Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Skacok!Az új TVm Samsung,de...

Skacok!Az új TVm Samsung,de csak 3 HDMI betápja van.A régi DVD lejátszóm Euro-Scart kimenetelű.Van-e olyan kábel,amivel összecsatlakoztathatom ezeket?Köszi,ha segítetek,de primitív választ kérek,mert nem értek hozzá,bocsi!

Figyelt kérdés

dec. 31. 06:34
1 2
 1/14 Mad Max2 ***** válasza:
100%
dec. 31. 06:55
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi,megvan.Ha ezt megveszem,akkor simán összedugom és kész?Vagy kell hozzá valami adapter is,amit ezen az oldalon hirdetnek?
dec. 31. 07:08
 3/14 Mad Max2 ***** válasza:
25%

veszel egy kábelt aminek az egyik végén hdmi csatlakozó van, a másik végén scart csati van

összedugod és már nézheted is a filmeket

dec. 31. 07:11
 4/14 Szirty ***** válasza:
75%

"veszel egy kábelt aminek az egyik végén hdmi csatlakozó van, a másik végén scart csati van"

Azért ezzel vigyázzunk nagyon, mert van olyan átalakító ami HDMI bemenetű a SCART pedig kimenet.

Annak is HDMI az egyik vége és SCART a másik, csak éppen ide az nagyon nem lesz jó!

dec. 31. 08:26
 5/14 Szirty ***** válasza:
60%

"Vagy kell hozzá valami adapter is,amit ezen az oldalon hirdetnek?"

Ehhez az átalakításhoz mindenképpen aktív elektronika kell. Ebből következően szükséges neki tápfeszültség.

A HDMI csatlakozón elvileg van +5V amivel ezt némelyik megoldja, de van amelyikhez kell külön adapter.

dec. 31. 08:28
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat,de azt hiszem,hogy lesz egy utam a Conrad-elektronikhoz a József kőrútra.Ott remélem,tudnak olyant mutatni,amit az olyan kelekótya is tud használni,mint én.

Mindenkinek kütyükben gazdag új évet kívánok!

dec. 31. 08:55
 7/14 anonim ***** válasza:
Komponens esetleg nincs a tévén és a DVD lejátszón? Nekem is így van bekötve. Ezt a csatlakozást pont a DVD miatt találták ki és 1080i felbontást is tud (az én lejátszóm 720p-re skálázza fel a nem másolásvédett lemezeket - a védetteket 576p-ben hagyja).
dec. 31. 10:00
 8/14 Szirty ***** válasza:
75%

Kompozit (összetett).

A komponens mást jelent (alkotó elem).

dec. 31. 10:24
 9/14 Szirty ***** válasza:
60%

Egyébként meg mindegy, mert a scart-on is kompozit jel jön ki.

Van lehetőség RGB jel kivezetésére is, de azt ritkán használják ki.

dec. 31. 10:29
 10/14 anonim ***** válasza:

#8 Nem kompozit, az más. Abban a három alkotóelem (fényesség és két szín) egy vezetéken megy a tévé felé. Ezt a VHS használja, mivel arra eleve úgy van felvéve a kép, fölösleges szétbontani.

A DVD digitális, így ott modernebb átviteli technikát használnak már (persze ott a scart és a kompozit is, hogy kompatibilis legyen a régi tévékkel is). A komponens 3 csatlakozó, amiben külön megy a fényesség és a két szín információ. Így nagyobb sávszélesség is áll rendelkezésre (ezért megy át 1080i felbontás), meg a képminőség is elég közel van a teljesen digitális HDMI-hez, mivel a komponensek nem zavarják egymást. Ez a legjobb analóg átviteli technika. Az én 3 éves LG tévémen nincs már scart és kompozit, de van komponens bemenet.

dec. 31. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!