Hogy tudok tévét nézni az alábbi körülmények között?
Hát, nem akarok senkit elszomorítani, de ilyen alapfeltételekkel, mint
- 3000 Ft már túl drága
- összesen 50 W tápellátás
marad a zsebrádió-hallgatás.
Egyszerűen erre nincs mit javasolni. Mondjam, hogy használt laptopot venni, TV-re kötni és onan filmeket nézni? Arra meg az lenne, hogy
- használt laptop is drága
- nincs honnan filmet felvenni rá
Van teszkós noname kínai set-top box 5-6000 Ft-ért, az képes venni a földfelszíni digi adásokat és tévére köthető. Sajnos ezek teljesítményfelvétele horribilis, 70-300 W típustól, felbontástól, tudástól függően.
Még mindig nem értem, hogyan lehet csak 50W teljesítmény a használható?
Az alig több, mint 0,2 A 230 voltról!
Amúgy nem tudom ,ebbe hogyan fér bele a régi tévé, akármilyen kicsi.
Az ilyen régi CRT-k zabáltak, szerintem 100 W alatt nem volt a kéttenyérnyi Orion sem.
"Sajnos ezek teljesítményfelvétele horribilis, 70-300 W"
Azért az túlzás!
Egy set top box max. 10-20W-nál nem fogyaszt többet.
"Egy set top box max. 10-20W-nál nem fogyaszt többet."
Meglepődnél, mire képesek a noname kínai vackok.
Általában, ha nem zsákbamacskáztunk be egy ilyen energiaszivattyú vackot, hanem tűrhetőt veszünk, 20-30 W a normális üzemi és 7 W (! qrrrvamagas!) körül a standby.
"Még mindig nem értem, hogyan lehet csak 50W teljesítmény a használható? "
Az oreg szenilis, nem 50W-rol van szo hanem havi 50kW-rol csak o ezt nem erti.
"Az alig több, mint 0,2 A 230 voltról! "
Dehhhh! Rendes 16 amperes van ott, mi lenne mas? A lenyeg az hogy ne fogyasszon tobb mint 50kW-ot havonta.
Vagyis fogyaszthat akar tobbet is de akkor a kedvezmenyes tarifa ugrik.
Nos, 50 kWh/hó, az 1,7 kWh/nap. Az se sok éppen, napi 24 órában átlagosan 70 W folyamatos telj.-felvétel.
Hát ebbe azért napi szinten 8 óra tévézés egy set-top-boxszal bele kell, hogy férjen. De akkor se mikró, se hajszárító, se porszívó és csupa kompakt vagy ledes égő.
Hát, akkor nincs "konyhakész" megoldás.
Nulla forintból nulla lehetőség.
Sajnos ez van.
Esetleg, ha van ismerős, akitől használtan behúzható egy ilyen dobozka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!