Mennyivel rosszabb egy full HD plazma TV egy LED TV-nél?
Kedves balu1 !
Akkor most melyik ? :)
Itt az első válaszolónak adsz igazat, ott meg a LED (LCD) előnyeit taglalod :)
A kérdést tényleg nem értettem teljesen de inkább leírtam az előnyt hátrányt és azt a cikket mutattam, hátha abból több kiderül, aztán kérdezel pontosabban ha nem erre irányult a kérdés. Most megpróbálom összefoglalni.
A plazma tv élettartama hasonló a régi képcsöves tv-k élettartamához, annál talán kicsivel jobb. Ellenben teljes sötétben nézve, pl egy éjszakai jelenetnél ahol alig lehet árnyakat kivenni, ott a plazma képernyő teljesen koromfekete azokon a részeken, ahol a képen teljesen sötétnek kell lenni.
A Led háttér világítású LCD-s kijelzőjű televízió élettartama kiválóan hosszú idejű, már a felépítés elvéből adódóan is. A színei szintén kiválóak. A mostani korszerűbb televízióknál már az úgynevezett utánhúzás jelensége sem jelentkezik a képernyőhöz felhasznált korszerűbb anyagok miatt. Talán egyetlen alig észrevehető kicsi dolog van amit meg kell említenem, habár szerintem nincs igazán jelentősége.
Teljes sötétben nézve, pl egy éjszakai jelenetnél ahol alig lehet árnyakat kivenni, ott az LCD képernyő azokon a részein ahol a képen is sötét van, az lcd-nél valami nagyon halvány, alig észrevehető derengés látható ha nagyon megfigyeljük és tudjuk, hogy azt ott keresni kell. Eddig egyetlen egyszer találkoztam a LED+LCD-tvnél a gyakorlatban ezzel a jelenséggel egy film éjszakai jelenetében, amikor egyébként szinte semmit nem lehetett látni kb fél percig a jelenetben, egy kriptában itt-ott derengő árnyak felsejlő vonalain kívül. A gyakorlatban ez nem jelentkezik, csak teljesen fekete képernyőn figyelhető meg, ha tudatosan ezt keressük.
Szerintem ha hosszabb időre akarunk tv-t venne akkor LCD tv LED-es változatát érdemes megvenni. Ez nevezik mostanában kicsit tévesen LED TV-nek, habár a "LED TV" név valójában egészen mást takar.
Ez amit érdemes megvenni, annál ledes a kijelző háttér világítása és LCD a kijelző.
A méret választáshoz itt egy nézési távolságokat bemutató táblázat és leírás linkje, ahol azt is elmondják, hogy miért van ez így : [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!