Ezek közül melyik a legjobb vezetékes fülhallgató árban és hangzásban?
Jól gondolod. Vezetéken nincs tömörítés. BT az csak egy adatátviteli sáv. Zene elindul a telefonon és egy program összetömöríti eldobálja ami neki nem kell, minden nem fér bele, és átküldi a fülesbe, ahol kitömörítik és hallgatod. Ezért a késleltetés.
Vannak próbálkozások LDAC (Sony), aptxHD hogy ezeken sokat javítsanak, és sokkal jobbak is, de vezetéken megfelelőfülessel mindig jobb lesz.
Androidosként amelyiket támogatja a telefon azokkal lehet próbálkozni és olyan fülest venni ami valamelyiket tudja.
Általában Snapdragon CPU -s közép/felső kategóriás telefonok tudják az aptX -et MTK nem!!! Ez licence köteles! (iPhone on egyik sincs) Vagy ha a telefon specifikációiban benne van mint támogatott BT mód.
SoundMagic is elég jó, de az is kínai márka. Hifiben elismert márkák termékei lehetnek jók. Sony pl
1-es vagyok
Én is gondolkodtam bluetoothos fejhallgatón, de egyiknek rosszabb volt a hangja, mint a másiknak és többszörösébe került, mint a vezetékes. Én csak sétához használom (nem szabad futnom a szívem miatt) és az sem érdekel, hogy már nem divat a vezetékes, mert sokkal szebben szól. Nekem megfelel, én is öregebb vagyok, csak elnézi nekem a társadalom. Tény, hogy a füleseknél sokkal vékonyabb a kábel és a legtöbben nemcsak sétához használjátok, ezért szinte egyértelmű, hogy vezeték nélküli típus a menő. Az meg csak személyes tapasztalat, hogy a hangzásban is megelégszenek a fiatalok olyannal, amire én rá sem nézek. Olyanban bízok meg, aminek van múltja és hangja is. A többi nem izgat fel. Meghallgatás nélkül pedig nem veszek ilyen cuccot. A Sonyt ismerem, de a többiek nem győztek meg a nevük alapján. Mellesleg azt szoktam megnézni, hogy mekkora frekvenciatartományt visz át. Nekem a Beyerdynamic 5-35.000 Hz-ig nyomja, ehhez hasonlítok mindent. Ami többet tud, azt meghallgatom szívesen, ami kevesebbet, azt csak mobilhoz használnám, mert ott elmegy. De ha 20-20.000 Hz van ráírva, akkor átsiklok felette, mert az csak annyit jelent nekem, hogy szól.
Ismét 1-es vagyok
Jaj, a Dr Dre az egyik lexarabb fejes, amit valaha hallottam!!! Bömböl a mély, de semmi más nem jön ki belőle. A 300 fontos füles (közel a 150 ezer Ft-hoz) annyira rossz volt, hogy 2 mp-ig sem bírtam elviselni a fülemen. Egy itteni kérdés miatt hallgattam bele, mert a srác mindenképpen azt szeretett volna venni, csak nem tudta, hogy melyiket. Az AKG nem rossz, de nekem jobban tetszett a Beyer. Az Audio Technica-ra kíváncsi lennék, mert azt még nem hallottam, de az adatai alapján elég jó lehet. A Beyernek is vannak vagyont érő típusai, sajnos azokat sem ismerem. Pedig a DT-1990Pro érdekelne, csak 3x annyiba kerül, mint a mostani. Talán majd ha az enyém "elkopik" teljesen, akkor elgondolkodom rajta. A Bose nagyon szépen szól, de nagyon megkérik az árát is, de valahogy mégsem az, amire vágynék. Azért írtam fent nagybetűvel, hogy szerintem. Mert minden szubjektív. Ami nekem tetszik, például a tiszta magas hangok, az másnak túl sok. Nekem pedig a túlnyomott basszus sok, ami a mai legtöbb fülesben dübörög. Nem a mélység miatt, hanem a hangzása miatt. A Beyerben is úgy szól a mély, hogy már nem is füleddel hallod, hanem az agyaddal, hiszen bőven alatta van a hallástartományunknak, de valahogy mégiscsak érzékeljük. Viszon nem durván szól, hanem kitölti a teret, nem úgy a mostani fülesekben. Ott azért tolják meg, hogy ne kelljen kiemelni a magas hangzást. Szóval minden egyéni ízlés dolga, ki ezt, ki a másikat szereti. A Sony viszont valahogy el tudja érni, hogy normális áron viszonylag szép hangzást generáljon. Attól függetlenül, hogy nem ismerem az általad említett típust, biztos vagyok benne, hogy jól fog szólni és nem vágod hanyatt magad az ára miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!