PS3 vs XBOX360. Melyiket érdemes?
Kb!
Nézz körül még egy kicsit az internet világában, aztán ha úgysem jön össze, akkor elmondom, hogy mi a fas.zság? ;)
(utsó elöttinek)
utolsó eltőttinek az előttije:D
a ps3/xbox360 10-15 év ameddig tudsz vele játszani és míg adnak ki játékot , nem kell újítás pc: 5 évente beleölsz 50-100 ezer ftot amiből tudnál venni konzolt játékokkal...
Sziasztok!
Igaz, hogy a kérdés óta eltelt két és fél év :), de pont most néztem árakat. Xbox 360-at 50000 Ft körül Playstation 3-at kb. 70000 Ft-ért lehet most kapni.
"Melyiket érdemes?"
Ahogy olvastam a 21 oldal alatt már eléggé részletesen kifejtették, melyiket miért érné meg és melyik miben jobb.
Szerintem a legfontosabb szempont, hogy valaki mennyi pénzt áldozna rá, úgy is kb. ez alapján fog dönteni.
Kár tovább vitázni rajta, hogy melyik konzol a jobb, mert
mindkettő tökéletesen megállja a helyét.
De egy szempont ami talán az anyagiak után a legfontosabb, ez alapján könnyebben lehet dönteni közöttük. Ez pedig az exclusive játékok.
Csak pár játékot felsorolnék ami miatt én a ps 3 felé hajlok: God of War III, Gran Turismo 5, Heavy Rain, Infamous, Killzone 2, Metal Gear Solid 4, Uncharted 2.
Szerintem az nagyban befolyásolja a döntést ha azért is venne valaki konzolt mert esetleg ezek közül eggyel mindenképpen szeretne játszani. Így az exclusive játékok terén ps 3-at érdemesebb szerintem.
Jól szoltál cimbora! ;)
(taps)
Xbox 360 CPU:
PowerPC-alapú CPU
90 nm csíkszélesség (Jasper típusú alaplapokon 65 nm)
3 szimmetrikus mag, egyenként 3,2 GHz-en
1 MB L2 cache
VGA:
4 milliárd képpont/másodperces ATI GPU
65 nm csíkszélesség Jasper típusú alaplapokon
500 MHz-es órajel
10 MB eDRAM
12-utas lebegőpontos shader futószalag
-----------------------------------------------------
Playstation 3 CPU
Cell Broadband Engine
45nM csíkszélesség
8 párhuzamosan működő processzormag ( 8 x 3.2GHz )
4MB L2 cache (8 x 512KB)
256 Gigaflops művelet
VGA:
24 milliárd képpont/másodperc
550 MHz-es órajel
SmartShader 4.1 támogatás 96-utas sahader futószalagon
Max felbontás FullHD 1920x1080
8x-os vonalsimítás,16x-os anizotróp szűrés támogatása
PS3 töbszöröse az Xboxnak és még Bluray -is van .
PS3 akkor ideális ha Full HD-s Led , vagy LCD tv-hez van használva . Bluray technológia ..Nemvéletlen 25GB-s lemezre megy a PS3 játék mig az Xbox csa egy DVD-t használ ....
Talán mert a fejelsztők azt hasznáják főplatfromként és PS3-ra csak félkész módon leportolják, mkiközben a minősége rolmik!
Ha a PS3 erejére vagy kíváncsi, sasold meg az exkluzív címeket!
Uncharted, Killzone, God of War, GT5 - grafikában ezek a csúcstartók, egy PC-barát konzol ezt nem tudja megközelíteni!
Ezt igazolja a rengeteg díj (VGA 2009 - Legjobb grafika - Uncharted 2, VGA 2010 - Legjobb grafika - God of War III stb.) és az SPU-k!
(Gondolom nem tudod mit jelent - fő maghoz tartozó feldolgozóegység, ami a GPU számításában segít bele - egy átlag játéknak elég 3-4 mag a 8-ból a processzor szerepének betöltéséhe, a többi mehet a GPU-ba - ez az a plusz munka, amire nagyot cs.sznek a multiplatfrom fejlesztők a portolásnál, és ezt használják ki az exkluzív fejlesztők...)
Ha nem hiszed, nézd meg!
Blu-Ray: hangminőségben veri a DVD-t, nem kell két lemezben kiadni a játékot a nagy mérete miatt, így a fejlesztőknek is megvan a lehetőségük a nagy hely kihasználására (ráadásul a HD-DVD-ről nem is beszéltem...)!
A betöltést le lehet csökkenteni egyes játékoknál a telepítéssel...
én elhiszem....de csesznek igen megcsinálni mert a retkes sony nem bír egy felhasználó barát consolt kiadni amire lehet normálisan programozni.....egyébként kinek mire kell a consol ha multizni akarsz xbox (gears of war-t ajánlom :) )
ha singlet imádod akkor ps3,meg azért az említsük meg az xbox elérhetőbb áron található a piacon...tudom most jön az a rész "de a ps3 ba van blu-ray" xD tudjátok mit legyen xD....dög lassú....jó a ps3 de ha tönkre megy valamilye drága javíttatni pl olvasófej
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!