Ha a médialejátszómban van UHF/VHF tuner, akkor azzal hogy tudok felvenni analóg kábelcsatornáról? Mit hová csatlakoztassak, illetve hogy állítsak be?
Úgy tudom, hogy az UHF/VHF tuner az analóg tuner. A Médialejátszómban a DVB-T tuner mellett még ilyen is van. Úgy tudom, ilyen volt annak idején a sima VHS videókban is. Azokkal ugye úgy lehetett venni, hogy a jelforrás kábele be volt dugva a videó TV IN bemenetébe, illetve a videó TV OUT kimenetéből is ment egy kábel a TV-be. Valamint egy 3. kábellel még össze volt kötve a videó és a TV. És akkor úgy kellett megkeresni a videót, mint ahogy simán beállítom a TV-n a csatornákat, sima keresős módszerrel /csak ugye nem csatornát, hanem a videót keresem/.
Itt elvileg ugyanez lenne a helyzet. A jelforrás kábele a médialejátszó TV IN-jébe, a TV OUT-ból pedig egy kábel a TV-be. Ezek kívül van még a lejátszón egy SCART aljat is. Szóval egy SCART kábellel is hozzákötöm a TV-hez.
Ezután próbálom sima csatornakeresős módszerrel megtalálni a lejátszót, de semmi.
Hogy kell ezt? Vagy valamit rosszul csinálok?
A tévén a lejátszó képét csak akkor találod meg tévécsatornaként, ha a lejátszóban van modulátor, ami az UHF sávra ülteti a jelet. A videómagnókban van ilyen, médialejátszókban nem hiszem. (Már a DVD-felvevőkbe sem raktak modulátort.) Amúgyis, ha SCART-tal össze van kötve a tévével, ez a lépés teljesen felesleges. A felvételhez ugyanis nem a lejátszót kell behangolni a tévén, hanem a csatornákat kell behangolni a lejátszón, úgy ahogy a VHS magnókon is kellett. A lejátszó menüjében kell keresned valami hangolásra utaló menüpontot.
Azt még megjegyezném, hogy az UHF/VHF nem feltétlenül jelent analógot, hanem az csak a frekvenciasávok elnevezése. Magyarországon és a legtöbb országban a DVB-T sugárzás az UHF sávon történik. Ahhoz, hogy többet tudjunk, megírhatnád a lejátszó pontos típusát.
Strong Prima V a lejátszóm típusa.
Hogy ilyen modelátor, amit írtál, van-e a lejátszóban, fogalmam sincs. A műszaki jellemzőknél ír valami "Demodulator"-, de gondolom, az valami más lehet.
Egyébként próbáltam a lejátszó menüjéből is a csatornákat megkeresni a lejátszón. Viszont ezt csak úgy tudtam megtenni, hogy HDMI kábellel is hozzákötöm a TV-hez. Ugyanis a TV-m a hozzácsatlakoztatott kimeneti eszközök listáján nem tünteti fel azokat a dolgokat, amik csak sima SCART kábellel vannak csatlakoztatva. A HDMI-t viszont igen, ezért csak abból tudom elérni a lejátszó menüjét. Azonban ott sajnos semmi csatornát nem talál. :(
Csak hogy tisztázzuk a dolgokat:
Ez nem egy kifejezett "médialejátszó", ez egy Set Top Box.
Digitális(földfelszíni) adások(pl. MindigTV) vételére alkalmas, illetve USB-n pendrájvra rögzít és lejátszik!
Szerintem nincs benne analóg tuner, mivel ezeket a boxokat eleve a digitális vételre készítik! Elvileg ha pl. SCARTtal összedugod a TV-vel és az STB-n lefuttatod a csatornakeresést, látnod kellene valamit.
Bár az is igaz, hogy az "antennabemenet" digitális jelet vár!
Most már én is összezavarodtam, passz!
El kell, hogy szomorítsalak.
Van benne ugyan VHF/UHF tuner, de digitális!
A kábelodon meg analóg jel jön be!
Igen, analóg jel jön a kábelemen, ezért lett volna fontos, hogy ez az UHF/VHF tuner, ami benne van, analóg-e vagy nem. De ha az is digitális, akkor sajnos innentől nem aktuális a probléma. :(
Azzal amúgy én is tisztában voltam, hogy a benne lévő DVB-T-vel digitális földfelszíniről tudok felvenni /csak ahhoz ugye antenna is kéne/. Azt nem tudtam, hogy a mellette lévő UHF/VHF-fel mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!