akarok senkit elszomorítani, de ilyen alapfeltételekkel, mint

- 3000 Ft már túl drága

- összesen 50 W tápellátás

marad a zsebrádió-hallgatás.

Egyszerűen erre nincs mit javasolni. Mondjam, hogy használt laptopot venni, TV-re kötni és onan filmeket nézni? Arra meg az lenne, hogy

- használt laptop is drága

- nincs honnan filmet felvenni rá

Van teszkós noname kínai set-top box 5-6000 Ft-ért, az képes venni a földfelszíni digi adásokat és tévére köthető. Sajnos ezek teljesítményfelvétele horribilis, 70-300 W típustól, felbontástól, tudástól függően.

Még mindig nem értem, hogyan lehet csak 50W teljesítmény a használható?

Az alig több, mint 0,2 A 230 voltról!

Amúgy nem tudom ,ebbe hogyan fér bele a régi tévé, akármilyen kicsi.

Az ilyen régi CRT-k zabáltak, szerintem 100 W alatt nem volt a kéttenyérnyi Orion sem.

2016. okt. 17. 14:32
 12/19 Szirty ***** válasza:

"Sajnos ezek teljesítményfelvétele horribilis, 70-300 W"

Azért az túlzás!

Egy set top box max. 10-20W-nál nem fogyaszt többet.

2016. okt. 17. 14:43
 13/19 Wadmalac ***** válasza:

"Egy set top box max. 10-20W-nál nem fogyaszt többet."

Meglepődnél, mire képesek a noname kínai vackok.

Általában, ha nem zsákbamacskáztunk be egy ilyen energiaszivattyú vackot, hanem tűrhetőt veszünk, 20-30 W a normális üzemi és 7 W (! qrrrvamagas!) körül a standby.

2016. okt. 17. 14:51
 14/19 anonim ***** válasza:

"Még mindig nem értem, hogyan lehet csak 50W teljesítmény a használható? "

Az oreg szenilis, nem 50W-rol van szo hanem havi 50kW-rol csak o ezt nem erti.

2016. okt. 17. 17:36
 15/19 anonim ***** válasza:

"Az alig több, mint 0,2 A 230 voltról! "

Dehhhh! Rendes 16 amperes van ott, mi lenne mas? A lenyeg az hogy ne fogyasszon tobb mint 50kW-ot havonta.

Vagyis fogyaszthat akar tobbet is de akkor a kedvezmenyes tarifa ugrik.

2016. okt. 17. 17:52
 16/19 Wadmalac ***** válasza:

Nos, 50 kWh/hó, az 1,7 kWh/nap. Az se sok éppen, napi 24 órában átlagosan 70 W folyamatos telj.-felvétel.

Hát ebbe azért napi szinten 8 óra tévézés egy set-top-boxszal bele kell, hogy férjen. De akkor se mikró, se hajszárító, se porszívó és csupa kompakt vagy ledes égő.

2016. okt. 18. 08:22
 17/19 A kérdező kommentje:
Nincs 6000ft-om set top boxra és kész. Gyűjteni se tudok annyira ki vagyok számolva :(
2016. okt. 18. 09:52
 18/19 Wadmalac ***** válasza:

Hát, akkor nincs "konyhakész" megoldás.

Nulla forintból nulla lehetőség.

Sajnos ez van.

Esetleg, ha van ismerős, akitől használtan behúzható egy ilyen dobozka.

2016. okt. 18. 10:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Sajnos el tudom képzelni, hogy erélytelen férfi/nő rosszindulatú házastárs mellett arra beszéli rá öregkorában magát már nehezen ellátó apját, hogy költözzön a kerti sufnijukba (miután rábeszélték, hogy házáért kapott pénzt nekik adja), és hogy ne csináljon nagy villanyszámlát az öreg, csak egy 50-100 W-ot adnak neki (tűzveszélyesen vékony vezetékkel, igazán bunkón meg közbeiktatott biztosítékkal). Így garantáltan nem lesz havonta 35-70 KWh-nál több áramfogyasztása.
2016. okt. 19. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!