Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik nyelvet ajánlanátok az...

Melyik nyelvet ajánlanátok az alábbi körülmények között?

Figyelt kérdés

Nyelvészként dolgozom, eddig nem programoztam. "Otthoni gépre" szeretnék programokat írni, nem webre. Szövegkorpuszok kezelése lenne a fő cél. Próbálkoztam a Pythonnal, tetszett. Aztán egy tanfolyamon a c# alapjait sajátítottam el, idővel ezért a c# is megtetszett, habár furcsa volt először a Python után. Mindkettőt áttekinthető, tömör nyelvnek éreztem, ami megfelel egy alapvetően nem programozói ambíciójú embernek is. A fent említett célra melyiket tartjátok praktikusabbnak?

Lényeg: nem rogramozóként szeretnék működni :) Hanem a saját kutatásomhoz szeretnék praktikus programokat írni.

2015. szept. 17. 11:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Python jobb választás lenne. Van hozzá sok nyelvi elemző csomag, és talán maga a nyelv könnyebben kezelhető.

De akár kombinálhatod is a 2 nyelvet, ha valami nem menne az egyikben, de a másikban igen. (Mi is csináltunk ilyet melóhelyen, Python-ban elemeztünk szöveget, de szükség volt egy Java progi funkciójára, ezért összekötöttük őket.)

2015. szept. 17. 12:10
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi, ez hasznos volt. Pontosan ez érdekelt. Ti. hogy aki már belement efféle munkába, hogyan oldotta meg.

Kicsit hozzám is közelebb áll a Python, de lehet, csak azért, mert azzal próbálkoztam először. Köszi a választ.

2015. szept. 17. 12:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is inkább python-ra szavaznék vagy java-ra. (Bár én is csak hobbi programozó vagyok...)

Python mellet +1 érv: könnyen átviheted bármilyen platformra.

2015. szept. 17. 12:42
 4/6 anonim ***** válasza:
A hobbi programozó annyiban tér el a nem hobbi programozótól, hogy ő nem kap fizetést érte. De ++python. C# -nál pedig WPF alkalmazásnál szép GUI -t lehet "könnyen" készíteni.
2015. szept. 17. 15:17
 5/6 anonim ***** válasza:

"A hobbi programozó annyiban tér el a nem hobbi programozótól, hogy ő nem kap fizetést érte."

Ja, meg kedve szerint választhat projektet, és ahhoz nyelvet, technológiát. (nyilván aki pénzért csinálja, csinálhatja hobbiból is, én is csinálom, de az tök más)

2015. szept. 17. 18:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Szerintem a Pythont fogom tanulni. Köszönöm a választ minden hobbi és nem hobbi programozónak:)
2015. szept. 17. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!