Plazma vagy LED TV?
A Plazma valóban nem ég be! Muhaha!
Tök igazuk volt a srácoknak úgy kb. 5-6 évvel ezelőtt, de nem gond, ami 5-6 éve szar volt, abból minek legyenek felkészülve a jelenben, nem igaz?
No a lényeg, hogy a plazma nem ég be, kb. 1.5 max. 2× annyit fogyaszt, mint a LED LCD, s élethű színekben s képben köröket ver szinte az összes LED LCD-re. (Hú, ez most megbotránkoztat majd pár embert!)
Pana, esetleg néhány LG, pl. 50PV350!
Hátrányai, amik tényleg hátrányok, nem 5 éve voltak azok: - nehéz (de elég egyszer letenni, nem kell tartogatni)
- némileg sötétebb helység ideálisabb ahhoz, hogy igazán jó képet biztosítson, de nem kell hozzá korom sötét, mint anno.
- Állítólag nem annyira hosszú életű, mint a LED LCD, de ki akar manapság negyed évszázadra TV-t venni?
Lassan 2 éve vagyok Plazma tulajdonos s egyáltalán nem bántam meg. Jót kell választani, ennyi a trükk.
Van LED LCD is a tulajdonomban, kérdeném azokat, akik egyértelműen a LED LCD technológiát tartják jobbnak, azok közül ezt hányan mondhatják el magukról? S ha van olyan, akkor mi a plazma évjárata?
Én egyszerű emberként mentem TV-t venni, és nem próbáltam tudományosan megszakérteni a dolgot.
A szakértelmem ott merült ki, hogy bementem egy áruházba, ahol ki volt állítva úgy 30 féle plazma, és kb. ugyan ennyi LED-es tv, és mindegyiken ugyan az az adó ment (mert ugye úgy korrekt). Megnéztem ELŐSZÖR képminőséget MÁSODSZOR a specifikáció. A képminőség számomra egyértelműsített a LED-es Samsungot. Ennyi :)
Mert "neonok" fényének pompájában tekintetted meg a TV-ket.
Mondtam, hogy egyik hátránya az, hogy sötétebb helyiség kell hozzá. No meg azért arra kíváncsi volnék, hogy hol láttál 30 plazmát egy üzletben, ill. hogy mikor, mert manapság már nem igazán vásárolják a LED hype-olás miatt, épp ezért üzletekben ritkán vannak kiállítva, max. pár darab.
Nem akarok erről vitázni, mert nincs értelme. A többség úgy is neked ad igazat, mert mélységesen félreismerik a plazma technológiát, nincs ezzel semmi baj, engem nem érdekel, ellenkezőleg. Ennek köszönhető az, hogy igazán olcsón jutottam hozzá nagy TV-hez, ami minőségi.
"egyik hátránya az, hogy sötétebb helyiség kell hozzá"
Ezt valóban nem tudtam, de ha akkor tudom, pláne nem nézegetem a plazma tv-t, mert kifejezetten utálok tök sötétben tv-t nézni. :) Szóval nekem ez már olyan kompromisszum, ami vállalhatatlan. Na meg ugye nem csak este nézek tv-t.
Kérdésedre válaszolva. Saturn-ban vettem, tavaly decemberben, és legalább 30 féle plazma volt (mondjuk ez "főszezonnak" számít a karácsony miatt), lehet, hogy most nincs így.
3 napig teszteltük 8 szakértő segítségével a TV-ket 4 áruházban.
Auchan, Media Markt, Elektroworld, Saturn.
LEGJOBBAN ÉLMÉNY VOLT:
- 127-es plazmán 5 m-ről 3d blue ray filmet nézni.
LEGKEVÉSBÉ TETSZETT:
- a LED-ek színvilágának mesterségessége.
A LED
- kevesebbet fogyaszt mint a régi csöves tévék. 70w x 10 óra használat= ~1 kW = ~ 45 Ft. (kb.)
- szerintem túl kicsi volt a betekintési szöge (szemből jó igazán nézni).
- sötétebb helyiségbe nem javasolnám, pláne sötétebb tónusú filmekre.
- jéghoki közvetítésre vagy síversenyekre tökéletes választás.
- a színek egy kényes szemnek túlságosan mesterségesek. olyan mintha egy üvegen át néznéd a filmet, ami nagyon ütős is lehet, viszont sok esetben könnyen kiszúrod a hibákat és nálam veszített az értékéből a színászi játék is. oldalról egyenesen zavaró volt filmet nézni. sötét helyiségben ez kifejezetten kellemetlené vált.
- fotózással foglalkozom, és engem kifejezetten zavar a LED full HD felbontás mesterséges színvilága. órákig állítgattam az egyik TV-t és nem tudtam túl jó eredményeket elérni.
- egy két filmnél ez pozitívan érvényesül. világosabb jelenetek jobbak mint a plazmán.
- sok film olyan mintha egy steril angol vagy brazil TV filmet néznék. a „dark knight” egyes részeinek színvilága olyan volt mintha a „csengetett mylord” műtermi háttérstábjával forgatták volna le. Ebben nagyjából mindenki egyetértett. Van akit zavart, van akit nem, szemtől függ.
- nagyon jó felbontás, szép menürendszerek, olyan mintha egy nagy HITECH monitor előtt ülnél.
- nagyon lassúak az okostévé szolgáltatások, szinte használhatatlan és nehézkes még spéci billentyűzettel is.
- a blue ray filmek nagyon szépek, túl szépek.
- a kép felhősségét, ködösségét nehezen lehet letornászni egy sötét helyiségben. (a boltban természetesen ez nem látszik).
- a válaszideje még szerintem lassú, kissé zavaró
PLAZMA
- hatványozottan szebbek a színek, jobb a mélytónus.
- inkább sötétebb szobába való.
- többet fogyaszt: ~125-150 W/h x 10 óra használat = ~1,5 kW = 80 Ft. (kb.) nehezen lehet belőni mert a fogyasztás a kép „világosságától” függ.
- nem full hd. ez nem retina display! szemcsésebb kép.
- a blue ray filmek itt nekem jobban tetszettek, jó felbontás, szép színek.
- általában nincsenek okostévé funkciók.
- a szóbeszéd ellenére a LED-nek nagyobb volt a hőleadása.
Konkluzió:
- a LED túl éles, és mesterséges volt számomra. szerintem a kettő között kellene egy készülék.
- a 3d a LED-en 20%-al jobb, viszont egy (ugyanazon az áron vásárolt) nagyobb plazmán hatásosabb.
remélem tudtam segíteni. tapasztalataim alapján egy boltban lehetetlen kellőképp választani - ha az embernek nagyok az igényei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!