Milyen hangtechnikát ajánlatnátok otthoni zenehallgatásra max 50k ért?
Teljesen laikus vagyok a témában. Eddig max headset vagy fejhallgatóról hallgattam zenét, de azt szinte 0/24-ben.
Nem is tudom mi lenne a jó, hifi, házimozi vagy valami hordozható bluetooth-os lejátszó?
Egy 4x5 m es szobában van az itthoni kis edzőtermem és főként ide szeretném elhelyezni a kütyüt.
Miről szeretnéd lejátszani a hangot?
Gondolom telefonról...
Ajánlom, hogy vegyél egy erősítőt, és egy hangfalpárat. A hangfalpár ára legalább 45000 körül legyen.
Személy szerint a bluetoothos hangszórókat, party-boxokat nem ajánlom, mivel azok csak a ritmus megadására jók egy buliban nagyhangerőn.
Na,az 50k ból már 45 el is ment,és még nincs erősítőd...
Szerintem ilyeneket ne kérdezz itt.
Ahány ember ,annyi elképzelés lesz,sok pénzzel...
Ha veszel egy bluetooth hangszórót, azt bárhová magaddal is tudod vinni, így akár edzőteremben, akár máshol is tudod használni! Ebből 50 ezerig meg szerintem a JBL Charge 4 a legjobb, vagy még Sony SRS-XB33 vagy XB43!
Ha viszont csakis otthon akarod hallgatni, akkor komolyabb "cuccok" is vannak, például hifi, pc-hangfalak vagy aktív hangfalak, esetleg házimozi, nézz körül mindegyik kategóriában Árukeresőn! A részletgazdag hangeffektek miatt nyilván az 5.1-es a legjobb, 2.1 alá pedig már semmiképp ne menj, illetve jó ha minél szélesebb a frekvenciatartomány is, a nagyobb teljesítmény pedig közrejátszik a nagyobb hangerőben!
Márkában általánosságban a Sony és a JBL hangzása a legjobbak (Bose és Harman/Kardon iszonyú drágák), de minőségre igazából egyik ismert márkával sem tudsz nagyon mellélőni: Samsung, Panasonic, Trust, Logitech, Genius, Auna, Kenwood, Pioneer, Magnat, Edifier. Illetve Akai és Somogyi (SAL) kérdésesek.
Ha 50 ezerből kellene hangcuccot választanom újban, akkor Logitech kínálatából választanék:
Z623 és a Z625 azonos, utóbbiban viszont van optikai csatlakozó, ami TV-hez jól jön, jelenleg viszont úgy felment az ára, hogy nem fér bele 50 ezerbe.
Ha használt is szóba jöhet, akkor valami régi, anno prémiumnak számító 5.1-es házimozit vennék, amibe még "volt anyag". Bár ezekben BT nincs, de többségükben optikai csatlakozó, illetve USB megtalálható. Kényelmetlen a BT hiánya, de a hangminőség kárpótol. Én többnyire a Panasonic és LG régi prémium cuccait szeretem, de biztos jó volt anno a Sony, vagy akár a Samsung is, de ezeket nem ismerem. Az LG és Pana prémium házimozik viszont jók voltak régen, olyat keress, ha ez érdekel, aminek aktív a mélynyomója, és 7-8 kg felett van legalább.
TDA vagy TPA IC-s olcsó kínai erősítő bluetooth-al , táppal együtt megáll 10 körül. [link]
Ehhez veszel 20-25 ért egy épkézláb régi polchangfalpárt a vaterán használtan, és akkor 35ezernél tartassz.
De én azt mondom, ha zenét hallgatnál ennyiből, vegyél inkább egy épkézlába hangkártyát: [link]
mellé épkézláb fülest (nem, ne gamer prüntyögőket)
60ból jó rendszert ki tudsz hozni fejhallgatóval. Vagy fapadosan 10 ezerből ha guberálsz a 10ezres kínai erősítő mellé valami régi hifi hangfalpárt, néha kb "kukából" is lehet kifogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!