Milyen hangtechnikát ajánlatnátok otthoni zenehallgatásra max 50k ért?
Teljesen laikus vagyok a témában. Eddig max headset vagy fejhallgatóról hallgattam zenét, de azt szinte 0/24-ben.
Nem is tudom mi lenne a jó, hifi, házimozi vagy valami hordozható bluetooth-os lejátszó?
Egy 4x5 m es szobában van az itthoni kis edzőtermem és főként ide szeretném elhelyezni a kütyüt.
35: A keverőpulton a hangszerek egymáshoz való viszonyát "állítjuk", nem pedig a hangszínét vagy frekvenciatartományát.
A "hozzánemértő valahányas" nem tudom kinek szólt, de továbbra sem írtam senkinek privátot. (nem ismerkedem, köszi :D )
A flat azt jelenti, hogy ha egy frekvencia +3 dB a forrásanyagban, akkor azt a hangszóró is +3 dB-el szólaltatja meg, nem pedig +6-al vagy -2-el. Persze a valóságban nem ennyire egyszerű ezt megvalósítani, de hifi hangfalaknál mindig a flat visszaadás a cél.
Studio hangfalak ezzel szemben kiemelik a frekvenciatartományokat, hogy a kisebb részletek is jól hallhatóak legyenek, mert ez segíti az apró részletek meghallását.
Ezen kívül egy rakás különbség van még, de elmondhatjuk, hogy a studio monitorok hangzása nyersebb és a részletezőképességük nagyobb, mint egy hifi hangfalé. Cserébe nem alkalmas élvezeti zenehallgatásra. Tessék megfigyelni mi történik, ha kicsit hátrébb vagy előrébb hajolsz, esetleg oldalra elmész. Teljesen más lesz a hang. Egy hifi hangfal meg gyakorlatilag az egész szobát le tudja fedni úgy, hogy akárhogy mászkálsz benne nem változik a hang.
39: Viszont az egész téma már teljesen eltért attól, amiről a kérdés szól. Házi kis edzőterem helyiségbe keres a kérdező valamilyen zenelejátszásra alkalmas cuccot. Ez nem audiofil felhasználás szerintem. Leírtam, hogy bőven oké az olcsó Class D -is, erre elkezdtek szétoffolni, hogy az nem jó meg hasonlók. Erre írtam, hogy nem topológiától függ a hangzás, illetve hogy a studio monitorok is a "borzasztó" class d erősítőket használják. (nem beszélve arról, hogy több millióért is lehet class D rendszereket kapni)
"Gyúrogatni heti 3-4 alkalommal" viszont ez az egész teljesen irreleváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!