Stifler15 kérdése:
Meg lehet azt oldani hogy egy házimozirendszert úgy csatlakoztassak gépre hogy azt felismerje 5.1nek? (Többi lent)
Figyelt kérdés
Van egy régebbi Philips házimozi rendszerem és van rajta RCA kimenet (vagy AV nem tudom mi a pontos neve jobb és bal piros fekete) és ehhez vettem egy kábelt ami ezt átalakítja Jack-re. A hangszórók szólnak is de a számítógép nem ismeri fel külön külön a hangfalakat ha indítok egy audió tesztet(se a középsőt se a mélyet a hátsó kettőt meg az első kettővel együtt ismeri fel).2014. szept. 30. 14:16
1/9 Tengor válasza:
A házimozirendszeren szerintem bemenet van.
1 RCA csatlakozón 1 csatorna tud átmenni. Ha kettő van belőle (piros-fekete), az két csatorna, azaz maximum sztereo. Ebből nem lesz 5.1, maximum úgy ha sztereot a házimozi felskálázza 5.1-re.
Ahhoz, hogy valódi 5.1 legyen kell legalább 6 RCA bemenet a házimozira és 3 db RCA-jack kábel a gép és a házimozé közé.
2/9 A kérdező kommentje:
De ezen csak ki és be mentet van az rca-ból (2ki és 2 be). Gondolom magának a lejátszónak kéne átalakítani de ezt a gép nem ismeri fel vagy nem tudom.
2014. szept. 30. 14:25
3/9 A kérdező kommentje:
A 2 ki és bemenetet úgy értem hogy piros,fekete.
2014. szept. 30. 14:26
4/9 Tengor válasza:
Azokon keresztül nem fog tudni valódi 5.1-et fogadni a PC-től.
Digitális (optikai) bemenet nincs rajta?
6/9 Tengor válasza:
Nincs. Ez csak DVD-ről fog tudni valódi 5.1-et lejátszani.
7/9 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor ebben az esetben a lejátszó sem alakítja át 5.1é?
2014. szept. 30. 14:47
8/9 Tengor válasza:
Valószínűleg be lehet állítani, hogy mind az 5 hangszórót és a mélynyomót is használja, ha az RCA-n keresztül kapja a jelet. De attól az még sztereó lesz, nem lesz benne térhangzás.
9/9 anonim válasza:
"Dolby Pro Logic II provides five channels of surround
processing from any stereo source."
Ezt aktiváld, ez a legtöbb, amit ebből kihozhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!