Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Samsung 102cm Full HD Led LCD...

Samsung 102cm Full HD Led LCD vagy Samsung 3D HD Ready 109cm Plazma?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

TV vásárlás előtt vagyok,de nem tudok dönteni,hogy melyik tv lenne a legjobb.

Van egy Samsung UE40ES5500(40" (102 cm) képátló,1920x1080 pixel (Full HD) felbontás, Smart tv)

És egy Samsung PS43E490 3D Plazma (43" (109 cm) képátló,1024x768 pixel (HD Ready) felbontás,3D (2 aktív szemüveggel)

4-4,5 méterről néznénk majd a tvt egy világos szobában,illetve ps3 lenne még rákötve.Mivel nem nagyon vagyok szaki ,ezért kérdezek,hogy ki melyiket választaná és miért?

Előre is köszönöm.

2012. júl. 21. 07:34
1 2
 1/11 gergoap ***** válasza:
Plazmát nehogy vegyél, már ki is mennek a divatból! Sokat eszik és vibrál a képe még a 800Hz-esnek is. Legalábis az én szememet zavarja de nagyon. HD Ready-t se vegyél, felejtős...
2012. júl. 21. 10:22
 2/11 anonim ***** válasza:

Előző 2007-ből jött, ne hallgass rá.

Csak plazmát szabad venni, viszont nem ezt (bár ha csak tv-t meg SD tartalmat nézel akkor jó ez is).

Egy 1080p-s Panasonic plazmára lenne érdemes beruházni, esetleg Sony is szóba jöhet, ha már PS3 mellé kell (csak Sony kicsit drágább, de nem véletlen).

Ha mindenképp csak ez a 2 akkor nehéz választás, PS3-on elég jó a 3D, és 3D közben amúgy is csökken a felbontás, viszont a 2D tartalom az elsőn jobb.

2012. júl. 21. 15:09
 3/11 anonim válasza:
Samsung UE40ES5500(40" (102 cm) képátló,1920x1080 pixel (Full HD) felbontás, Smart tv) nekem ijen van erre használom én is, meg vagyok vele elégedve.
2012. júl. 21. 18:42
 4/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok.Köszönöm gyors válaszokat!:)

Most kinéztem egy új típust: Samsung UE40ES6710 Full HD 3D LED TV (40"/ 102 cm -)

Van valakinek erről valami tapasztalata?

2012. júl. 22. 00:52
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem rossz, nem plazma, de ha nem láttál még nagyon plazmát meg úgy sem tudod annak milyen a minősége akkor nem fog feltűnni, hogy ennek rosszabb lenne a képe.
2012. júl. 22. 12:25
 6/11 anonim ***** válasza:

"..akkor nem fog feltűnni, hogy ennek rosszabb lenne a képe."

Legfeljebb majd évek múlva hamarabb megy tönkre a plazma, mint a LED-es LCD, ugyanis hasonló a plazma működési elve a katódsugár csövek elektronos ütközéssel gerjesztett fluoreszcens fényporához és a reklám fénycső feliratokhoz is, ami gyorsabban gyengül mint egy hosszú élettartamú LED-es háttér világítású fény kapuk sokasága, (az LCD a mögötte meglévő fényt engedi vagy zárja). A kb 30-40 évvel ezelőtti még kezdetleges LCD kijelzők is működőképesek. Azóta hány plazma kijelzőt (vagy éppen reklám fénycsöveket) kellett már cserélni? :-)

A nézési távolságról azt érdemes tudni, hogy a HD felbontású képeket (videót) képi információt ahhoz elég közelről kell nézni, hogy az elkülönülő kép részleteket külön is láthassuk.

A minimális nézési távolság úgy állapítható meg, hogy amikor távolodunk a képernyőtől és a fizikai kép pontok már egybe olvadni látszanak, az az optimális nézési távolság full HD adás esetén. Persze nézhetjük távolabbról is, de akkor a sugárzott kép részletek egy része már össze fog mosódni, mert a szemünk felbontó képessége a korlát.

Ez ahhoz hasonló mint amikor egy újságot olvasunk és nagyon távol tartjuk a szemünktől, egy távolságon túl már nem lehet elolvasni mi van ott leírva.

A HD tv adást sem lehet távolabbról teljesen kihasználni ha messzebbről nézzük az optimálisnál. A gyakorlatban bevált nézési távolság kb. a kép átlónak a másfélszerese. Vagyis 4 méterről egy kettő és fél méteres képernyőn lehet jól HD adást nézni. Nyilván nem a hihetetlen méret a cél, inkább a nézési távolságot érdemes jól beállítani.

Az általad leírt méretű méteres körüli képernyőt minimum másfél méterről érdemes nézni, viszont full HD adásnál ennél távolabbról már nem látható minden részlet ami megjelenik a képernyőn. Persze lehet messzebbről nézni csak nem célszerű mert akkor minek a HD információ..

A hagyományos tv adásnál már a HD-hez ajánlott kétszeresét is lehet használni, hiszen abban nem jön át annyi részlet. Ilyen szempontból kissé kompromisszumos a nézési távolság mert attól függ, hogy HD vagy hagyományos tv adást nézünk.

2012. júl. 22. 18:16
 7/11 anonim ***** válasza:

Hú.. valahol elszámoltam magam a nézési távolságot illetően.

Az 1 méteres képernyőnél kb. 150 cm az optimális nézési távolság full HD adás esetén. Onnan még minden sugárzott információt (kép részletet) elmosódás nélkül, jól látunk.

Hagyományos tv adásnál ennek a kétszerese, kb 3 méter a jó.

2012. júl. 22. 18:54
 8/11 anonim ***** válasza:

4,5 méterről már a hagyományos felbontású képnek sem látszik minden elkülönülő részlete. Vagyis 3 méternél távolabbról egyre kevesebb információ jut a szemünkhöz még a hagyományos "régimódi" tv adásból is az új tv-n.

A régebbi katódsugárcsöves tv-knél azért ajánlották a még távolabbi nézést a kis képernyő méret ellenére, mert ott a kirajzolódó kép sorok is nagyon zavaróak lettek volna közelebbről és a kép újra rajzolsának (frissítésének) a frekvenciája is jóval alacsonyabb (50Hz) volt, a mai tv-k több száz Hertzes frissítéséhez képest.

2012. júl. 22. 19:03
 9/11 gergoap ***** válasza:

2. válaszolónak:

2012-ből jöttem, nem 2007-ből!

Most vettem nemrég LED LCD-t és nem véletlenül nem vettem Plazmát. Még az eladó is mondta, hogy vibrál a képük sajnos.

Mindenkinek saját magának kell megnéznie, hogy melyik kép tetszik jobban. Még jó, hogy nem az összes nő egyforma a földön.... :-)

2012. júl. 23. 09:35
 10/11 anonim ***** válasza:

Igen, mert az eladók olyan okosak és mindent tudnak.

Hiába dolgoznak műszaki helyen, 99%-uk egyáltalán nem ért hozzá, és talán a 8 általánost sem sikerült befejezni.

Plazma már évek óta kinőtte minden betegségét ami volt (foszforlag, beégés), nem vibrál egy minimálisan sem, nem ég be, természetes színek, a fekete fekete, input lag-ja a legkisebb, ezért játékra is ez a legalkalmasabb, stb.

2012. júl. 23. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!