Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » One TV box-hoz kell Lan kábel?

Edina7908 kérdése:

One TV box-hoz kell Lan kábel?

Figyelt kérdés
One TV box-hoz kell Lan kábel vagy csak a coax kábel?

ma 13:10
 1/6 anonim ***** válasza:
27%
Az ONE Kebel Tévé. Az lényegében egy DVB-C kábel Tévé és IPTV keveréke. Míg a Telekomnál a Telekom tévé csak IPTV. Addig az ONE kábel TV DVB-C és IPTV keveréke. Tehát kell egy hagyományos KOAX kábel amin a DVB-C jel érkezik és kell egy LAN vagy másnéven ethernet kábal. Szóval a válasz az hogy IGEN kell LAN kábel az ONE kábel Tévé Set-top-box-ához.
ma 13:23
 2/6 anonim ***** válasza:
43%
#1 Attól hogy kétszer is leírod, még nem lesz igaz... Nincs olyan, hogy keverék. Ha adnak egy dobozt, amibe hálózati kábel megy, és ahhoz kapcsolódik a tévé HDMI porton, az IPTV, azaz egy adatfolyam az interneten keresztül. Ha koax kábel megy a tévébe, az kábeltévé, ilyen a TV Basic csomag.
ma 14:08
 3/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Régebben is volt olyan UPC box, ami alapvetően DVB-C és végezte is a dolgát. Internetes kapcsolatot csak az interaktív szolgáltatásokhoz igényelt, de az még a koaxon kommunikált a visszirányú csatornán, ahogy a kábelmodemek is.

Ennél a mostaninál a LAN-kábelen keresztül tud internetre csatlakozni, ami okosfunkciókat, streaming eléréseket tesz lehetővé.

Hogy a DVB-C funkció önmagában mennyire engedélyezett, azt egyszerűen kipróbálhatod, csak bedugod a koax. kábelt, meg a TV-re a HDMI.

Elindítod, majd meglátod, hogy reklamál a LAN-kábel hiánya miatt vagy sem.

Évekkel ezelőtt volt hasonló, amikor sok felhasználót kiértesített a UPC, kiküldték az új boxot, régit vissza kellett küldeni.

Ott be kellett kötni a LAN-kábelt is, nekem úgy rémlik, anélkül "beintett" a box, nem volt hajlandó működni.

ma 15:23
 4/6 anonim ***** válasza:
1-es voltam! Közben az ONE.hu-n találtam egy le írást a ONE vagyis EX Vodafone set-top-box hátlapjáról. Ime: [link] Tehát kábel TV DVB-C és interaktív vagyis IPTV keveréke a le írás alapján.
ma 15:27
 5/6 anonim ***** válasza:
2-esnek és még mindig egyes voltam! Itt egy másik le írás, amely szerint az ONE TV egy DVB-C és IPTV hibridje: [link] Szóval én csak a le írások alapján írtam azt hogy DVB-C és IPTV keveréke vagyis egy Hibrid TV az ONE TV-je. De te nem hiszel nekem. Akkor néz szét az ONE.hu le írásiban!
ma 15:44
 6/6 anonim ***** válasza:

#5 Akkor nem ugyanarról beszélünk. A szolgáltatás gondolom vagy IPTV, vagy DVB(-C). Az egy másik dolog, hogy ehhez nem kell két külön doboz. Gondolom DVB-C esetén csak az esetleges CI kártya miatt van rá szükség, amit nem minden tévé támogat, de őszintén szólva nem vagyok 100%-ig képben.

Amúgy nem értem a kérdést, kábel mindenképpen kell, de azt valószínűleg adnak, nem kell külön venni.

ma 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!