Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » PS3 vs XBOX témában tudnátok...

PS3 vs XBOX témában tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Sziazstok! eléggé analfabéta vagyok a témában, de szeretnék valami jó kis játékkonzolt amivel tudok itthon játszani. szerintetek melyik éri meg jobban? melyik viszi jobban az új nagy grafikájú játékokat, és melyik nem avul el minél később? most a piacon használtan elég sok van 50e körül, na én egy ilyen gépet keresek. az xboxoknál mit jelent az hogy flashelt? és kérlek azt is írjátok le, ha adtok tanácsot, hogy melyiket érdemes megvenni, hogy pl. xbox slim 250 gb megy ilyenek... az arcade meg a slim, és az elite miben különbözik, meg a sok gigabite mit takar? olyan gép kéne ami viszi a battlefiled 3-at, a fifa 13-at majd ha kijön, meg valami jó kis nfs-t, lehet rajta wifizni, és olyan 50-60ezer között van kontrollerel együtt. Előre is köszi a válaszokat:)

2012. aug. 3. 00:10
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
13%

Néhány adat a világ egyik legerősebb konzoljáról.

CPU: Cell Broadband Engine™.

GPU: RSX™.

Audio kimenet*: LPCM 7.1ch, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD, AAC.

Memória: 256 MB XDR Main RAM, 256 MB GDDR3 VRAM.

HDD 2.5" Serial ATA: 160 vagy 320 GB**.

Bemenet/kimenet***: 2x Hi-Speed USB (USB 2.0)

Network:

•Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) × 1.

•IEEE 802.11 b/g.

•Bluetooth 2.0 (EDR).

Kontroller: vezetékmentes kontroller (Bluetooth).

AV kimenet:

•Felbontás - 1080p, 1080i, 720p, 576p, 576i.

•HDMI OUT csatlakozó**** - 1.

•AV MULTI OUT csatlakozó - 1.

•Digital out (optikai) csatlakozó - 1.

BD/DVD/CD drive (csak olvasható) max. olvasási sebesség:

•BD × 2 (BD-ROM).

•DVD × 8 (DVD-ROM).

•CD × 24 (CD-ROM).

Lézer típus, félvezető, folyamatos:

•BD: 400 - 410 nm hullámhossz, max. 17,5 mW teljesítmény.

•DVD: 655 - 664 nm hullámhossz; max. 2,6 mW teljesítmény.

•CD: 770 - 800 nm hullámhossz; max. 4,0 mW teljesítmény.

Energia: AC 220 - 240 V, 50 / 60 Hz.

Fogyasztás: kb. 250 W.

Befoglaló méretek: kb. 290 × 65 × 290 mm .

Tömeg: kb. 3.2 kg.

Üzemi hőmérséklet: 5°C - 35°C.

* A legfrissebb információ az eu.playstation.com/manuals alatt található meg.

** A HDD méretét a 10-es számrendszerben adtuk meg (1 GB = 1,000,000,000 byte). Az 1.10 és későbbi rendszerszoftverek már bináris számrendszerben számolják a (1 GB = 1,073,741,824 byte) a HDD méretét, így abban kisebb tárhely lesz látható. A HDD kapacitásának egy részét az operációs rendszer foglalja le: ennek mérete az op. rendszer verziójától függ. Ez a terület nem felhasználható.

*** Nem garantálható minden csatlakoztatott eszköz kompatibilitása.

**** "Deep Colour" és az "x.v.Colour (xvYCC)" - HDMI ver.1.3a szabvány szerinti verziója támogatott.

DUALSHOCK®3 vezetékmentes kontroller

Akku típusa: beépített lítium-ion akku.

Feszültség: 3,7 V.

Kapacitás: 610 mAh.

Tömeg: Kb. 180 g.

Ennyit zabál a nyomorult PS3-ad!

Itt az oldal is ahonnan leszedtem nehogy az legyen hogy kitaláltam!

[link]

2012. aug. 3. 18:39
 22/45 anonim ***** válasza:
13%

Ez a xbox360 nehogy összekeverd!

