Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az alábbi probléma miért...

Az alábbi probléma miért jelentkezik videokazetták digitalizálásakor?

Figyelt kérdés
Nem mindig fordul elő, de olyan is van, hogy folyamatosan zöld és lila színű vízszintes csíkok vannak az egész képen, ezek miatt a valódi színek alig látszanak. A videomagnó Tracking funkciója ezen nem segít, de szerintem nem is a fejjel van gond. A szalagok jó állapotban vannak, így ez sem lehet az oka. Talán az adaptertől van ez? (EasyCAP, a Kütyübazártól rendeltem.)

2020. dec. 1. 16:44
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

Igen, alap az izopropil-alkoholt.

Mikor késett a szállitmány akkor alkohol.

Sőt volt amikor vodka volt, a két utóbbinál arra kell figyelni hogy ne maradjon foltos a fej szalag pályája.

A száraz tisztitást nem javasolnám.

2020. dec. 8. 10:07
 32/47 A kérdező kommentje:
Az OBS Studio-t beállítottam 25 FPS-re, tehát a PAL rendszer FPS értékére. A felbontást is a PAL felbontására állítottam, 720x576-ra. Ezek ellenére sem lett jobb a kép. Miért nem jó még így sem?
2020. dec. 10. 09:37
 33/47 anonim ***** válasza:

Próbáld meg, hogy úgy használod, hogy a töltő ne legyen a laptophoz csatlakoztatva. Lehet, hogy az zavar bele a jelbe.

Vagy próbáld egy másik számítógépen. Esetleg egy másik videomagnóval.

De gyanítom hogy egyszerűen csak egy ipari hulladék az a digitalizáló. Mert a beállítások jónak tűnnek.

2020. dec. 10. 10:22
 34/47 A kérdező kommentje:
#33 Megpróbáltam, de töltő nélkül is ugyanolyan rossz a szín.
2020. dec. 10. 10:30
 35/47 A kérdező kommentje:
Másik laptopon is ugyanilyen volt.
2020. dec. 10. 10:35
 36/47 anonim ***** válasza:

"EasyCAP, a Kütyübazártól rendeltem"

Itt a probléma.

Ezért az árért csodát ne várj. Egy normális eszköz ennek a többszörösébe kerül. Anno 10 éve egy 20ezer forintos tv kártyával digitalizáltam, azzal ilyen problémám nem volt.

2020. dec. 10. 11:23
 37/47 A kérdező kommentje:
Az NTSC rendszerű DVD lejátszóm képével nem volt ilyen probléma. Az ugye 30 FPS-es, és az OBS is ennyin volt. De a PAL rendszerű videomagnóhoz hiába állítom be az OBS-ban is a PAL-nak megfelelő felbontást és Fps-t, annak nem javul meg a képe. Ez akkor az adapter hibája lenne? (Azaz, hogy csak NTSC-vel tud jól működni, de a videomagnóhoz nem ez kell.)
2020. dec. 10. 11:24
 38/47 anonim ***** válasza:

Szerintem az. A PAL zajos nem tudja rendesen kezelni. Alapvetően ezek NTSC rendszerre készülnek.

Én azért csináltam tv kártyával. /PAL, SECAM, NTSC /

2020. dec. 10. 11:38
 39/47 A kérdező kommentje:

Rendeltem egy Terratec Grabby adaptert. Ez már majdnem 20000 Ft volt (18990). Ehhez adtak egy Magix Video Easy nevű szoftvert. Pár órát digitalizáltam ezekkel, majd a program elkezdett megbízhatatlan lenni: ha én pl. 50 percet akartam felvenni, akkor a felvétel leállítása után derült ki, hogy amúgy csak az első 5 percet vette fel. Közben nem is jelzett, hogy leállt volna a felvétel. (Nem telt be a gép memóriája.)

Ez az adapter sem volt jó választás? Melyik márka az, amelyik megbízható, jó minőségű, és mindegyik színrendszert tudja kezelni?

2020. dec. 23. 19:43
 40/47 anonim ***** válasza:
Nincs olyan.
2020. dec. 23. 20:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!