Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan tudnám a TV-n nézni...

Gungasam kérdése:

Hogyan tudnám a TV-n nézni azt amit a PC-n a monitor mutat?

Figyelt kérdés
Sajnos a sok reklám a TV műsort élvezhetetlenné teszi. Ha azokat a filmeket nézhetném a TV-n amit a PC-n be tudok cserkészni akkor a nejemmel együtt nézhetnénk ezeket. A monitor túl kicsi , erre nem elég. A TV-nk egy LG okos tv, a PC "látja" is , hogy van de én nem tudom hogyan kapcsolódon a kettő használható módon. Tudom a TV IP címét, típusát, MAC-címét, egyedi azonosítóját de ezeket nem tudom hogyan használjam.
febr. 11. 17:04
1 2
 1/11 Szirty ***** válasza:
100%
Rádugod egy kábellel a TV-t a PC-re és kész.
febr. 11. 17:37
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
HDMI kábellel.
febr. 11. 17:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Vagy vezeték nélküli kapcsolódással, de a HDMI stabilabb és nem kell hozzá net.
febr. 11. 17:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát nem hiszem , hogy olyan hosszú HDMI kábelt tudnék szerezni. Más-más helységben vannak készülékek. van vagy 8 méter minimum és akkor nem a fal mellet vittem hanem torony iránt. Engem sokkal jobban érdekel az internetes kapcsolaton keresztül létesített lejátszás módja. A PC is meg a TV is rajta van a neten vezetékkel. De hogyan tudnék hálózatot létrehozni, hogy a PC használja a TV-t mintha egy monitor volna de neten át.
febr. 11. 19:27
 5/11 47. ***** válasza:

Win11

Jobb klikk

Képernyő beállítások

Több képernyő

Csatlakozás vezeték nélküli megjelenítőeszközhöz

Kiválasztod a tv-t

Kész vagy

febr. 11. 20:34
 6/11 anonim ***** válasza:

Áttűnés külső kijelzőre Windows rendszerű pc-ről

Számítógépét vezeték nélkül csatlakoztathatja a Miracast technológiát támogató tévéhez, kivetítőhöz vagy más típusú külső kijelzőhöz.

Kapcsolja be a tévét, a kivetítőt vagy más kijelzőt.

Nyomja le a Windows billentyű + K billentyűkombinációt , majd az elérhető eszközök listájából válassza ki azt a kijelzőt, amelybe át szeretné adni a elemet.

Kövesse a képernyőn esetleg megjelenő további utasításokat. Ellenkező esetben az eszköz használatra kész.

febr. 11. 20:36
 7/11 anonim ***** válasza:
febr. 11. 20:36
 8/11 anonim ***** válasza:
36%
Nekem nincs okos TV-m, de gondolom ket irany van, az egyik hogy a TV tud valamifele halozati megosztasokat kezelni es maga felolvasni onnan a videofajlt, ekkor ilyet kene neki biztositani es megnyitni, a masik hogy a geprol kellene streamelni a videot es ekkor a TV-n meg kell nyitni a stream-et. Tudtommal DLNA-nak hivjak/hivtak azt a megoldast amikor a PC kiajanlja a tartalmakat, es a tavoli kliens (TV) keresere inditja a streamelest, ehhez kene valami applikacio a gepre es TV-n.
febr. 11. 20:37
 9/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
36%

"Más-más helységben vannak készülékek."

Nem tudom, mennyire más, de ha falfúrással áthidalható, akkor fúrni kell. 10 méter még átvihető passzív HDMI-kábelen.

Mindamellett én kipróbáltam egyszer az LG Smart Share megoldását, amihez Windowsra telepíteni kell egy programot, működött ez is:

[link]

febr. 11. 20:52
 10/11 A kérdező kommentje:
Minden válaszolónak köszönöm a tanácsát! Az LG Smart Share jó ötlet , de csak már rögzített vagy letöltött műsort lehet vele nézni streaming-et nem. Bár a TV önállóan is képes youtube-ot fogni de borzalmasan lassú a kezelése mert a távirányítóval kell egy virtuális billentyűzetet kezelni. A DLNA-t és a HDMI kábelt még nem tudtam kipróbálni, A TV-n nem találom a hálózat kezelést. Bizonyára még hosszas kísérletezés vár rám mert nem akarom külső "szakember" személyes segítségét. Valószínűleg menni fog.
tegnapelőtt 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!