[link]

2012. aug. 3. 18:47
 23/45 anonim ***** válasza:

Elég lesz a vergődésedből, téged nem lehet meggyőzni ész érvekkel így nem is kívánok veled vitatkozni.

Kérdezőnek:

A grafika nagyjából egyezik mind a kettőnél.

Valószínűleg a PS3 lesz tovább a piacon, de erről nem lehet biztosat mondani.

A flash azt jelenti, hogy szoftveresen feltörik a gépet így képes futtatni a másolt, nem eredeti, játékokat. De ennek több a hátránya mint az előnye, például bannolják a gépet így ugrik a multi.

Mind a két konzolnak van több kiadása is, amikben javították az elődök hibáit, de a hardverük nagyjából ugyan az így az összes xbox 360 és PS3 modell viszi a rájuk kiadott játékokat. De mind a kettőből a slim-et ajánlom ezek a legmegbízhatóbbak.

Van bennük merevlemez amit ugyan arra használhatsz mint a gépeden. Feltelepítheted a játékokat, bár akkor sem fognak lemez nélkül indulni. Filmeket tehetsz rá zenét meg amit akarsz.

A multiplatformokat eddig is és ezután is kifogják adni mind a kettőre.

Lehet rajta wifi-zni? Mind a kettőben van wifi szóval lehet, ha arra gondoltál, hogy lehet e rajta netezni úgy mint a gépen akkor azt csak PS3-on lehet, csak azon van böngésző.

60ezerért már bőven kapsz újonnan is.

[link]

Egyéb tudni valók:

Xbox 360-on fizetni kell a live-ért (ez kell ahoz, hogy multizni tudj) ez évi 10ezer körül van.

A PS3 sokkal jobb multimédiás eszköz és itt nem a blu-ray lejátszóra gondolok.

Ott vannak az exkluzív címek is, mind a kettőre vannak jók, de PS3-ra jóval több van és talán jobbak is, ezenkívül itt már grafikai különbség is van a PS3 javára.

A másik fontos dolog, hogy az ismerőseidnek melyik van, mert nyilván velük játszanál így azt a konzolt kell venned ami nekik van.

2012. aug. 3. 22:30
 24/45 Almapeti ***** válasza:
9%

http://www.youtube.com/watch?v=I5t7mTUcNdI&feature=youtube_g..

Comprasion videó!

Xbox 360 adatok:

Processzor:

IBM PowerPC alapú CPU

- 3 db 3.2 GHz-en működő mag

- 2 szál/mag; 6 szálas feladat-végrehalytó

- 1 VMX-128 vector egység magonként;

összesen 3db

- 128 VMX-128 register szálanként

- 1 MB L2 gyorsítótár

CPU Matematikai sebesség:

- 9 billió pont kiszámítása

másodpercenként

ATI grafikus processzor:

- FSB 500 MHz

- 10 MB beágyazott DRAM

- 48 utas párhuzamos lebegőpontos

dinamikusan ütemezett shader

pipeline

- Egységes (univerzális) shader

architectura

Polygon teljesítmény:

- 500 million háromszög

másodpercenként

Képpont kitöltési teljesítmény:

(Pixel fill rate)

- 16 gigasamples/sec fillrate 4X MSAA-

val

Shader teljesítmény:

- 48 billió shader művelet

másodpercenként

Memória:

- 512 MB G-DDR3 RAM

- 700 MHz DDR sebesség

- Egységes memória architektúra

Memória sávszélesség:

- 22.4 GB/s sávszélesség a buszon

- 256 GB/s sávszélesség az EDRAM-

ban

- 21.6 GB/s az FSB-n

A rendszer teljes lebegőpontos

számítási teljesítménye

- 1 TerraFLOP

Ps3 adatok:

CPU: Cell Processzor

PowerPC-base Core @3. 2GHz

(8 magos de ebből 2 magot a rendszer fent tart magának(nam használja fel a rendszer) 2 magot használ az AI-ra(menü) és 4 magot a játékokra de ez a processzor fajta gyengébb!

