Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Azoknak szól a kérdés, akiknek...

Tejesbaba kérdése:

Azoknak szól a kérdés, akiknek magasabb hz-ű monitoruk van, és szoktak filmeket is nézni. Gyorsabb mozgásoknál kevésbé mosódnak a dolgok? Mert azt vágom, hogy a film sebessége nem változna.

Figyelt kérdés
Nekem 60 hz-es monitorom van, de alig mozgatom mondjuk a szöveges dokumentum tábláját, és már mosódnak a betűk. És egy filmnél, attól függetlenül hogy 24 fps-re vannak bekalibrálva, nem veszem észre hogy kb ugyan olyan sebességű képmozgásnál (amikor mozog a kamera, vagy gyorsan elsétál valaki) jobban mosódnának a dolgok, mint akár az ufo test programban 60 fps-el mozgó ufó, hasonló gyorsaságban. Köszönöm!

jan. 19. 20:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
78%
Mert az ufótesztnek és filmeknek semmi köze egymáshoz...
jan. 19. 21:02
 2/19 anonim ***** válasza:
44%
Az input lag számít, semmi más. De a kép nem elmosott el, hanem inkább összemosottabb pásztázásnál.
jan. 19. 21:44
 3/19 A kérdező kommentje:

[link]

Már 120 pixel/s sebességen is mosódik a 60 fps is. Pixelek szempontjából mért ne lehetne összefüggés, a filmben történő gyorsabb mozgásoknál? DE, ha valaki azt mondja hogy ő 144 vagy 240 hz-es monitoron nem látja tisztábbnak a gyorsabb mozgásokat a filmeknél, mint egy 60 hz-es monitoron, én azt elfogadom, és elhiszem, hisz erre irányult a kérdés.

jan. 20. 00:01
 4/19 anonim ***** válasza:
58%

"mért ne lehetne összefüggés, a filmben történő gyorsabb mozgásoknál"

Azért kisfiam, mert az a motion blur a film része, nem a megjelenítő tulajdonsága...

jan. 20. 00:03
 5/19 A kérdező kommentje:
Neked hány hz-es monitorod van?
jan. 20. 00:05
 6/19 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy.
jan. 20. 00:06
 7/19 A kérdező kommentje:
Olvasni én is szoktam mindent mindenről, de írd meg hogy neked van egy 240 hz-es monitorod, és nem látsz különbséget, írd hogy szakember vagy a témában. Mert az interneten aztán, mindent lehet olvasni mindenről.
jan. 20. 00:12
 8/19 anonim ***** válasza:
Fogd már fel, hogy teljesen mindegy a monitorod frissítése ebben az esetben...
jan. 20. 00:14
 9/19 A kérdező kommentje:
Le vezeted, mert minden ember tud olyan dolgokat, amiket sok másik nem. Én régen felfogtam hogy 24 colos monitorhoz elég a 1080-as felbontás, aztán egy 27 coloshoz 2160-ashoz képest, olyan mint egy pixel leves, jó hogy azt nem te mondtad, hanem a sok okos youtuber, akiknek látja a sok 100 ezer h*lye a videóit.....
jan. 20. 00:21
 10/19 anonim ***** válasza:
Nincs mit levezetni. Másodjára írom, hogy film estén a motion blur a felvétel része. Ha felfogod, felfogod, ha nem, akkor nem.
jan. 20. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!