Falcon alaplapos Xbox 360?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Van egy Falcon(2008 10. 13.) alaplapos xbox-om, használtan vettem üzlettől(erre volt pénzem).Az lenne a kérdésem, hogy még ez a széria is NAGYON hajlamos a 3led hibára?Mert annyi mindent olvastam a neten és most már kicsit féltem miatta.Extra hűtéssel megelőzhetem a problémát?Szerintetek mennyi az esélye, hogy baj történik?Előre is köszönöm a választ!

2013. aug. 3. 19:56
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
amit a 14:30-as válaszoló ajánlott arra gondoltam.
2013. aug. 6. 17:26
 32/51 A kérdező kommentje:
rájöttem, hogy az ram hütő... :)
2013. aug. 6. 17:28
 33/51 anonim ***** válasza:
Ha az orrod előtt rányomják, akkor jó :)
2013. aug. 6. 17:45
 34/51 anonim ***** válasza:

Nem ide tartozik de:

Amúgy mikor kell pasztázni a gépet?(Hogy lehet rájönni, hogy már nagyon muszáj?) Mert nekem 3 éves és nem volt, de portalanítva igen. Jah és a táphoz nem volt még nyúlva, vagyis portalanítva az mennyire porosodik be? Kár hogy nem értek a szétszereléséhez, mert a portalanítás RGH miatt volt, azt is megnézném hogyan csinálták meg hogy minden csavar helyén van e...

2013. aug. 6. 19:30
 35/51 anonim ***** válasza:
42%

A paszta olyan mint a gyurma, csak elfolyósítva. Az a lényege, hogy belefolyik a mikrogödrökbe, és kitölti azt, emiatt gyakorlatilag a chip és a hűtő között semmilyen rést nem hagy, ahol megrekedhetne a hő (most mikron pontosságú dolgokról beszélünk, a sok mikro-egyenetlenség sokra megy).

Igen ám, de a paszta fizikai tulajdonságai is megváltoznak az idővel, konkrétan olyan lesz, mint a beton, kiszikkad. Emiatt a térfogata csökken, nem tölti ki a mikroréseket, a hővezető képessége is csökken. Tehát a 3 évig begyógyult paszta az egy Xenon vagy Falcon lapon elég időzített bomba. Ezt onnan veszed észre, hogy amikor leveszed a hűtőt, nem tapad, hanem úgy jön le, mintha semmi nem lenne alatta.

A táp miatt ne aggódj, az jól bírja.

Amúgy ha szétkapjátok, nem árt egy-két szerszámot beszerezni. Egyrészt a külső burkolatot le kell róla szedni, akkor nem árt egy ilyen (ugye fat boxokról beszélünk most, nem slim-ről):

[link]

Vagy van a TX-féle kétrészes szerszám a maximalistáknak :)

Az X alakú hűtőrögzítő pántokat pedig ne csavarhúzóval, meg szemöldökcsipesszel álljatok neki lefeszegetni, mert megszalad, és hornyot véstek az alaplapba :))))

Illetve a sok keccsöléstől korcsolyázik, meg lifeg a hűtő a chipen, és belesérthet a chip sarkába, ami miatt instant kuka lesz a konzolod.

Erre is van célszerszám:

http://www.youtube.com/watch?v=LAZAhg_7x0s

2013. aug. 6. 20:02
 36/51 anonim ***** válasza:
Ejha, elég profin leírtad köszönöm szépen, gondolom már eléggé benne vagy a szakmában!:) Amúgy slim gépről van szó, de annak sem árt. Sőt GTA 5 előtt fel kell készíteni mert lesz ám vele sok-sok játékidő!:D
2013. aug. 6. 20:17
 37/51 anonim ***** válasza:
A slim gépek nem lesznek 3 ledesek a túlmelegedéstől.
2013. aug. 7. 04:38
 38/51 anonim ***** válasza:

Ahogy már írták előttem is nem árt évente nagytakarítást végezni a konzolon + a tápon is.

Mindkettőben található ventilátor ami miatt jobban porosodik (el sem hinné az ember mennyire).

Mondjuk a pasztázást nem csináltam még (az 5 év alatt).

A gép nálam is ketyeg van hogy 10-12 órát is,ha multizok,vagy pl.most a Skyrim Legendary Edition-el tolom nagyon rá tudok kockulni.

2013. aug. 7. 08:06
 39/51 anonim ***** válasza:

Még annyit hozzátennék nincs + hűtésem a gépben.

Ezt az opciót egy asztali ventilátorral oldottam meg a kezdetektől (a gép jobb oldalát nyomatom vele 10cm-ről + kikapcsolás után is kb 5 percig),hogy bevált a konzol életkora bizonyítja.

2013. aug. 7. 08:10
 40/51 anonim ***** válasza:

Igen, az utánhűtés jó, megreked a hő belül nagyon. Ezért találták ki az overcool-t, aminek a 2.0 verziója már nem időzítéssel, hanem 5 perc után 30 másodpercenkénti hőmérséklet-ellenőrzéssel dolgozik.

A pluszhűtésről meg annyit, hogy az RGH-s gépeknél szabályozható a DashLaunch-ból a fordulatszám, meg be lehet lőni kívánt hőmérsékletet is, ami felett jobban megküldi a hűtést neki.

Mondjuk, ha multizol LIVE-on, nem érint ez téged, csak ha Dual Nand-os a géped.

2013. aug. 7. 08:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!