1 VMX vector egység

512KB L2 cache

7 x SPE @3. 2GHz

7 x 128b 128 SIMD GPRs

7 x 256KB SRAM for SPE

GPU: RSX @550MHz

1. 8 TFLOPS floating point

(lebegőpontos) teljesítmény

Full HD (1080pixel felbontásig) x 2

csatorna

Multi-way programmable parallel

floating point shader pipeline.

Memória:

256MB XDR Main RAM @3. 2GHz

256MB GDDR3 VRAM @700MHz

Rendszer adatátviteli sebesség:

RAM: 25. 6GB/s

VRAM: 22. 4GB/s

RSX: 20GB/s (írás) + 15GB/s (olvasás)

SB: 2. 5GB/s (írás) + 2. 5GB/s

(olvasás)

Rendszer lebegőpontos

teljesítménye (System Floating

Point Performance): 2 TFLOPS

Öszehasonlítás:

Processzor: xbox l2 erősebb a ps3 nál ami sokat számít!

Gpu: a ps3 támogatja az 1080pixel felbontást míg az xbox csak 720 pixelt(ez szerintem semmit n számít, blu-ray-t se nagyon szoktam használni mert drága inkább letöltök egy 4.7gb-os lemezre egy sima filmet él lejátszom, az exkluzív játékok ps3-on nagyon jók de a ps3 fanok nem mondhatják hogy a gears of war vagy a forza 4 szar, de az xbox fanok se mondhatják Hogy a ps3 exkluzív címek szarok(gran turismo, resistance, killzone) ezek a címek teljesen hasonlítanak egymásra(forza 4-gran turismo 5, gears of war-resistance vagy killzone) a ps3 nak nincs egy bizonyos shader támogatása amitől az árnyékok halványabbak és a kép kicsit szűrkébbnek tűnik! Xbox 360-nak az árnyékok élesebbek sötétebbek!

Memória:

Az xbox-nal az 512mb gddr3 ram bizony több mint a 256mb a ps3-nál és az xbox rendelkezik egy úgynevezett Egységes memória architektúrával ami rendesen meggyorsítja a teljesítményt!

Ennyit erről Mindenki döntse el milyen konzolt szeretne de ajánlatom xbox 360 (mielőtt azzal jönnének a ps3 fanok hogy honnana tudom. mert mind két konzollal rendelkezem)

Nos ha elmennél egy saturn ba biztos találsz kitett konzolt amit kipróbálhatsz.

2012. aug. 3. 22:37
 25/45 anonim ***** válasza:
80%

Ezek csak nyers adatok. PC-n sokat számítanak, de amikor egy fix hardverre írják a játékokat már nem annyira.

De én is azt mondom, hogy valahol próbálja ki mind a kettőt és döntsön a saját belátása szerint.

2012. aug. 3. 22:48
 26/45 anonim válasza:

"Ezek csak nyers adatok. PC-n sokat számítanak, de amikor egy fix hardverre írják a játékokat már nem annyira. "

Hatalmas +1, kissé fárasztó ez a sok adat. Adott hardverekről van szó, a fejlesztők tudják pontosan mire készítenek. Ez PC-nél már jóval komplikáltabb...

2012. aug. 3. 22:59
 27/45 anonim ***** válasza:
0%
Egyetértek Almapeti-vel totál igaza van!!
2012. aug. 3. 23:13
 28/45 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek a segítséget, ment mindenhova a plusz:)
2012. aug. 4. 01:31
 29/45 Almapeti ***** válasza:
0%
Nekem általában xbox vs ps3 témában igazam van! :) nem szabad a másikat ócsárolni mert neki más konzolja van! Én nem kérdeztem meg senkitől melyiket vegyem hanem néztem hogy hogy néz ki a konzol/kontroller és az xbox jobban tettszett! Haveromnak is xboxa van!
2012. aug. 4. 09:35
 30/45 Almapeti ***** válasza:
0%
Miután meglett az xbox fél évre rá meglett a ps3-is! Mindkettőből a legújabb slim!
2012. aug. 4. 09:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!