Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen hangtechnikát ajánlatná...

Milyen hangtechnikát ajánlatnátok otthoni zenehallgatásra max 50k ért?

Figyelt kérdés

Teljesen laikus vagyok a témában. Eddig max headset vagy fejhallgatóról hallgattam zenét, de azt szinte 0/24-ben.

Nem is tudom mi lenne a jó, hifi, házimozi vagy valami hordozható bluetooth-os lejátszó?

Egy 4x5 m es szobában van az itthoni kis edzőtermem és főként ide szeretném elhelyezni a kütyüt.

2021. júl. 11. 14:29
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
29: Senkinek nem írtam privátot.
2021. júl. 31. 22:32
 32/45 anonim ***** válasza:
Magyarázás helyett inkább nézd meg a hangfalak mérési jegyzőkönyvét. Hasonlítsd össze a frekvenciamenetüket.
2021. júl. 31. 22:34
 33/45 anonim ***** válasza:
Srácok, szerintem erre a vitára nem kíváncsi a kérdező, meg senki sem! Tisztázzátok inkább privátban, aztán írjátok ki az eredményt, ha dülőre jutottatok!
2021. júl. 31. 22:38
 34/45 anonim ***** válasza:
Az az eredmény, amit akárhanyas mond, bár ez inkább keverésre igaz. A mastering holmik általában inkább a hűséget helyezik fókuszba, de nekünk egyszerű halandóknak az már 1) minek, 2) mennyi??
2021. júl. 31. 22:42
 35/45 anonim ***** válasza:
100%
Ha szerinted a studiomixnél a "flat" a cél, azaz minden hangszer a maga természetes módján szóljon, és ne legyen mesterségesen kiemelve egyetlen frekvencia sem, akkor szerinted mégis minek van ott a keverőpult? Taníts mester
2021. júl. 31. 22:42
 36/45 anonim ***** válasza:
67%
ezt a kérdést már szétoffolta a hozzánemértő valáhányas. Priviben szerintem mindenki letiltotta, mert ott meg csak kurv**nyázni tud.
2021. júl. 31. 22:44
 37/45 anonim ***** válasza:
0%

35: A keverőpulton a hangszerek egymáshoz való viszonyát "állítjuk", nem pedig a hangszínét vagy frekvenciatartományát.

A "hozzánemértő valahányas" nem tudom kinek szólt, de továbbra sem írtam senkinek privátot. (nem ismerkedem, köszi :D )

2021. aug. 1. 09:12
 38/45 anonim ***** válasza:
38%
35: És nem a mixnél flat a cél, hanem a hangfalnál cél, hogy ne eq-zza szét a mixedet hanem "flat" azt adja vissza, amit te csinálsz. Mindegy, sok "okos" van itt.
2021. aug. 1. 09:13
 39/45 anonim ***** válasza:
66%

A flat azt jelenti, hogy ha egy frekvencia +3 dB a forrásanyagban, akkor azt a hangszóró is +3 dB-el szólaltatja meg, nem pedig +6-al vagy -2-el. Persze a valóságban nem ennyire egyszerű ezt megvalósítani, de hifi hangfalaknál mindig a flat visszaadás a cél.

Studio hangfalak ezzel szemben kiemelik a frekvenciatartományokat, hogy a kisebb részletek is jól hallhatóak legyenek, mert ez segíti az apró részletek meghallását.

Ezen kívül egy rakás különbség van még, de elmondhatjuk, hogy a studio monitorok hangzása nyersebb és a részletezőképességük nagyobb, mint egy hifi hangfalé. Cserébe nem alkalmas élvezeti zenehallgatásra. Tessék megfigyelni mi történik, ha kicsit hátrébb vagy előrébb hajolsz, esetleg oldalra elmész. Teljesen más lesz a hang. Egy hifi hangfal meg gyakorlatilag az egész szobát le tudja fedni úgy, hogy akárhogy mászkálsz benne nem változik a hang.

2021. aug. 1. 16:05
 40/45 anonim ***** válasza:

39: Viszont az egész téma már teljesen eltért attól, amiről a kérdés szól. Házi kis edzőterem helyiségbe keres a kérdező valamilyen zenelejátszásra alkalmas cuccot. Ez nem audiofil felhasználás szerintem. Leírtam, hogy bőven oké az olcsó Class D -is, erre elkezdtek szétoffolni, hogy az nem jó meg hasonlók. Erre írtam, hogy nem topológiától függ a hangzás, illetve hogy a studio monitorok is a "borzasztó" class d erősítőket használják. (nem beszélve arról, hogy több millióért is lehet class D rendszereket kapni)

"Gyúrogatni heti 3-4 alkalommal" viszont ez az egész teljesen irreleváns.

2021. aug. 1. 19:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!