One TV box-hoz kell Lan kábel?
Régebben is volt olyan UPC box, ami alapvetően DVB-C és végezte is a dolgát. Internetes kapcsolatot csak az interaktív szolgáltatásokhoz igényelt, de az még a koaxon kommunikált a visszirányú csatornán, ahogy a kábelmodemek is.
Ennél a mostaninál a LAN-kábelen keresztül tud internetre csatlakozni, ami okosfunkciókat, streaming eléréseket tesz lehetővé.
Hogy a DVB-C funkció önmagában mennyire engedélyezett, azt egyszerűen kipróbálhatod, csak bedugod a koax. kábelt, meg a TV-re a HDMI.
Elindítod, majd meglátod, hogy reklamál a LAN-kábel hiánya miatt vagy sem.
Évekkel ezelőtt volt hasonló, amikor sok felhasználót kiértesített a UPC, kiküldték az új boxot, régit vissza kellett küldeni.
Ott be kellett kötni a LAN-kábelt is, nekem úgy rémlik, anélkül "beintett" a box, nem volt hajlandó működni.
#5 Akkor nem ugyanarról beszélünk. A szolgáltatás gondolom vagy IPTV, vagy DVB(-C). Az egy másik dolog, hogy ehhez nem kell két külön doboz. Gondolom DVB-C esetén csak az esetleges CI kártya miatt van rá szükség, amit nem minden tévé támogat, de őszintén szólva nem vagyok 100%-ig képben.
Amúgy nem értem a kérdést, kábel mindenképpen kell, de azt valószínűleg adnak, nem kell külön venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!